Klær

Motesjefens vårfavoritter

Stikkordet framfor noe er minimalisme, det gjelder både farger og snitt. Her er KKs motesjef Kjersti Hodts anbefalinger blant vårens trender.

Motesjefens vårfavoritter
Publisert
Sist oppdatert

Har du en god basisgarderobe fra før, trenger du kanskje ikke skaffe deg så mye nytt. Rydd heller opp i klærne og bruk de klassiske yndlingsplaggene på en ny måte. Skal du handle, sats på få plagg i god kvalitet.

Personlige favoritter
Selv graver jeg stadig fram mine blyantsmale skjørt og de klassiske svarte buksene med herresnitt. Da er det bare å investere i et par strøkne, klassiske skjorter og et par enkle stretchtopper. Nye ballerinasko og lakkpumps står også på ønskelisten. Det skal ikke mer til.

Gjør det enkelt
Nøytrale farger som svart, hvitt, grått, brunt og beige er vinnerne denne sesongen. Legg bort stæsjet for en stund og velg enkle løsninger – som en flott bukse med en klassisk skjorte, eller et smalt skjørt til en enkel strikketopp. Supert tilbehør er pumps og ballerinasko og en flott veske i god kvalitet – stor eller liten etter behov og lyst.

Diskret dekor
Gull- og sølvlurex er spennende materialer som løfter et enkelt antrekk. De skinnende metalltrådene finner du i alt fra kardigansett til flotte kjoler. Følg opp med tilbehør i gull.

Feminin touch
Til tross for enkelhet og minimalisme har vårmoten en klart feminin profil. Kjolen står sterkt, og materialer som tynne jerseystoffer understreker det kvinnelige. Puffermer finner du både på bluser og blazere, og det puffes og poses på korte bukser og skjørt.

Fargeglede
Synes du det blir litt kjedelig med bare basisfarger, kan du smelle til med tilbehør i fargesterk lakk. Eller la deg inspirere av 60-tallets Biba-mote. Fint for deg som er svak for bohemstilen. Det er mange muligheter der ute.

Sport Couture
Elementer fra klassisk sportsmote er blitt mer enn klær for treningsøkter. Vi ser det på catwalken - moten er blitt mer sporty, mens sportsmoten er stadig mer trendy. Bland sportstøyet med andre moteplagg til din helt egen stil. Understrek stilen med kule sneakers eller bryt det sporty mønsteret med høye hæler.

Les alt om vårmoten i KKs store motespesial, i salg fra mandag 26. februar.


LES OGSÅ:
 • Fire store vårtrender
 • 50 sexy solbriller
 • 80 uimotståelige vårsko
 • Henne.no: Favoritter fra Madonnas HM-kolleksjon
 • Alt fra Oslo Fashion Week
 • KKs motesjef Kjersti Hodt
  KKs motesjef Kjersti Hodt Vis mer
  Kjersti Hodts personlige favoritter er klassiske bukser med herresnitt (kr 2000, Bruuns Bazaar), en tidløs hvit skjorte, som denne fra Stella McCartney og en dressjakke (kr 800, Pop In). Ballerinasko og lakkpumps er perfekt tilbehør.
  Kjersti Hodts personlige favoritter er klassiske bukser med herresnitt (kr 2000, Bruuns Bazaar), en tidløs hvit skjorte, som denne fra Stella McCartney og en dressjakke (kr 800, Pop In). Ballerinasko og lakkpumps er perfekt tilbehør. Vis mer
  Fra venstre: Stilrent og androgynt i grå-beige og brunt fra Chloé, enkelt og klassisk i hvitt fra Valentino, og ultraklassisk i svart og hvitt fra evigaktuelle Chanel.
  Fra venstre: Stilrent og androgynt i grå-beige og brunt fra Chloé, enkelt og klassisk i hvitt fra Valentino, og ultraklassisk i svart og hvitt fra evigaktuelle Chanel. Vis mer
  Fra venstre: Gullvevd shorts fra Iceberg, florlett, skinnende svart kjole over paljettkjole fra Chanel og gullskimrende skjorte med prangende krave fra Diesel.
  Fra venstre: Gullvevd shorts fra Iceberg, florlett, skinnende svart kjole over paljettkjole fra Chanel og gullskimrende skjorte med prangende krave fra Diesel. Vis mer
  Fra venstre: Yndig og enkelt fra Ana Sui, folklore fra Gucci og enkelt med puffermer fra Stella McCartney.
  Fra venstre: Yndig og enkelt fra Ana Sui, folklore fra Gucci og enkelt med puffermer fra Stella McCartney. Vis mer
  Fra venstre: Skinnende blank regnbuekåpe med belte høyt i livet og trekvartermer fra Emilio Pucci, heftig og grafisk i hvitt, orange og fuksiarosa fra Diane von Fursstenberg og rosa- og lilla-mønstrete folklore fra Gucci.
  Fra venstre: Skinnende blank regnbuekåpe med belte høyt i livet og trekvartermer fra Emilio Pucci, heftig og grafisk i hvitt, orange og fuksiarosa fra Diane von Fursstenberg og rosa- og lilla-mønstrete folklore fra Gucci. Vis mer
  Fra venstre: Stilren tracksuit fra YM, designet av Yohji Yamamoto for Adidas. Jean Paul Gaultier blander skinnende stoffer og detaljer med sporty og casual. Til høyre kontrastfylt og ledig fra Y3.
  Fra venstre: Stilren tracksuit fra YM, designet av Yohji Yamamoto for Adidas. Jean Paul Gaultier blander skinnende stoffer og detaljer med sporty og casual. Til høyre kontrastfylt og ledig fra Y3. Vis mer
  Les mer om den nye minimalismen i det store vårmotenummeret til bladet KK.
  Les mer om den nye minimalismen i det store vårmotenummeret til bladet KK. Vis mer
  Les mer om Sport Couture i KKs vårmotespesial. I salg fra mandag 26. februar.
  Les mer om Sport Couture i KKs vårmotespesial. I salg fra mandag 26. februar. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer