Topper

Moteråd til blakke jenter

Når lommeboka er så godt som skrapa.

BASISPLAGG DU KANSKJE HAR PÅ LOFTET?: Den gode gamle blazeren, den vide 80-tallsbuksa og den lange maritime genseren er tilbake for fullt. Foto: Rohny Kristensen
BASISPLAGG DU KANSKJE HAR PÅ LOFTET?: Den gode gamle blazeren, den vide 80-tallsbuksa og den lange maritime genseren er tilbake for fullt. Foto: Rohny Kristensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er det bare møll og gamle kvitteringer i lommeboken? Fortvil ikke, en trendy vårgarderobe er nærmere enn du tror.Nå er nemlig 70-, 80- og 90-tallet tilbake på moten, hvilket kan bety at loftet og de innerste krinkene og krokene i klesskapet ditt er som skattekister å regne.
 • les også: Moteknepene du bør kunne
 • Nøkkelplagg 1: Blusen

  Først og fremst bør du lete fram alt du har av gamle topper og tunikaer. Se etter flagrende, transparente gevanter i chiffon og silke. Gjerne med rysjer, mønstre og dype utringninger. Blomster og 70-tallsstil er også hot. Bruk dessuten et belte i livet for å markere midjen, det gir deg en flott fasong. Blusen er også fin til smale skjørt, og hvis du er liten og nett er det kledelig med èn med korte ermer.
 • Les også: Sommermoten du vil elske
 • Fire fine plagg du bør lete fram:

  Artikkelen fortsetter under.

  Nøkkelplagg 2: Blazeren

  Vårens mest geniale plagg er tøft, stramt og skreddersydd, og kan brukes til det meste. Vi snakker selvsagt om den maskuline blazeren som har tatt fashionistaene med storm.Hemmeligheten bak den tøffe stilen ligger i miksen av det maskuline og det feminine. Resultatet blir en androgyn og nonchalant look som er like kul på jobb som på fest. Gjerne med en touch av 1980-tallet.Du har garantert noen varianter liggende gjemt et sted, ellers så kan du jo alltids loppe klesskapet til kjæresten din. Bruk den til trange bukser eller over en liten kjole. Brett gjerne ermene opp også.
 • Les også: Vårens mest sexy stil
 • Nøkkelplagg 3: Genseren

  Husker du de store og fargerike genserne fra 80-tallet? Vel, nå gjør de comeback. Om du vil beholde skulderputene eller ikke, er opp til deg.La deg inspirere av designere som Betsey Johnson og Marc by Marc Jacobs. De har alle voluminøse varianter i sine vårkolleksjoner. Stella McCartney kjører dessuten mye striper og maritim stil.

  Nøkkelplagg 4: Den vide buksa

  80-tallsbuksa er tilbake. Helst skal den ha legg både foran og bak, ha masse volum rundt hoftene og kunne rulles nonchalant opp nederst.Stilen er luksuriøs og henslengt på samme tid, og skal passe både til pumps og til lyse turnsko.Et sikkert jakkevalg er dessuten en lang, strikket kardigan eller en blazer for en mer dresset stil.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer