Copenhagen Fashion Week:

Moteuken i København oppsummert

Kronprinsesse Mary dukket opp på visning!

KØBENHAVN: Se de fantastiske kolleksjonene fra moteuken. Foto: Copenhagen Fashion Week
KØBENHAVN: Se de fantastiske kolleksjonene fra moteuken. Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at den norske moteuken ble avlyst for denne sesongen, var det bare for KK-redaksjonen å ta turen til København. Her fikk vi presentert kolleksjoner fra kjente merker som By Malene Birger og Stine Goya.

Den danske moteuken tiltrekker seg moteprofiler fra hele verden, men også storfint besøk fra rojale gjester! Les mer om det lenger ned i saken.

LES OGSÅ: Designer Bitte Kai Rand: - Jeg er oppdratt til å tro at jeg ikke er noe

HOLZWEILER

Den første visningen KK-redaksjonen fikk med seg var en norsk en! For noen år siden valgte Holzweiler å flytte visningen sin fra Oslo til København, og merket vokser for hver dag som går.

Ingeborg Heldal, KKs ansvarlige redaktør, mener motenorges store stolthet nok en gang leverte en knallsterk kolleksjon.

Holzweiler. Foto: Copenhagen Fashion Week
Holzweiler. Foto: Copenhagen Fashion Week Vis mer

- De er tro mot brandet med store skjerf, ytterjakker og avslappet skandinavisk stil der komfort står i fokus. Nydelig fargepalett og fantastisk bra styling - og en visning med internasjonal sus, sier hun og fortsetter:

- Gøy å se motepresse på første rad fra Vogue, Harper's Bazaar og The Telegraph. Det er beundringsverdig hva Holzweiler får til! Dette kommer til å fly ut av butikkene, spår Heldal.

LES OGSÅ: Susanne Holzweiler: - Andreas spurte om vi skulle starte butikk, men siden vi ikke hadde nok penger til det, ble det agentur i stedet

HOLZWEILER AW19

STINE GOYA

Ingeborg Heldal beskriver visningen til Stine Goya som et drømmenes teater. Moderne dans blandet med voluminøse kjoler i tyll skapte en eventyrlig ramme for hele visningen.

- Personlig er jeg veldig glad i Goyas fargerike og tidvis litt eksentriske univers, og den lyseblå eller lysegrønne kjolen i tyll står på ønskelisten min. Hvis du er veldig minimalistisk i stilen, blir kanskje dette litt vanskelig å få til å passe i garderoben, men for oss som er glade i farger og glamour er det en innertier!

MUNTHE

Danske Munthe satset hardt på logoen sin da de viste frem sin nyeste kolleksjon. Både vesker, sko og genseren var designet med «Munthe» trykket over hele seg.

Til høsten ser det ut til at merket satser på en behagelig stil med store strikkegensere, deilige jakker og kåper og komfortable sko.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig kåpe til din figur

HOFMANN COPENHAGEN

Hofmann imponerte stort sist sesong, og har laget noen av vårens store it-plagg sebramønster! Vi var derfor svært så spente på hva det danske merket skulle presentere får 2019s høst- og vinterhalvår.

- Denne sesongen var kanskje ikke like iøyenfallende sterk, men likevel med mange plagg som er enkle å like og tilpasse i garderoben. De velkjente chiffontoppene, vide silkebukser med høyt liv og flagrende kjoler fantes det mange varianter av, sier Ingeborg Heldal.

BY MALENE BIRGER

Ida Elise Eide Einarsdottir, redaktør hos motenettstedet Melk & Honning, sier By Malene Birger går inn i en ny tid nå som de har fått Mathilde Torp Mader som kreativ direktør med på laget.

- Det danske motemerket er et av landets om ikke Skandinavias sterkeste brands, men som også en tilsvarende sterk forankret arv både i merket selv, men også i merkets grunnlegger Malene Birger.

Einarsdottir mener Torp Mader har fått litt av en oppgave å ta over et slikt merke som skal videreutvikles, men fortsatt ha respekt for husets arv og DNA.

- Nettopp det har Mader klart - denne gangen med inspirasjon hentet fra 1970- og 80-tallet og den viktorianske æra. Også her med et bærekraftig fokus med resirkulert ull, bomull og fur-free shearling.

LES OGSÅ: Svensk kolleksjon får massiv oppmerksomhet i Paris!

By Malene Birger AW19

BAUM UND PFERDGARTEN

Til tross for at visningen var forsinket med 50 minutter, viste Baum und Pferdgarten en sterk kolleksjon med mange spennende plagg. Lokalet var åpent og stort, godt belyst og med plass til alle. Det gjorde at klærne kom godt fram og man fikk god tid til å se hva som kom ned catwalken.

Legg merke til det flotte printet i blått og lilla, samt buksene med to forskjellige farger på buksebeina. Disse plaggene gjør seg så godt til enklere plagg og er perfekte for deg som ønsker noe som gjør litt ut av seg.

Det hele ble toppet med fantastiske smykker fra norske Cathrine Børter. Hun er designeren bak PEARL OCTOPUSS.Y., men er også kjent som en av de kreative hodene bak norske FWSS.

Baum und Pferdgarten AW19

STAND

Svenske Stand valgte å flytte visningen sin fra Stockholm til København denne sesongen. På benkene der hvor gjestene skulle sitte sto det klart popcorn. De var pakket inn i beholder med fuskepels i rosa og hvitt og grønt og hvitt. Det ga en liten pekepinn på hva vi kunne forvente oss av kolleksjonen.

Ned catwalken kom sterke looks i alle mulige farger. Stand-designerne satser stort på kåper mot høsten, og de fleste av dem var laget med fuskepelsdetaljer i kragen eller på ermene.

LES OGSÅ: Bebe Rexha: - Designere vil ikke kle meg opp fordi jeg er for stor

Stand AW19

ROTATE BIRGER CHRISTENSEN

Moteprofilene Thora Valdimars og Jeanette Madsen sluttet i jobbene sine som moteredaktører for å gå videre med karrieren som influensere. Nå har de også startet sitt eget merke ved navn Rotate. Med unntak av et par innslag av bukser og overdeler, består kolleksjonen av feststemte kjoler.

Denne sesongen inviterte jentene oss til en kinesisk restaurant midt i København for å ta en titt på antrekkene. Da alle gjestene hadde fått satt seg i lokalet, ble det plutselig helt stille. Vi trodde visningen skulle starte, men i stedet kom det fire livvakter inn etterfulgt av selveste kronprinsesse Mary (46) av Danmark.

Mon tro vi får se kronprinsessen i dette designet i nærmeste fremtid?

Rotate Birger Christensen AW19

Etter visningen fikk KK komme bak scenen og snakke med Rikke Dengsø Jensen, key makupartist fra MAC. Til de feststemte kjolene hadde Rikke og teamet valgt en ganske så enkel sminkelook.

- Vi ville skape en look som disse jentene ville ha gjort selv. Sminken skal komplementere deres hud og fremheve det som er så flott med ansiktet deres.

Dengsø Jensen mener den naturlige sminken fortsetter å dominere trendbildet mot våren.

- Ikke vær redd for å vise frem karaktertiske trekk i ansiktet ditt. Hvis du har et fødselsmerke, ikke skjul det - vis det frem!

LES OGSÅ: Skapte Instagram-storm: Nå forklarer designerne tanken bak kolleksjonen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer