Edda Gimnes og Moschino:

Moschino beskyldes for å ha stjålet ideen til norsk designer

Nå forsvarer det italienske motehuset seg.

KOPI? Den norske designeren Edda Gimnes mener Moschino (bilde over) har brukt hennes design i sin nyeste kolleksjon. Foto: Scanpix
KOPI? Den norske designeren Edda Gimnes mener Moschino (bilde over) har brukt hennes design i sin nyeste kolleksjon. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Moschinos kolleksjoner pleier alltid å være nyskapende, lekne og inspirert av ting vi ikke ser så mye av hos andre designere. Tidligere har designeren til det italienske merket, Jeremy Scott, skapt kolleksjoner med McDonalds-logo og gjort om modellene sine til å se ut som dukker.

LES OGSÅ: H&M teamer opp med Moschino for deres neste designsamarbeid

Da moteuken i Milano ble sparket i gang i september, hadde Scott nok en gang tenkt utenfor boksen. Eller hadde han det? Like etter at kolleksjonen ble vist frem la den norske designeren Edda Gimnes ut et innlegg på sin Instagramkonto.

«I dag våknet jeg opp ekstremt skuffet og med en full innboks med meldinger fra folk som kjenner mitt design og som så gårsdagens Moschino-kolleksjon. Jeg forstår at vi er i en industri som bruker hverandre som inspirasjon og som det er sagt før: imitasjon er den største form av smiger», skriver Gimnes.

Videre forteller hun at hun november i fjor hadde et møte i New York med en representant fra Moschino.

«Jeg viste denne personen ALT jeg har designet, skisset og ideer jeg har skrevet ned. Da jeg så Moschino-visningen ble jeg så lei meg og såret. I mine øyne har noen uten tvil brukt min SS16 og SS17-kolleksjon som inspirasjon uten å gi meg anerkjennelse. Som en ung designer som er så sårbar trodde de kanskje at dette ville gå stille forbi. Det skal jeg sørge for at det ikke gjør. Bare se på bildene fra deres visning i går og gjør opp dine tanker!!»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.