Oslo Runway

Munchmuseet blir en del av Oslo Runway

- Visningene vil foregå i museets festsal. Der henger Munchs monumental verk Solen og Forskerne, forteller Gitte Skilbred, marked- og kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet.

OSLO RUNWAY PÅ MUNCHMUSEET: Den norske moteuken vil foregå på Sentralen i Oslo sentrum og på Munchmuseet på Tøyen. Foto: NTB scanpix
OSLO RUNWAY PÅ MUNCHMUSEET: Den norske moteuken vil foregå på Sentralen i Oslo sentrum og på Munchmuseet på Tøyen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske moteuken Oslo Runway har fått mye skryt selv om de bare har vært til siden august 2015. Da ble det hele startet i Kulturkirken Jakob var det fem designerne som var viste fram kolleksjonene sine for våren 2016. Siden da har «moteuken» gått fra å være én dag til å gå over to dager, og antall designerne har vokst betraktelig. I februar sparkes det hele i gang igjen, og da vil det hele foregå på en helt ny location.

DITTE KRISTENSEN: Prosjektleder for Oslo Runway. Foto: Lasse Fløde
DITTE KRISTENSEN: Prosjektleder for Oslo Runway. Foto: Lasse Fløde Vis mer

- Vi er svært stolte over at Munchmuseet blir en visningsarena under OSLRW (Oslo Runway). Museeeumsbygget, med dets unike kunstsamling og flotte bygg, gir oss muligheter for spennende konstellasjoner mellom mote og kunst, sier Ditte Kristensen, prosjektleder for OSLRW. 

- Vi setter stor pris på at OSLRW har valgt Munchmusèet som visningssted

7. og 8. februar vil flere norske designere vise frem sine kolleksjoner for høsten og vinteren 2017. Hvem det blir er ennå uvisst, men det vi vet er at Sentralen vil i år, som i august 2016, også brukes denne gang. Munchmuseet og Sentralen vil dele på de to dagene, og Gitte Skilbred, marked- og kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet, sier til KK.no at de gleder seg veldig til februar.

- Vi setter stor pris på at OSLRW har valgt Munchmusèet som visningssted. Vi tok kontakt med dem for et samarbeid våren 2016 angående Mapplethorpe+Munch-utstillingen vi hadde. I den videre dialogen kom det fram at vi har flere felles interesser og møtepunkter, og det er derfor gledelig at Oslo Runway nå har valgt å ha sine visninger på Munchmuseet, sier Skilbred.

LES OGSÅ: Oslo Runway vil vises i Operaen

Skilbred forteller også litt om hva vi kan forvente oss i februar.

- Det er spennende med kreative gjester, og det er god grunn til å ha høye forventninger når designmiljøet skal utfolde seg i Munchmuseet. Visningene vil foregå i museets festsal. Der henger Munchs monumental verk Solen og Forskerne. 

LES OGSÅ: Grunnleggerne av Dyrberg/Kern åpner seg opp om historien de færreste vet om

BY TIMO: Det norske merket har vært med på Oslo Runway helt siden det startet. Det hadde ikke vært overraskende om vi ser dem i februar også! Foto: Indigital Images
BY TIMO: Det norske merket har vært med på Oslo Runway helt siden det startet. Det hadde ikke vært overraskende om vi ser dem i februar også! Foto: Indigital Images Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer