Bh

N-cupen er her

8 av 10 kvinner bruker feil bh-størrelse, mener ekspert. Slik velger du riktig undertøy.

Jacquard-bhen fra Elila-linjen til Rigby & Peller kommer i størrelse 36G til 48N. 36G tilsvarer en norsk størrelse H, mens vi i Norge ikke har noe tilsvarende 48N. Bhen kommer i svart eller nude, men kan også bestilles i perlefargen på bildet og koster ca. kr 480. Foto: Produsenten
Jacquard-bhen fra Elila-linjen til Rigby & Peller kommer i størrelse 36G til 48N. 36G tilsvarer en norsk størrelse H, mens vi i Norge ikke har noe tilsvarende 48N. Bhen kommer i svart eller nude, men kan også bestilles i perlefargen på bildet og koster ca. kr 480. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å finne en bh som passer perfekt er vanskelig, uansett hva slags attributter man har.

Og jo større puppene er, jo mindre utvalg i undertøy har man.

Det er ingen hvem-som-helst som står bak produksjonen av det som nå er den største bh-en produsert i Storbritannia.

Til dronningen og deg

Rigby & Peller er selveste dronning Elisabeths undertøysleverandør, og nå har de altså klemt de mest formfulle til sitt bryst, melder Daily Mail (ekstern lenke).

Men N-cup-bhen er slettes ikke ny. Den ble faktisk lansert i september i fjor. Likevel er det L-cupen fra Bravissimo som har fått all oppmerksomheten i media, skriver Lingerie Insight (ekstern lenke).

Også vi i KK.no har skrevet om denne som verdens største bh i produksjon, men L-cupen har altså en enda større søster fra Rigby & Peller.

Bruker for små bh-er

En pressetalsmann fra Bravissimo mener at 80 prosent av kvinner bruker feil bh-størrelse.

Og ofte bruker de for små cuper. Kvinner har større pupper enn de tror, i mange tilfeller.

- Våre undersøkelser viser at opp til 40 prosent av kvinner burde bruke en D-cup eller større, de bare vet det ikke ennå.

LES OGSÅ: Slik får du fine strandpupper

- Vi tror den gjennomsnittelige bh-størrelsen i Storbritannia faktisk er 34E, sier talsmannen til avisen.

34E tilsvarer 75F i norske størrelser.

LES OGSÅ: Visste du dette om pupper?

Husk også at det lønner seg å ta skikkelig vare på bhene dine, så varer de lenger. For alt du trenger å vite om å vaske og stelle bhen, bør du klikke her.

Slik velger du riktig undertøy

Er du litt usikker på hvilken størrelse du er, ta en tur til en velassortert undertøysforretning, og be om hjelp til å måle.

Vær også oppmerksom på at bh-spiler ikke skal være nær selv brystet, men ligge rett på utsiden.

En feil mange gjør er dessuten å gå for en bh som kommer for høyt opp på ryggen bak, og som er for vid. Bruk heller en strammere variant med større cup. Først da får du god støtte og det løftet du eventuelt trenger.

LES OGSÅ: Veien til perfekt kløft.

De fire vanligste feilene
1. Hvis puppene tyter ut av bh-en må du gå opp i størrelse.
2. Hvis det er bulker i bh-en kan du gå ned i størrelse.
3. Får du valker på ryggen er det vanlig å tenke at bh’en er for liten, men sannheten er faktisk at den er for stor. Først når du får en mindre størrelse rundt kroppen som blir plassert lavt nok der den skal være, vil valkene forsvinne.
4. Hvis stroppene detter ned betyr det bh-en er for vid rundt kroppen og du trenger en mindre størrelse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer