Kvinnedagen

Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen

Slik markerer de dagen!

KVINNEDAGEN: Flere moteaktører har samarbeidet for å skape kolleksjoner der overskuddet av inntektene går til veldedige formål spesielt rettet mot kvinner. Foto: The North Face
KVINNEDAGEN: Flere moteaktører har samarbeidet for å skape kolleksjoner der overskuddet av inntektene går til veldedige formål spesielt rettet mot kvinner. Foto: The North Face Vis mer
Publisert

her[work]

«Her[work] er en hyllest til magien som oppstår når kvinner finner sin vei i arbeidslivet», står det i en pressemelding sendt ut av Bik Bok. De har nemlig inngått et samarbeid med fotografene Amanda Gyling og Hinda Fahre, samt kunstmaleren Thea Elise Klingsvall.

Alle har fått sette sitt preg på en hettegenser, hvor overskuddet av salget av plaggene går til Plan International - «Girls Right to Education». Disse pengene vil gå til utdanning for jenter i Bangladesh.

Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen
Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen
Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen

– Dette er en hyllest til sterke, mektige kvinner

The North Face lanserer en kolleksjon laget kvinner i en liten fabrikk i Jordan. Ifølge pressemeldingen sendt ut av The North Face, så er tanken bak kolleksjonen å oppfordre kvinner til å komme seg ut i naturen. Kvinnene i fabrikken har bidratt i både design- og produksjonsprosess, og resultatet er blant annet t-skjorter produsert i et teknisk stoff.

Amanda Calder-McLaren står bak kampanjen og sier til KK at dette er den perfekte måten for dem å feire kvinnedagen.

– Dette er en hyllest til sterke, mektige kvinner. Til løypejegerne, veggpryd, de forsiktige sjelene og de frittalende. Måtte vi støtte dem, feire dem og oppfordre dem til å være våre helter.

Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen

By Malene Birger x Swedish Stockings

By Malene Birger og Swedish Stockings har også valgt å gi deler av inntekten sin fra deres samarbeidskolleksjon til Women for Women International. Sammen har de laget en rekke strømpebukser. Kunstneren Alexandra Karpilovski har skapt et mønster på strømpebuksen.

Dette mønsteret avbilder nakne kvinnekropper i bevegelse med rene, flytende linjer som sammen skaper et grafisk, men likevel romantisk uttrykk. Det kommer frem i en pressemelding sendt ut av By Malene Birger.

«Swedish Stockings har et tydelig fokus på bærekraft, som innebærer blant annet bruk av resirkulert garn, miljøvennlig farge og solenergi til store deler av produksjonen, og tilbyr et resirkuleringsprogram for kundenes gamle syntetiske strømpebukser», står det i pressemeldingen.

Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen
Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen

Net-a-porter samarbeider med designere

Luksusnettbutikken Net-a-porter feirer kvinnedagen ved å inngå et samarbeid med en rekke designere! Rotate Birger Christensen, Jimmy Choo, Isabel Marant, Cecilie Bahnsen, Stella McCartney og Ganni er bare noen av designerne som har fått laget sin egen t-skjorte, hettegenser eller notatbok.

Plaggene og tilbehøret har fått et eget trykk laget av designerne. 100 prosent av fortjenesten går til Women for Women International. En organisasjon som hjelper kvinner som har overlevd krig.

T-skjorte Ninety Percent via Net-a-porter.com, cirka kr 650.
T-skjorte Ninety Percent via Net-a-porter.com, cirka kr 650. Vis mer
T-skjorte fra Isabel Marant via Net-a-porter.com, cirka kr 1250.
T-skjorte fra Isabel Marant via Net-a-porter.com, cirka kr 1250. Vis mer

Astrid Wilson for Ellos

Illustratøren Astrid Wilson har sammen med Ellos laget en fargerik kolleksjon til årets kvinnedag! I tillegg til å ha som mål å representere både mangfold og inkludering ved denne kolleksjonen, vil også overskuddet av salget gå til den svenske kvinnerettighetsorganisasjonen «Kvinna till Kvinna».

– Jeg vil med mine illustrasjoner gjøre verden til et litt mer fargerikt og mer inkluderende sted, og det er virkelig gøy å få gjøre dette sammen med Ellos, sier Astrid Wilson via en pressemelding sendt ut av Ellos.

Moteaktører lanserer kolleksjoner til kvinnedagen
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer