Mote

Moschino overrasket under moteuka

Den italienske merket valgte en koronavennlig tilnærming da de presenterte den nye kolleksjonen sin.

Moschino overrasket under moteuka
Publisert

Hvert år, både på vinteren og i løpet av sensommeren og høsten, gjennomføres moteuker over hele verden. Designere som Prada og Isabel Marant gjør seg klare for å vise frem kolleksjonen de har jobbet med i over et år i løpet av cirka ti minutter.

Journalister, moteprofiler og kjente fjes strømmer til motehovedstedene for å få med seg nettopp disse kolleksjonene.

Men i år kunne man ikke strømme til. Man kunne derimot strømme visninger hjemmefra gjennom pc-skjermen, eller sjekke ut diverse kanaler i sosiale medier for å få med seg de ferske plaggene.

Blant visningene som stjal vår oppmerksomhet, var Moschino sin. Designeren for motehuset, Jeremy Scott, pleier alltid å finne på noe interessant - pandemi eller ei - men denne gangen var spesielt oppsiktsvekkende.

Dukketeater

Moschino valgte nemlig å presentere sin nye kolleksjon i form av et dukketeater. Ikke bare var modellene dukker, men de viktige gjestene på første rad hadde også blitt gjort om til dukker.

Her fant vi blant andre den britiske Vogue-redaktør Edward Enniful, Vogue Japan-redaktør Anna Dello Russo og redaktøren for amerikanske Vogue, Anna Wintour.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Bilder og videoer er blitt lagt ut både på YouTube og Instagram, og flere kommenterer at de elsker kolleksjonen. Vogue Japan-redaktør Anna Dello Russo, som var blant «gjestene» under visningen, har også lagt ut en hyllest på Instagram.

«For et nydelig prosjekt, Jeremy. Så takknemlig for å være en del av denne Moschino-visningen. @itsjeremyscott presenterte den beste motevisningen med sosial distansering», skriver Russo.

Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK, er også enig i at dette var en vakker visning.

- Jeg har aldri sett noe som ligner på dette! Det er så vakkert og kreativt at jeg nesten blir litt rørt. Korona har tvunget alle aktørene i motebransjen til å tenke nytt, og Moschino og Jeremy Scott tar det her til et helt nytt nivå. Litt morsomt for barne-TV-tittere fra 80-tallet er det kanskje at dukkene er laget i samarbeid med Jim Henson, mannen som er mest kjent for Muppet Show og Fragglene. Men det var ingenting på Mochinos show som minnet om Kermit, Fozzie Bear eller The Swedish Chef, sier Heldal og fortsetter:

- Det var et vakkert og visuelt dukketeater, hvor det til og med var laget en liten Anna Wintour-dukke som satt på første rad. Alle klærne var laget i dukkestørrelser, lekent og vakkert med et imponerende detaljnivå på plaggene. Dette var nesten som å bli hensatt til barndommen og jeg fikk lyst til å leke med Sindy-dukken min igjen.

Se den flotte visningen her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer