Yves Saint Laurent

Modell funnet død

Den franske toppmodellen Katoucha Niane ble funnet omkommet i Seinen torsdag.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En død kvinne ble funnet i Seinen torsdag. Fredag ble det klart at den omkomne var den tidligere toppmodellen Katoucha Niane (48). Politiet i Paris melder at det ikke er noen mistanke om at Katoucha Niane har vært utsatt for noe kriminelt, skriver Seher.no.

Afrikansk rollemodell

Katoucha Niane ble født i Conakry i Guinea. Hun flyttet senere til Frankrike, hvor hun ble en suksessfull modell. Katoucha Niane var en av de første catwalkmodellene av afrikansk opprinnelse.

Bodde i elvebåt

Katoucha Niane bodde i en husbåt på elva Seinen, nær Alexander III-brua i Paris. Hun har ikke vært sett etter at hun kom hjem fra en fest 1. februar. Veska hennes ble funnet utrørt utenfor døra i husbåten, og politiet har arbeidet ut fra en teori om at hun har vært utsatt for en ulykke.

På 80-tallet var Katoucha Niane modell for store designere som Thierry Mugler, Paco Rabanne og Christian Lacroix. Hun ble også omtalt som Yves Saint Laurent's muse.

Mot kjønnslemlestelse

Etter at hun sluttet som modell i 1994, brukte hun tiden på å arbeide aktivt mot omskjæring av kvinner. Hun snakket offentlig om sine egne erfaringer som omskåret, og startet organisasjonen KPLCE - Katoucha for the battle against female circumcision.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer