Celine Aagaard

Moteprofiler debuterer som designere

Celine Aagaard og Vanessa Rudjord har sammen med Elle&Il og ByMagMaLou designet kolleksjoner bestående av sine favorittplagg. Les intervju med damene her!

DESIGNER KOLLEKSJON: Den nye kolleksjonen til Celine Aagaard fotograferes av Ray Kay i Miami. Foto: Privat
DESIGNER KOLLEKSJON: Den nye kolleksjonen til Celine Aagaard fotograferes av Ray Kay i Miami. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar ble det kjent at moteprofilene bak Envelope og Vanessa Rudjord Stylebook, Celine Aagaard og Vanessa Rudjord, debuterer som designere med kolleksjoner for Elle&Il og ByMagMaLou. Vi tok en prat med moteekspertene om hva vi kan forvente oss, inspirasjonen bak kolleksjonen og hvilke utfordringer de har støtt på under designprosessen.

LES OGSÅ: Holzweiler-designer Maria Skappel om vårens trender: Slik bør du style den enkle collegegenseren

Når begynte samarbeidet?

CA (Celine Aagaard): - Jeg har lenge hatt en drøm om å skape en egen kolleksjon med mine nøkkelplagg. Vi begynte å snakke om et samarbeid for ett år siden da jeg først ble introdusert for Elle&Il. Jeg er genuint opptatt av norsk design og støtter norske gründere - så sånn sett er dette en perfekt match.

VR (Vanessa Rudjord): - For min del begynte det fordi Marthe Kveli Valeberg (designer bak ByMagMaLou) tok kontakt med meg og spurte om jeg hadde lyst. Jeg ble så glad at jeg løp rett hjem og tegnet nesten hele kolleksjonen. Alle plaggene ble satt etter den kaffen med Marthe. Det er en drøm å få lov til å lage plagg en har ønsket seg selv.

LES OGSÅ: Celine Aagaard er modell for Burberry

Hvor mye kreativ frihet har du hatt i kolleksjonen?

CA: - Jeg har vært heldig å få skape et helt konsept med dem - fra skisser til uttrykk til fotoshooten vi nettopp har hatt med Ray Kay i Miami. Selv om Elle&Il er kjent for sine baseplagg, var det viktigste for meg var å kunne få lage de plaggene jeg selv ønsket og som jeg selv har manglet i min egne garderobe. Fra første kolleksjonsmøte hadde jeg med skisser og tanker om nøyaktig hva jeg ville designe - og for hvem.

VR: - Full frihet og det har vært skikkelig gøy! Jeg har lært utrolig mye, alt fra å tegne til hvor jeg skal hente inspirasjon. Men vi sitter sammen med prøvene og forandrer på hver minste detalj. Jeg ville aldri vært med på noe bare for å ha navnet mitt på det.

DESIGNERTEAMET: Vanessa Rudjord (i midten) har laget en kolleksjon sammen med damene bak merket byMagMaLou, Marthe Kveli Valeberg og Andrea Johannesen.
DESIGNERTEAMET: Vanessa Rudjord (i midten) har laget en kolleksjon sammen med damene bak merket byMagMaLou, Marthe Kveli Valeberg og Andrea Johannesen. Vis mer

Hvor har dere hentet inspirasjon?

CA: - Kolleksjonen består av stilrene, tidløse og monokrome nøkkelplagg med en eksklusiv touch som alle ønsker seg og skal ha råd til. Tanken har vært å skape den perfekte basegarderobe uavhengig sesong, og som du enkelt kan style opp og ned. Samtidig ville jeg designe plagg som kan brukes på flere måter - og det er helt genialt på reise! Jeg er inspirert av mine storbyreiser, min egen garderobe og jeg føler denne kolleksjonen gjenspeiler min stil, samtidig som at det er plagg alle kvinner kan bruke uansett stil og fasong! Det er noe vi har lagt vekt på i designprosessen. 

VR: - Tanken bak kolleksjonen er rett og slett å lage klassiske plagg med en twist. Jeg er veldig glad i feminine klær som fremhever den kvinnelige kroppen. Det her skal være plagg du skal ha lenge - ikke noe som er trendbasert. 

LES OGSÅ: Pia Tjelta, Cecilie Skog, Vanessa Rudjord - flere norske kjendiskvinner får barn i mer voksen alder

Hvilke plagg er favorittene og hvordan bør man style dem?

CA: - Kolleksjonen består kun av favoritter, men hvis jeg skal trekke frem et plagg må det bli den hvite jumpsuiten jeg selv manglet i skapet så det er kanskje den som blir mest stas å ta i bruk - og ikke minst se på andre. Den vil jeg style opp og ned! Med hæler til fest, og med utringning enten foran eller bak - for denne kan også brukes begge veier. 

VR: - Det blir vanskelig - alle er jo favorittene mine!

Hva har vært den største utfordringen?

CA: - Det krever mye tid å finne de optimale stoffene og ikke minst å jobbe med kvalitet, snitt og komfort. Heldigvis har vi tatt oss tid, jobbet med ulike fabrikker og ikke gitt oss før vi har vært 100 prosent fornøyde. Det har vært god dynamikk og kjemi fra dag én, og utrolig spennende prosess for meg! Tenk at jeg har fått designe en egen kolleksjon. 

VR: - Det har vært å finne de rette stoffene. Jeg har vært veldig opptatt av at det skal være gode kvaliteter, men det er Marthe og Andrea (designerne) som har gjort mest her. De dro til Paris for å lete etter stoff akkurat da jeg skulle føde, så det passet litt dårlig.

Når kommer kolleksjonen og hva vil den koste?

CA: - Den kommer i mai! Det er en pre-fall-kolleksjon, men samtlige plagg er tidløse, så hele kolleksjonen skal kunne brukes året rundt. Plaggene vil ligge fra 799 til 3000 kroner.

VR: - Vi har ikke satt priser enda. Vi håper at det ikke skal bli for dyrt, men ettersom kvalitetene er så gode så blir det en liten investering. Tanken er at du skal ha plaggene lenge!

LES OGSÅ: Nye stjerner på den røde løperen: 11 navn du bør bemerke deg

PÅ SHOOT I MIAMI: Celine Aagaard (t.v.) tok bilder av kolleksjonen sammen med Ray Kay. Foto: Privat
PÅ SHOOT I MIAMI: Celine Aagaard (t.v.) tok bilder av kolleksjonen sammen med Ray Kay. Foto: Privat Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer