New York Fashion Week:

Mona Berntsen er modell for Rihanna

- Jeg tror det er smart av Rihanna å ha veldig tydelig fokus på mangfold akkurat nå, hun fanger tidsånden riktig.

MONA BERNTSEN: Danseren var denne uken å se på catwalken for Rihannas undertøysmerke. Foto: Scanpix
MONA BERNTSEN: Danseren var denne uken å se på catwalken for Rihannas undertøysmerke. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

New York Fashion Week er i gang for fullt og blant designerne som har holdt visning under moteuken er selveste Rihanna (30). Sangstjernen har startet sitt eget sminkemerke og klesmerke ved navn Fenty, og denne uken var det samarbeidet mellom Fenty og Savage som ble vist frem på catwalken.

For anledningen hadde Rihanna og hennes team gjenskapt Edens hage og invitert med seg en stor variasjon av modeller. Ikke bare så vi stjernene Bella (21) og Gigi Hadid (23) på catwalken, men også gravide kvinner og modeller av ulike etnisitet og størrelser. Og midt oppe i det hele finner vi også selveste Mona Berntsen (28)!

«Tusen takk #Rihanna for at jeg får være en del av din #SavageXFenty visning med alle disse vakre kvinnene. Det er en ære å være en del av et så viktig budskap, både kulturelt og politisk», skriver Berntsen på sin Instagramkonto.

Sammen med Hadid-søstrene viste hun frem Rihannas nye undertøyskolleksjon. En visning som hylles av KKs ansvarlige redaktør.

- Jeg elsket visningen! Selv om den ble frontet av det «usual suspects», Hadid-søstrene, som kanskje ikke er de to man først og fremst forbinder med mangfold på en catwalk, var det stor variasjon blant resten av modellene. Fint å se at undertøy kan være like sexy uansett fasong. Tror det er smart av Rihanna å ha veldig tydelig fokus på dette akkurat nå, hun fanger tidsånden riktig.

LES OGSÅ: Skjønnhetsblogger Chioma Anugweje deler sin skjønnhetsrutine: - Sminke deg som du vil!

PÅ CATWALKEN: Mona Berntsen viser frem Rihannas nye undertøyskolleksjon. Foto: Scanpix
PÅ CATWALKEN: Mona Berntsen viser frem Rihannas nye undertøyskolleksjon. Foto: Scanpix Vis mer

Fenty x Savage Foto: Scanpix

- Som barn visste jeg ikke at jeg så annerledes ut

I vår møtte KK Mona Berntsen og snakket med henne om alt fra Justin Bieber til sine arabiske røtter. 28-åringen og hennes to år yngre bror er oppvokst med en muslimsk mor og en kristen far, og har derfor fått «litt av alt» gjennom hele barndommen. På julaften gikk de i kirken, og hvert år feiret de den muslimske høytiden eid.

– Som barn tenker man ikke på religion, men på hva foreldrene gjør kulturelt i hjemmet. Det var ikke sånn at dette er kristendom og dette er islam – det var mamma og pappa. Og for spesielt mamma må det ha vært vanskelig. Skulle jeg ha gjort det samme som henne, plutselig å skulle bosette meg i et helt ukjent land og oppdra mine barn på et språk jeg ikke kunne – det hadde freaka meg ut.

Mona Berntsen for KK Foto: Janne Rugland
Mona Berntsen for KK Foto: Janne Rugland Vis mer

Å være en blanding mellom to etnisiteter er mye mer vanlig nå enn det var for bare 30 år siden. Da Mona ble født, var det vanskelig for foreldrene å gå imot det mange mente og religionen sier er riktig. De satset likevel alt, respekterte hverandre og fortsatte å stå i sin egen religion.

– Mamma var veldig streng. Hun så alt det ungdommer på min alder fikk lov til, og kjente nok på det da de gjorde ting som egentlig ikke var greit for henne. Og så var jo jeg en jente som skulle begynne å danse da … Det var litt vanskelig og fjernt i starten. Ikke nødvendigvis fordi dansen var feil, men det var den utryggheten som ikke var lett for henne. Heldigvis ble hun overbevist, og etter hvert fikk jeg lov til alt som hadde med dansingen å gjøre. På den måten slapp hun også unna mye av det festmaset som gjerne oppstår i den alderen – altså det hun var mest redd for.

Mona Berntsen var på coveret av KK i Mai. Ønsker du å lese resten av intervjuet med henne, kan du trykke deg inn på denne saken.

Foto: Janne Rugland
Foto: Janne Rugland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer