<strong>FLASHDANCE:</strong> Miss Harmonica (til høyre) åpner vintage- og designbutikk. Inspirasjonen ligger i Dynastiet vs. Nintendo! Foto: Per Ervland, Jan Schjetne, Artwork: Håkon Stensholt
FLASHDANCE: Miss Harmonica (til høyre) åpner vintage- og designbutikk. Inspirasjonen ligger i Dynastiet vs. Nintendo! Foto: Per Ervland, Jan Schjetne, Artwork: Håkon Stensholt Vis mer

Vintage

Miss Harmonica åpner butikk

Dynastiet versus Nintendo er temaet når Miss Harmonica åpner vintage-butikken Flashdance.

Publisert
Sist oppdatert
Stikkordene er paljetter, glamour og store skulderputer, når Monica Johansen alias musikkartisten Miss Harmonica denne uken åpner vintage- og designbutikk i Kvadraturen i Oslo.

Trengs i Oslo

I tillegg til vintage-godbiter håndplukket av Miss Harmonica selv, blir det norsk design av Fam Irvoll og Vatle.

- De er begge, i tillegg til å være gode venner av meg, fantastiske designere som er uredde og lager annerledes og spektakulære klær på hver sin måte! De speiler Flashdance på en fantastisk måte; kombinasjonen av det glamorøse og lekne, forteller Miss Harmonica til KK.no.

Inspirasjonen til butikken fikk hun i Berlin og New York.

- Årsaken til at jeg starter butikken er først og fremst fordi jeg ikke fant butikken med de vintageklærne jeg hadde lyst på i Oslo, så da tenkte jeg at jeg fikk starte den selv. Jeg ble også veldig inspirert etter å ha vært i Berlin og New York ifjor. Der vrimler det jo av kule vintagebutikker, og jeg tenkte at vi trenger flere sånne i Oslo, forteller Miss Harmonica.

- Navnet Flashdance klinger jo godt i ørene til 80-talls fans. Hvordan kom du på å kalle butikken dette?

- Navnet Flashdance var egentlig bare noe som kom til meg da jeg var i New York i april ifjor, og begynte å leke med tanken om å starte en butikk. Det er egentlig ikke noe direkte inspirasjon fra filmen (jeg har faktisk aldri sett hele filmen) men mer at ordet klinger bra og at klærne definitivt kommer til å være flashy, og noe du kan ha på deg på dansegulvet. Nå er jo stilen i filmen også fantastisk og speiler også tiåret jeg er inspirert av, så det passer jo også perfekt, sier den ferske butikkinnehaveren.

Les på HENNE.no:
 • Slik shopper du vintage

 • Fra Miami Vice til E.T.

  Plant plaggene man kan finne i butikken er originale Nintendoklokker, fargerike klær og tilbehør fra popkulturen på 80- og 90-tallet (Miami Vice, Star Wars, E.T, Pac Man etc.), jumpsuiter, coctailjkoler, paljettjakker, T-skjorter og pumps.

  Se bilder av det du kan finne i butikken her:


  Gjerne «over the top»

  Interiøret i butikken er også inspirert av temaet, og målet er at det skal være en butikk du kommer inn i og tenker «wow, dette var kult, hit vil jeg komme tilbake!».

  - Jeg har alltid vært opptatt av helhet, også som artist; i forhold til image, platecover, design osv. Dette viser seg også i butikken i forhold til interiør, design og klær. Jeg er en person som elsker å ha unike og gjerne litt rare ting som ingen andre har; det kan gjerne være litt «over the top». Jeg har jo selv håndplukket alle klærne, så det blir garantert mye spesielle og spektakulære ting, forsikrer Miss Harmonica.

  Drømmekundene er originale folk som ikke er redde for å skille seg ut.

  - Min ønskekunde er en person som elsker å skille seg ut, være original og uredd. Jeg har klær som er perfekte for den røde løperen, en musikkvideo eller dansegulvet. Klær som får deg til å føle deg spesiell og skinne litt ekstra. Jeg elsker artister med en særegen og rar stil som M.I.A og Lady Gaga, så det hadde ikke gjort noe om de stakk innom neste gang de var i Norge, avslutter Miss Harmonica.

  Flashdance ligger i Kvadraturen i Oslo, adresse Posthallen, Dronningens gate 15, inng. Prinsensgate 10C/Tollbugata. Åpningstider 11-17 fra torsdag 28. januar.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer