Mønster

Mønsteret du bør se etter nå

La deg inspirere av biene i vår!

INSPIRERT AV BIER: Dette vokskake-mønsteret (hvite delen av kjolen) er veldig hot i vår.  Foto: All Over Press
INSPIRERT AV BIER: Dette vokskake-mønsteret (hvite delen av kjolen) er veldig hot i vår. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det såkalte vokskakemønsteret («honeycomb» på engelsk) er det hotteste av det hotte, skal vi tro det vi ser på catwalken.

Det heksagonale og regelmessige mønsteret vi kjenner fra bikubene dominerte Alexander McQueens vårvisning, men designeren var ikke alene. Vi har også sett mønsteret hos designere som Marios Schwab og Celine.

Smykkedesignerne Chloe + Isabel har i høyeste grad hoppet på trenden.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Her er printet som blir superhot

GRAFISK: Sami Gayle, Anna Paquin og Emma Stone har alle falt for vårens supertrendy bikakemønster. Mens Gayle løste det på en sart og søt måte, gikk Paquin og Stone for mer drama.  Foto: All Over Press
GRAFISK: Sami Gayle, Anna Paquin og Emma Stone har alle falt for vårens supertrendy bikakemønster. Mens Gayle løste det på en sart og søt måte, gikk Paquin og Stone for mer drama. Foto: All Over Press Vis mer

Stjernene digger det

Også kjendisene elsker det grafiske uttrykket, og da særlig i den ensfargede, gjennomsiktige versjonen. Litt som nettingstrømpelooken, med andre ord.

Heksagonmønsteret kan brukes veldig forsiktig, for eksempel som teksturmønster på strikkeplagg, eller mer dramatisk, som svart netting mot bar hud.

Emma Stone gikk for den mer dramatiske varianten da hun dukket opp på Berlin-premieren av sin siste film «The Croods». Silkekjolen fra Gucci hadde puffermer og vokskakemønstret netting på skulder- og brystpartiet. Ved å sette opp håret, fikk det grafiske mønstre komme skikkelig til sin rett.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: De hetester mønsterplaggene

Anna Paquin valgte en lignende dramatisk variant fra nettopp Alexander McQueens vårkolleksjon da hun deltok på Elton Johns årlige AIDS Foundation Academy Awards-fest i februar. Nettingeffekten med bikakemønsteret gir den klassiske silhuetten en mer moderne vri.

Skuespiller Sami Gayle valgte en mye mer forsiktig variant av den grafiske trenden. Hun ankom «Side Effects»-premieren i New York iført en brodert topp og et denimskjørt fra Miu Miu. Skjørtet var i det trendy vokskakemønsteret og i duse honningaktige toner. Søtere blir det ikke.

LES OGSÅ: Slik styler du de mønstrete buksene

Se kjøpetips her:LES OGSÅ: Stripene gjør comeback

Slik bruker du trenden

Hvis du liker det grafiske mønsteret, men lurer på hvordan du skal bruke det og hva du skal kombinere det med, er svaret egentlig veldig lett.

Nøkkelen er å holde resten av antrekket ganske stramt og nøytralt, slik at bikakamønsteret får stå i sentrum.

(Saken fortsetter under bildet.)


Eller du kan prøve en kjole dekket i mønsteret for å være ekstra dramatisk.

Om du vil starte litt mer forsiktig, kan du for eksempel hoppe på trenden på tilbehørsfronten. Det finnes en drøss bikakeinspirerte smykker, og du finner til og med mønsteret på vesker og skjerf.

LES OGSÅ: Motereglene du har lov til å bryte

TAR KAKA: Alexander McQueen gikk «all out» og hadde til og med bikakemønstret catwalk. Ingen over, ingen ved siden, som det heter.  Foto: All Over Press
TAR KAKA: Alexander McQueen gikk «all out» og hadde til og med bikakemønstret catwalk. Ingen over, ingen ved siden, som det heter. Foto: All Over Press Vis mer
PÅ CATWALKEN: Vokskake-mønsteret har vært å se på flust av visnignene under årets moteuker.  Foto: All Over Press
PÅ CATWALKEN: Vokskake-mønsteret har vært å se på flust av visnignene under årets moteuker. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer