Strømpebukse

Èn av disse gir sprettrumpe!

Vi har testet strømpebukser med push up-effekt.

DISSE STRØMPENE TESTET VI: Og èn av dem ga oss en skikkelig wow-rumpe (og det er faktisk den billigste av dem...) Foto: Cecilie Leganger
DISSE STRØMPENE TESTET VI: Og èn av dem ga oss en skikkelig wow-rumpe (og det er faktisk den billigste av dem...) Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hvem vil vel ikke ha en spretten stuss? Vi har testet fire strømpebukser som lover å hjelpe oss litt på vei.

De skal heve, forme og løfte rumpa, takket være passform, elastikk og strategiske sømmer.

Målet for testen? Jo, helt enkelt å finne strømpene som vi synes vi får den aller fineste rumpa i, og jo mer den spretter, dess bedre.

Slik testet vi

Vi gikk til innkjøp av fire strømpebukser i størrelse small, med push-up-effekt (på rumperegionen) fra Lindex, KappAhl, H&M og Cubus. Prisen varierer fra 79 til 99 kroner, og er i 30 til 60 denier, som er strømpenes såkalte masketetthet.

Testpersonen vår (Stine) bruker ofte strømper, og er spent på effekten av disse. Holder de hva de lover? Vil rumpa få et løft? Og er det mulig å bevege seg i dem?

Hun synes også det er viktig at strømpebuksen er lett å ta på seg, behagelig stram og silkemyk mot huden. Den må også sitte godt i livet, uten å føles som et pølseskinn.

Push-up-tights (kr 99, H&M). Foto: Cecilie Leganger
Push-up-tights (kr 99, H&M). Foto: Cecilie Leganger Vis mer

1. Push up tights - H&M (kr 99)

Strømpebuksen er i 30 denier, og lover å løfte og forme.

Den har en elastisk midje, og kan vaskes på 40 grader. Materiale: 80 % pylamide - 20 % elastan.

- Wow, denne er silkemyk å ta på, men selv om den er i min størrelse, føles det som om den er litt for liten, er Stines umiddelbare kommentar.

Pluss: Har usynlige elastiske hold-in-sømmer bak, som gir en stram fin stuss, selv om rumpespretten mangler. Mykt og deilig materiale, og den er høy nok i livet. Hold-in-delen er heller ikke for stram, slik at det buler ut på låret, der den vanlige strømpen begynner.

Minus: Her må vi gå opp en størrelse! Litt ubehagelig stram, men i riktig størrelse kan dette bli en favoritt.

Terningkast: 5 for rumpa/3 for for liten størrelse

FIN RUMPE - LITT LITEN I STØRRELSEN: H&Ms push-up-tights er silkemyke og gode, og gir en fin rumpe, men at vi må gå ned en størrelse, trekker litt ned. Foto: Cecilie Leganger
FIN RUMPE - LITT LITEN I STØRRELSEN: H&Ms push-up-tights er silkemyke og gode, og gir en fin rumpe, men at vi må gå ned en størrelse, trekker litt ned. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Push-up-pantie (kr 79, Cubus). Foto: Cecilie Leganger
Push-up-pantie (kr 79, Cubus). Foto: Cecilie Leganger Vis mer

2. Push up pantie - Cubus (kr 79)

Disse halvblanke strømpene lover ubeskjedent at de skal løfte rumpen. De har elastiske bomullskiler rett under rumpeballene, og en pil som går på hver side. Materiale: 86 % polyamide - 14 % elastan.

- Gurimalla, her var det veldig mye som skjedde og mange rare sømmer på hold-in-delen av strømpene, og noe som ser ut som rysjer bak, sier Stine.

Når Stine så snur seg foran speilet, er det ingen tvil om at strømpene er en suksess.

- I denne føler jeg at rumpa får et skikkelig løft, ja, dette er det nærmeste jeg har kommet en sprettrumpe, sier hun.

Pluss: Strømpene vinner på utseende! Målet om sprettrumpe er nådd. De føles romslige på, og størrelsen er perfekt.

Minus: Føles litt grove mot huden, og klør bittelitt etter noen timer, men er det fest, så er det fest.

Terningkast: 6 for rumpa/3 for komfort

TESTENS VINNER: - Gurimalla, i denne fikk rumpa et realt løft, sier vår testperson. Terningkast 6! Foto: Cecilie Leganger
TESTENS VINNER: - Gurimalla, i denne fikk rumpa et realt løft, sier vår testperson. Terningkast 6! Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Push-up-tights (kr 99, Lindex). Foto: Cecilie Leganger
Push-up-tights (kr 99, Lindex). Foto: Cecilie Leganger Vis mer

3. Push up tights - Lindex (kr 99)

Skinnende og lekre strømper med elastiske hoftebånd-lignende partier rett under rumpa, som skal løfte og forme.

Over hver rumpeball har den ekstra slitesterke hold-in-lommer, som skal stramme inn. Materiale: 90 % polyamide - 10 % elastan.

- Testens mest behagelige strømpe å ha på seg. Akkurat passe stram, og jeg føler meg plutselig litt slankere, selv om denne har litt mindre elastikk i hold-in-partiet, sier Stine.

Pluss: Mykt og deilig materiale. Lett å bevege seg i den. Rumpa holdes på plass, uten at det føles for stramt.

Minus: Gir ikke like mye sprettrumpe som testens vinner, siden den er litt mindre elastisk øverst. Når det er sagt, så er det en fin strømpe å ha på seg, både på fest og til hverdagsbruk.

Terningkast: 4 for rumpa/5 for komfort

FINE TIL HVERDAGS OG TIL FEST: Strømpene fra Lindex føles silkemyke på, men vi savner kanskje sprettrumpa... Foto: Cecilie Leganger
FINE TIL HVERDAGS OG TIL FEST: Strømpene fra Lindex føles silkemyke på, men vi savner kanskje sprettrumpa... Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Form up tights - KappAhl (kr 99) Foto: Cecilie Leganger
Form up tights - KappAhl (kr 99) Foto: Cecilie Leganger Vis mer

4. Form up tights - KappAhl (kr 99)

Semiskinnende strømper med elastiske trekanter som løper over hver rumpaball. Under har den elastiske bånd som skal gi rumpa et løft. Materiale: 80 % polyamide - 20 % elastan.

- Strømpene er veldig lette å ta på seg, og det er det ikke alle som er. Sitter ogsp veldig bra på. Føler rumpa får et skikkelig løft her, sier Stine.

Pluss: Superbehagelige å ha på seg, god passform, slitesterk på tærne. Gir en fin rumpe, selv om den ikke blir like spretten som testens vinner. Fin overgang fra hold-in-partiet til resten av strømpen.

Minus: Lite å trekke ned på her, utenom at den kanskje er litt shiny...

Terningkast: 5 for komfort/5 for fin rumpe

STRAMMER OG LØFTER: - I denne føler jeg meg skikkelig fin, sier vår testperson. Strømpen scorer på både komfort og fin rumpe, men når ikke helt opp i sprettrumpekategorien... Foto: Cecilie Leganger
STRAMMER OG LØFTER: - I denne føler jeg meg skikkelig fin, sier vår testperson. Strømpen scorer på både komfort og fin rumpe, men når ikke helt opp i sprettrumpekategorien... Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer