Miroslava Duma

Moteikonet fikk beskjed om at hun har syv måneder igjen å leve

Miroslava Duma åpner opp om lungesykdommen i svært personlig innlegg.

Publisert

Den russiske influenseren Miroslava Duma (34) har det siste året gjort markante endringer på Instagram-kontoen sin - en brukerprofil som følges av over 1,6 millioner mennesker. PSST: Kopier den unike stilen til Miroslava Duma!

IKON: Den russiske 34-åringen er å regne som en av de aller første street style-influenserne som ble etablert på midten av 2000-tallet. FOTO: NTB scanpix
IKON: Den russiske 34-åringen er å regne som en av de aller første street style-influenserne som ble etablert på midten av 2000-tallet. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Der det tidligere bugnet over av street style-bilder, sponsinnlegg og blinkskudd fra diverse moteuker, har hun det siste året fokusert mer på familieliv, veldedighetsarbeid, klima- og miljøspørsmål og ikke minst lagt ut flere bilder som viser naturskjønne omgivelser.

I et innlegg publisert 2. desember forklarer Miroslava Duma hvorfor hun har endret retning. Det hele skyldes nemlig at hun har fått påvist en svært alvorlig lungesykdom, som har fått henne til å revurdere hva som er viktig for henne.

«Tidligere i år ble jeg diagnostisert med en sjelden lungesykdom, og jeg fikk beskjed om at jeg hadde syv måneder igjen å leve. Det var sykt skummelt da, men når jeg nå ser tilbake på denne tiden, så innser jeg at de siste månedene med behandling mest sannsynlig er de lykkeligste månedene i livet mitt».

View this post on Instagram

Earlier this year I was diagnosed with a rare lung disease, and given 7 months to live. It was crazy scary then, but looking back, I realise that the past few months of recovery were possibly the happiest months of my entire life. I suddenly stopped running the marathon and realized how much I love life, how beautiful our world is and how much I want to stay here. With the people I love. For the first time in my life, I saw the bright blue of the skies. And the beautiful green of the trees. As if I had lived on a different planet before. I wake up happy, just because I can spend one more day here. Not asking for more or trying to run faster. My entire life I was seeking approval and obsessing over “likes” both in the physical and virtual worlds, without realizing that I actually had to learn how to “like” myself first. Years of self criticism and doubt, stress, dieting, physically, mentally and emotionally pushing and pushing myself got my immune system to collapse and I had made myself fatally sick. I now realise that these past months were also the most creative months of my entire 34 years. Yet success to me today is not measured by external indicators anymore, but by what’s inside. It is measured by my own health, and the health of those I love. It is measured by how I choose to contribute to the world. For the past 2 years, the Universe caused me to experience a number of remarkably serendipitous events that sometimes felt surreal; like how a silly mistake, made by my lawyer, led me to an early diagnosis, and gave me a chance to live. I saw signs everywhere. As if someone was telling me: “don’t give up”. Today I continue to follow my big dream, and genuinely believe it can help save our planet. No matter what. And against all odds. One day I hope I’ll be able to tell you all about it. And most importantly: Thank you to all the wonderful people in my life, I love you with all my heart (and my lungs 🤓).

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

Hun fortsetter innlegget med å beskrive at hun nå har sluttet å la seg påvirke og stresse av tidsklemma og et hektisk hverdagsliv med moteshow og front row-sitting øverst på agendaen.

I GODT SELSKAP: Miroslava Duma (t.h.) med stjernesøstrene Kourtney og Kim Kardashian og tidligere Vogue Paris-redaktør Carine Restoin-Roitfeld i 2016. FOTO: NTB scanpix
I GODT SELSKAP: Miroslava Duma (t.h.) med stjernesøstrene Kourtney og Kim Kardashian og tidligere Vogue Paris-redaktør Carine Restoin-Roitfeld i 2016. FOTO: NTB scanpix Vis mer

«Jeg har innsett hvor mye jeg elsker livet, hvor vakker verden er og hvor mye jeg har lyst til å leve her. Leve sammen med menneskene jeg elsker. For første gang i livet har jeg sett skjønnheten vi er omgitt av, en blå og skyfull himmel. Skjønnheten ved grønne trær. Som om jeg tidligere hadde levd på en helt annen planet».

Hun erkjenner at jaget etter «likes» og oppmerksomhet har gitt seg.

«Hele livet har jeg higet etter aksept og vært fanatisk opptatt av «likes» både i den fysiske verdenen og den virtuelle verdenen, uten å innse at jeg faktisk måtte lære meg å «like» meg selv først. År med kritikk, tvil, stress, dietter, fysisk, mentalt og emosjonelt press fra meg selv har fått immunsystemet mitt til å kollapse og jeg har gjort meg selv dødssyk».

Anklaget for rasisme

I fjor var Miroslava Duma i hardt vær da hun la ut et bilde på Instagram av en blomsterbukett med et kort hun hadde fått av sin designvenninne Ulyana Sergeenko (38). På kortet sto det: «To my n— in Paris», som henspeilet på Jay-Z og Kanye West-låten med samme navn som ble lansert i 2011.

Etter massiv kritikk beklaget trebarnsmoren at hun hadde lagt ut innlegget med uttrykket som av mange blir sett på som støtende. Men til tross for beklagelsen var det flere i motebransjen som så på den suksessfulle influenseren med nye øyne, og som avsluttet samarbeidene med henne. Blant dem var supermodell Naomi Campbell.

KRITIKK: Designer Ulyana Sergeenko og influenser Miroslava Duma ble i fjor anklaget for å være rasister etter å ha publisert et innlegg med hva mange ser på som støtende ordbruk. FOTO: NTB scanpix
KRITIKK: Designer Ulyana Sergeenko og influenser Miroslava Duma ble i fjor anklaget for å være rasister etter å ha publisert et innlegg med hva mange ser på som støtende ordbruk. FOTO: NTB scanpix Vis mer

I kjølvannet av dette dukket det også opp en video av Miroslava Duma fra 2012, der hun kritiserer den homofile bloggeren Bryanboy (38) og den transseksuelle modellen Andreja Pejić (28). Hun var, ifølge nettsiden Businessoffashion, negativ til hva de signaliserer når de ikler seg feminine antrekk.

Det fikk folk til å se rødt - og nok en gang måtte Miroslava Duma ut med en offentlig beklagelse.

«Jeg ønsker å beklage overfor alle de menneskene og gruppene jeg har krenket. I tillegg ønsker jeg å beklage til organisasjonene jeg representerer. Disse kommentarene er på ingen måte representative for dem eller deres team.»

Som følge av dette ble hun fjernet som representant for barneklesmerket The Tot og nettsiden Buro 24/7.

- Mest kreative perioden i livet mitt

Men det siste året har hun altså fokusert på å bli frisk, og til tross for sykdom gir hun uttrykk for at de siste månedene har vært svært positive for henne; «det har vært den mest kreative perioden av mitt nå 34 år lange liv».

Miroslava Duma skriver ikke spesifikt hva lungesykdommen går ut på, eller hvordan prognosene hennes er, men hun forklarer at hun er i rekonvalesens etter behandling.

I 2005 giftet hun seg med den russiske entreprenøren Aleksey Mikheev, og sammen har de barna Diana (2), Anna (5) og George (9).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer