Prisutdelinger 2020

Minneverdige rød løper-antrekk fra 2020

Disse antrekkene fikk publikum til å måpe.

IØYNEFALLENDE: Ariana Grandes gigantiske stjal virkelig all oppmerksomhet under Grammy Awards i 2020. Foto: NTB
IØYNEFALLENDE: Ariana Grandes gigantiske stjal virkelig all oppmerksomhet under Grammy Awards i 2020. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det har i aller høyeste grad vært mangel på prisutdelinger og røde løpere i 2020. Samtidig er det jo ikke akkurat dette som har stått øverst på prioriteringslista under et år med en global pandemi.

Likevel var det noen prisutdelinger som stelte i stand en liten fest uten publikum, eller noen digitale varianter.

Siden mange av stjernene måtte se prisutdelingen fra sofaen, tenkte vi at de luksuriøse antrekkene ble spart til alle prisutdelingene i 2021, men den gang ei.

HYLLEST: Cate Blanchett hyller sin gode Liv Ullmann i en eksklusiv video for KK i anledning av at Liv 2020 tildeles æresprisen «Årets Kvinne» i KK. Video: Cate Blanchett for KK Vis mer

Ikke at vi klager - vi elsker jo et deilig rød løper-øyeblikk, og utrolig nok ble det en del av dem i 2020.

Det kan se ut til at arrangørene av prisutdelinger som Oscar og Golden Globe har store planer om å gjennomføre disse gjeve prisutdelingene i 2021. Faktisk allerede i februar.

Derfor har vi mimret litt til antrekkene fra 2020 som vekte oppsikt, men som kanskje ikke ble sett av så mange likevel.

Minneverdige antrekk fra 2020

Siden pandemien ikke inntraff flere land før i mars 2020, rakk faktisk flere arrangører å stelle i stand noen av prisutdelingene. Deriblant Oscar-utdelingen.

Natalie Portman. Foto: NTB
Natalie Portman. Foto: NTB Vis mer

Blant kveldens Oscar-gjester var Natalie Portman (39). Hun hadde kledd seg i gull og sort for anledningen. Antrekket besto av en flott kjole med broderinger i gull og en kåpe som hang på skuldrene hennes.

Tar man en nærmere titt på antrekk, legger man merke til noe annet som er brodert på. Nedover den sorte kåpen står det nemlig en rekke navn. «Gerwig» er blant navnene som står på kåpen, og vi tror at det var Little Women-regissøren Greta Gerwig som var i tankene til Portman og designeren da det ble sydd på.

- Jeg ville anerkjenne kvinnene som ikke fikk noen anerkjennelse på min egen måte, sa Portman til LA Times-journalist Amy Kaufman.

Natalie Portman. Foto: NTB
Natalie Portman. Foto: NTB Vis mer

På Grammy Awards var det flere stjerner vakte oppsikt. Ikke for broderte navn på antrekket sitt, men heller for gigantiske kjoler, spreke farger og sexy snitt.

Chrissy Teigens (35) oransje kjole var blant rød løper-antrekkene som fikk spesielt mye oppmerksomhet.

Chrissy Teigen. Foto: NTB
Chrissy Teigen. Foto: NTB Vis mer

Ariana Grandes (27) enorme kjole fikk virkelig fart på fotografene dahun ankom den røde løperen. På et tidspunkt satt artisten seg litt ned på Grammy-løperen og forsvant nesten i kjolen.

Ariana Grande. Foto: NTB
Ariana Grande. Foto: NTB Vis mer

Men det er ingen som sjokkerer like mye som Lady Gaga (34). Vi husker jo alle hennes kjøttkjole fra 2010. Selv om artisten og skuespilleren ikke har hatt like ellevill stil den siste tiden, gjorde «den gamle» Lady Gaga et aldri så lite comeback under MTV Video Music Awards.

Ikke bare hadde hun på iøynefallende antrekk, men stjernen skiftet flere ganger! Under ser du et utvalg. Legg merke til at artisten har et spesialdesignet munnbind til hvert antrekk.

Lady Gaga. Foto: NTB
Lady Gaga. Foto: NTB Vis mer

Miley Cyrus (28) deltok også på samme prisutdeling som Lady Gaga, men gikk for en litt annerledes look. Hennes glitrende Mugler-øyeblikk skapte virkelig et blitzregn blant fotografene - noe som bare gjorde at kjolen til artisten glitret enda mer.

Billie Eilish (19) må være blant verdens største stjerner akkurat nå. Det gjør også at svært mange designere ønsker å kle opp henne til utdelinger som Brit Awards. Til den britiske prisutdelingen valgte også 19-åringen å gå for britisk design. Bare sjekk ut dette Burberry-antrekket:

Billie Eilish. Foto: NTB
Billie Eilish. Foto: NTB Vis mer

Artisten bak den populære låta Truth Hurts var også tilstede under Brit Awards. Hennes antrekk fikk også folk til å sperre øynene, og det er nok ikke vanskelig å se hvorfor:

Lizzo. Foto: NTB
Lizzo. Foto: NTB Vis mer

Millie Bobby Brown (16) er også blant de unge stjerneskuddene som virkelig gjør det godt om dagen. Vi elsker også at skuespilleren tar noen gøyale valg når det kommer til rød løper-antrekkene sine. Som dette du ser under fra SAG Awards hvor stjernen har kombinert en bukse med en kjole - alt i helhvitt fra topp til tå.

Millie Bobby Brown. Foto: NTB
Millie Bobby Brown. Foto: NTB Vis mer

Skuespilleren Zendaya (24) har ikke bare fått mye oppmerksomhet for sin strålende prestasjon i serien Euphoria, men hun er også en å se opp for på den røde løperen. Critics' Choice Awards 2020 var intet unntak.

Hun dukket nemlig opp i en slags rustning-inspirert topp fra Tom Ford. Den knallrosa kreasjonen er langt ifra billig; den koster nemlig 15.000 dollar – som tilsvarer i overkant av 130.000 norske kroner.

Zendaya. Foto: NTB
Zendaya. Foto: NTB Vis mer
STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Like før det amerikanske presidentvalget gikk Billboard Music Awards av stabelen. I den anledning valgte artisten Lizzo (32) å benytte seg av anledningen til å oppfordre folk til å stemme. Det gjorde hun ved å ta i bruk denne kreasjonen:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer