Emma Watson:

Motenettsted: «Nå er det nok»

Raser mot omtalen av skuespillerens antrekksvalg.

REAGERER: Motenettstedet raser mot omtalen av Emma Watsons antrekksvalg. FOTO: NTB
REAGERER: Motenettstedet raser mot omtalen av Emma Watsons antrekksvalg. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lenge siden motepressen kåret «verst kledde», og å kaste terning på stjernenes antrekk er noe de aller fleste har sluttet med. Men å kritisere kvinners antrekksvalg, det virker å være en hobby som er vanskeligere å legge helt fra seg.

«Hvorfor synes folk det er ok å mene noe om hva Emma Watson har på seg», spør motenettstedet Grazia i en kommentar. De viser til kritikken som er kommet i kjølvannet av skuespillerens valg av antrekk under utdelingen av den globale miljøprisen Eartshot Prize forrige uke.

Da gjorde 31-åringen comeback på den for anledningen grønne løperen iført en hvit tyllkjole over et par svarte bukser.

BÆREKRAFTIG: Emma Watson advokerer for bærekraft. Her under utdelingen av Eartshot-prisen. FOTO: NTB
BÆREKRAFTIG: Emma Watson advokerer for bærekraft. Her under utdelingen av Eartshot-prisen. FOTO: NTB Vis mer

Kanskje baby. Er Emma Watson gravid? var overskriften som fikk motenettstedet til å gi plass til den nokså harmdirrende kommentaren om at nok er nok.

Kjolen Watson bar er en oppsirkulert brudekjole fra den britiske designeren Harris Reed og har en voluminøs silhuett som, ifølge Grazia, «hvis du er kvinne i en viss alder automatisk antyder, i det minste for noen, at du må ha noe å skjule». «Hvorfor skulle du ellers ville gjemme deg bort? Hvorfor skulle du ikke ville vise frem figuren din», spør Grazia-journalisten smått ironisk.

Da Watson intervjuet Al Gore senere samme uke hadde hun på et spesiallaget todelt antrekk fra it-designer Emilia Wickstead. Antrekket, som var laget med mer bærekraftige restematerialer, bestod av et skjørt og en cape-lignende crop top.

«Dette antrekket kommer jeg til å bruke mye», skrev Watson selv til et bilde av seg og Gore på sin Instagram-profil. «Som en slags ironisk plot twist ble Watson hengt ut for å ha på seg noe som var for avslørende for intervjuet hennes med Al Gore», skriver Grazia. For kontroversielle Daily Mail disket nemlig opp med spørsmålet «hvor er resten» i tittelen i en sak om at Watson «henges ut for nok et bisart antrekksvalg».

31 år gamle Watson har tidligere kritisert motebransjen for å skape et uoppnåelig skjønnhetsideal. Da hun fikk kritikk for å ha stilt opp på coveret av Vanity Fair tilbake i 2017 slo hun tilbake og sa at det ikke gikk på akkord med at hun kaller seg feminist.

I 2009 gjorde Emma Watson sin entre i moteverdenen da hun var ansikt utad for Burberry. Siden har hun blant annet gjort designsamarbeid med People Tree og Alberta Ferretti og blitt ambassadør for Lancome.

I dag sitter hun i styret i den franske luksusgruppen Kering som leder for deres bærekraftsgruppe. Hun har lenge gått i bresjen for en grønnere motebransje, og har brukt sin påvirkningskraft for å fremme mer bærekraftige designere og motevalg både på og utenfor filmsettet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer