Miniskjørt

Miniskjørtet er faktisk oppkalt etter bilen Mini!

Her er historien bak trendskjørtet.

MINISKJØRTET: Det var designer Mary Quant som kom på navnet. Hvordan kan du lese her!  Foto: Splash News
MINISKJØRTET: Det var designer Mary Quant som kom på navnet. Hvordan kan du lese her! Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går vanligvis til midt på kneet og passer utmerket til varme dager  – miniskjørtet er superfeminint og finnes i utallige tekstiler, mønstre og snitt. Det kan styles med alt fra søte bluser til skinnjakker og strikkagensere. Miniskjørtet anses ikke nødvendigvis som særlig vulgært i dag, men for fem tiår siden var det revolusjonerende og ikke minst vågalt. 

Hjernen bak skjørtet var den britiske moteskaperen Mary Quant. Quant startet i 1964 å designe lårkorte skjørt som stadig flere unge kvinner ble sett i. Miniskjørtet fikk navnet etter designerens favorittbil, nemlig «The Mini», ifølge vogue.it. Saken fortsetter under annonsen.

Denne formen for skjørt skulle ikke bare vise seg å bli en trend, men også et symbol på kvinners selvbevissthet og seksuelle uavhengighet. Quant skal likevel ikke ha vært alene om å eksperimentere med korte skjørtelengder. Også franskmannen André Courrèges lagde i samme periode et miniskjørt til sine go-go-støvletter som gikk til litt under knærne. Quant skal ha uttrykt at: «Det var ikke meg eller Courrèges som oppfant miniskjørtet – det var jentene i gata som gjorde det.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer