Catwalk

Mystisk og maskert

Hvem blir ikke nysgjerrig på et ansikt som er tildekket? Følg trendensene. Nå skal du bare vise øynene og ikke ansiktet.

Viktor&Rolf høst- vinter 2006.
Viktor&Rolf høst- vinter 2006. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du trenger ikke være en helt eller antihelt for å ha lisens til å bære maske.Masken en av de store trendvinnerne i høstens motebilde. Nå skal du være mystisk og dekke deg til. Skuespiller Natalie Portman (24) ble både forelsket i og fascinert av V. i filmen V for vendetta, som har norgespremiere fredag 24. mars. Iført en Guy Fawkes-maske ønsker V. å redde England fra diktaturet som hersker i framtiden. Hvem ønsker ikke å se helten som skjuler seg bak masken? Både Portman og kinogjengeren. kk.no anmelder filmen V for vendettaMaske betyr persona på latin og kommer alltid til å være et spennende element å spille på, enten du skal på maskeradeball i Venezia, se musikalen Phantom of the Opera i London, på karneval som Zorro, eller slappe av hjemme med en ansiktsmaske. Moteskaperne Viktor& Rolf viste en fascinerende visning under moteuka i Paris. Samtlige av modellene bar masker laget av flettet hår. Og hva ønsket designerduoen å formidle? ikke rør meg. Jeg ønsker overhodet ingen kommunikasjon. Jeg kan suge livskraften ut av deg. Isende kaldt og mystisk, eller hva? Kontrasten til kokette kjoler ala 50-tallet gjorde dette til en bemerkelsesverdig visning. Merket Comme Des Garconsvar også opptatt av tematikken persona under moteuka i Paris. Designeren Rei Kawakubo hadde som hovedtittel: Hvem er foran og hvem er bak?Med en spennende blanding av venetianske karnevalsmasker til øyenfallende makeup og hatter, ble også dette en mystisk visning. Eller hva med å gjøre som moteskaperen John Galliano, sjefsdesigneren for motehuset Christian Dior? Med skjerf på hodet til store solbriller dekket av diamanter blir dette en moderne tolkning av den tradisjonelle masken. Også Marc Jacobs som er sjefsdesigner for motehuset Louis Vuitton lot seg lokke av høye skjerf, hetter, og krager som skjulte store deler av ansiktet. Eller hvorfor ikke gjøre som merket Undercover? Hele kroppen var totalt dekket med bomullsbiter med bare to små hull til å kikke gjennom.Så nå er det bare å gå til innkjøp av masker i din nærmeste leketøysbutikk eller reise til Venezia og få en håndlaget. Store pandorahatter som dekker halve ansiktet til overdimensjonerte solbriller. Slør. Lang pannelugg. Det er bare å slippe fantasien løs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer