Lauren Wasser

Modell gjorde comeback etter at hun måtte amputere beinet

I 2012 fikk Lauren Wasser (28) tampongsyken og måtte amputere beinet. Denne uken gikk hun på catwalken under New York Fashion Week.

LAUREN WASSER: Den 28 år gamle modellen var tragisk uheldig da hun for tre år siden ble rammet av det svært sjeldne syndromet toksisk sjokksyndrom (TSS). Nå er hun tilbake på catwalken under New York Fashion Week! Foto: Scanpix
LAUREN WASSER: Den 28 år gamle modellen var tragisk uheldig da hun for tre år siden ble rammet av det svært sjeldne syndromet toksisk sjokksyndrom (TSS). Nå er hun tilbake på catwalken under New York Fashion Week! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske modellen Lauren Wasser (28) var tragisk uheldig da hun for tre år siden ble rammet av det svært sjeldne syndromet toksisk sjokksyndrom (TSS).

TSS blir ofte omtalt som «tampongsyken» og skyldes helt normal bruk av tampong, som noen veldig få ganger kan føre til at man blir alvorlig syk. I Wassers tilfelle førte det til at hun måtte amputere den ene leggen.  

Tilstanden hennes skal lenge ha vært livstruende. TSS førte til at hun fikk koldbrann og måtte fjerne leggen for å overleve. 

Etter å ha mistet beinet og lært seg å leve med det, har modellen brukt mye av sin tid på å øke folks bevissthet rundt TSS.

Tilbake på catwalken

Nå er hun også tilbake som modell. På tampen av 2015 fikk hun modelloppdrag for blant andre Nike, og før helgen stilte hun på catwalken under New York Fashion Week.

Modellen var hyret inn av merket Chromat og stilte i svart kjole og svarte Doc Martens-sko - og altså protese. 

Visningen er blitt en av de mest omtalte under moteuken - med god grunn. 

LES OGSÅ: Madeline (18) har Downs syndrom - nå er hun modell under New York Fashion Week

Transseksuell og plus size

Chromat har fått mye skryt for kvinnesynet sitt. De har som holdning at «det finnes ikke èn riktig måte å være kvinne på». De ønsker også å vise at funksjonshemninger ikke trenger å stå i veien for drømmer. Dette var også grunnen til at nettopp Wasser fikk modelloppdraget.

På catwalken under New York Fashion Week var i tillegg til henne også en rekke andre modeller, som utfordrer myten om hvordan en modell skal se ut. Blant andre kunne man se Juliana Huxtable, en transseksuell artist og musiker og Denise Bidot, som er en av de mest anerkjente såkalte plus size-modellene i bransjen.

CHROMAT: Merket har fått mye skryt for kvinnesynet sitt. I tillegg til å bruke Wasser i visningen sin har de også brukt plus size-modeller og transseksuelle modeller. Foto: Scanpix
CHROMAT: Merket har fått mye skryt for kvinnesynet sitt. I tillegg til å bruke Wasser i visningen sin har de også brukt plus size-modeller og transseksuelle modeller. Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer