Gummistøver

Én ting du alltid bør ha med deg på festival

Enten sola skinner eller regnet pøser bør gummistøvlene være med!

GUMMISTØVLER: Stilikonet Alexa Chung sverger til gummistøvler på festival, både av den høye og lavre varianten.  Foto: Scanpix
GUMMISTØVLER: Stilikonet Alexa Chung sverger til gummistøvler på festival, både av den høye og lavre varianten. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Festivalsesongen er for lengst i gang, både her til lands og i det store utland. Musikk skal nytes i godt selskap og det skal festes fra morgen til kveld. Festivalområde har de siste årene blitt en arena for å vise seg frem (på lik linje som streetstyle under moteukene) – antrekkene er gjerne planlagt i forveien og stilen skal være så kul og uanstrengt som mulig.

Dessverre er det slik at været på festival er uforutsigbart, og man bør være forberedt på det meste når man pakker kofferten (og vesken). Og skal jeg peke ut én ting du bør ha med deg, hvert fall her i Norge, er det gummistøvler! Heldigvis har det praktiske fottøyet for lengst gjort comeback i motebildet, og stilikoner som Alexa Chung og Kate Moss sverger til disse på festival. Uavhengig av vær kommer de praktiske og moteriktige støvlene godt med: Når gressengene blir til gjørme, eller når regnbygene setter inn.

Er det sol kan du bare gå for en lavere modell i gummi, som er like praktisk og kul. For husk - populære tøysko som Converse eller joggesko i skinn vil fort bli ødelagt når man trasker rundt i sølepytter og gjørme.

GUMMISTØVLER: Kate Moss har i flere år sverget til gummistøvelen fra Hunter.  Foto: Scanpix
GUMMISTØVLER: Kate Moss har i flere år sverget til gummistøvelen fra Hunter. Foto: Scanpix Vis mer

Gummistøvlene kommer i ulike modeller, høyder, mønstre og farger, så her burde det finnes noe for enhver smak. Og dessuten kan du finne gummistøvler som kan brettes sammen -  de er lette og tar opp lite plass i vesken. Dersom du ikke er fan av støvlene, kan du i det minste ha et par til nød dersom regnet plutselig skulle melde sin ankomst, og på den måten unngå vannskader på skoene du allerede har på deg.

Husk også å ta med deg en ekstra genser og sokker i tilfelle du blir våt eller kald. Det er ikke deilig å fryse eller komme hjem med en forkjølelse.

Andre ting du bør ha med deg på festival:
1. Ørepropper - jepp, det er lurt å beskytte ørene dine. Hvert fall om du står nærme en scene.
2. Solkrem - husk å ta vare på huden din, og ikke glem å påføre ny solkrem hver annen time.
3. Våtservietter - du vet aldri når festivaldoen går tom for håndsåpe, pluss at de er smarte til sminken, som du garantert ikke orker å vaske av etter en lang dag.
4. Ekstra dopapir - du vet aldri når festivaldoen går tom for dopapir, så ta med deg litt dopapir som du legger i en innerlomme på veska.
5.  En hatt - en caps, fedora, solhatt eller lue beskytter deg for sol og regn, pluss at det holder deg varm dersom det blir litt småkaldt.
6. Solbriller - ingen festival uten!

Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer