Kjell Ingebrethsen Nordström

Møt mannen bak «Maskorama»-kostymene

- Det var som å føde åtte små monstre og se at de får sitt eget liv.

MASKORAMA: Det er Kjell Nordström som har laget kostymene til NRK-programmet som får folk til å klø seg i hodet. Foto: Julia Naglestad/NRK
MASKORAMA: Det er Kjell Nordström som har laget kostymene til NRK-programmet som får folk til å klø seg i hodet. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer
Publisert

«Kjell, du må komme hit med en gang!»

Slik lød telefonsamtalen fra Freemantles Petter Testmann-Koch som gjorde at designer Kjell Ingebrethsen Nordström, også kjent som Baron von Bulldog, kastet seg i en taxi mot et studio i Nydalen. Inne i studioet slo Tessmann opp pc-skjermen og på den var det klipp fra «The Masked Singer».

Elleville kostymer som skjulte noen av landets største kjendiser. De synger og danser seg rundt på en scene iført drakter som fikk dem til å se ut som både roboter og dinosaurer.

- Dette er galskap! Jeg MÅ få gjøre det, sier designeren til Testmann-Koch.

Det skulle likevel ta tid før jobben offisielt ble Nordström sin. Likevel begynte han å skisse ut noen ideer til det som skulle bli de norske «Maskorama»-kostymene.

De små detaljene

I over 41 år har Kjell Nordstrøm jobbet som designer. Men egentlig begynte det hele mye før. Så lenge han kan huske har han vært interessert i hvordan mennesker kommuniserer gjennom klær.

- Min mamma sa hun visste jeg kom til å bli annerledes før jeg ble født.

Han var svært opptatt av teater og alt som handlet om å kle seg ut og late som han var en annen. Men han husker også svært godt dagen et kostyme virkelig ikke falt i smak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer