Trendalarm!

Moteprofilene har falt pladask for joggedressen

Karl Lagerfeld sa at joggebuksen var et tegn på nederlag. Er du enig?

JOGGEDRESS: Antrekket er hottere enn noensinne, men er det greit å bruke den på jobb? Hva synes du? Foto: Skjermdump fra Instagram @_jeanettemadsen_
JOGGEDRESS: Antrekket er hottere enn noensinne, men er det greit å bruke den på jobb? Hva synes du? Foto: Skjermdump fra Instagram @_jeanettemadsen_ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi snakker ofte om hvor fint det er når et antrekk er avslappet og kult. Det kan være i form av en kombinasjon av en kjole med flip flops eller en dress med sneakers.

Men nå kan vi virkelig snakke om avslappede antrekk! I lang tid har vi nærmet oss trenden vi ser nå. Hettegenseren har vært i fokus flere sesonger og sneakers ser ikke ut til å forsvinne med det første. Nå kan du kombinere disse to med joggebuksen også!

Det stemmer - joggedressen skal ikke lenger kun brukes hjemme i sofaen etter jobb. Vi har saumfart Instagram for å se om moteprofilene har falt for trenden, og det er det ingen tvil om!

Ikke bare er den elsket av motepersonligheter i både inn- og utland, men kjendiser som Kim Kardashian (39) og Rihanna (32) har også tatt i bruk joggedresstrenden.

Begge to bruker den på den mest avslappede måten, men flere Instagram-stjerner har valgt å style joggedressen på en mer pyntet måte. Danske Emili Sindlev har tatt i bruk et par glitrende høye hæler til sin gråe joggedress. Er dette beviset på at den faktisk kan brukes til fest?

– Jeg synes vel ikke egentlig det, sier moteprofil Katarina Petrovic og fortsetter:

– For meg handler det om å beholde plagget i dets rette element og heller utvide det og være kreativ innenfor de rammene. En joggebukse skal være en joggebukse og skal ikke ta over for kjolen eller skjørtets bruksområde - mener jeg.

Før pyntet man seg når man skulle reise, men i dag er det mange som ønsker å reise komfortabelt på tur. Da tyr man ofte til en joggebukse, en hettegenser og et par sneakers.

Men kan man bruke samme antrekk på jobb?

«Sweatpants are a sign of defeat. You lost control of your life so you bought some sweatpants». Det sa Chanel-legenden Karl Lagerfeld. Det er vel å kanskje dra den litt langt å si at du har mistet kontrollen på livet hvis du kjøper deg en joggebukse, og at det er et tegn på nederlag, men har moten blitt vel avslappet?

Det er svært få som forbinder dette antrekket med jobb, nettopp fordi vi som oftest bruker det hjemme mens vi slapper av og ikke skal være ute blant folk. Katarina Petrovic mener det å jevne ut antrekket er alfa omega hvis man skal bruke joggedressen på jobb.

– Det kommer selvfølgelig helt an på hva kleskoden på arbeidsplassen din er. Hvis jeg skal i et møte med kunder, så hadde jeg nok ikke tatt på meg joggedressen. Men hvis jeg skal oppholde meg på kontoret hele dagen, så kunne jeg nok ha tatt den på meg med et par boots og en blazer.

– Det er også viktig at selve dressen kommer i en god kvalitet - gjerne bomull eller noen mer luksuriøst som kasjmir.

Det er ingen tvil om at joggedressen styles på mange forskjellige måter. Dersom du kunne tenke deg å teste ut den avslappede trenden, så har du masse inspirasjon her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer