Moteuken i Paris

– Nå betyr moten ingenting

Stjernedesigner hyllet ukrainske flyktninger.

I HARDT VÆR: En modell kjemper mot snøen under Balenciaga-visningen i Paris. FOTO: Balenciaga.
I HARDT VÆR: En modell kjemper mot snøen under Balenciaga-visningen i Paris. FOTO: Balenciaga. Vis mer
Publisert

Det skulle ta litt tid før motebransjen for alvor kom på banen, men etterhvert som kritikken meldte seg kom også reaksjonene og sanksjonene mot Russland. Gud forby at motebransjen skulle være noe dårligere enn andre.

Moteuken i Milano syntes å gå sin vante gang, og bortsett fra ett og annet ukrainsk flagg i gatemotebildet og en stille protest fra moteskaper Giorgio Armani, var det fint lite som minnet om storkrig i Europa da.

«Skal vi ta til orde eller forbli stille», spurte sjefredaktør i bransjenettstedet Business of Fashion i en skarp kommentar rettet mot nettopp motebransjen som lenge syntes uberørt av den pågående krisen.

Det satt fart på ting, for én etter én omfavnet motemerkene protestene, og stadig flere kastet seg på sanksjoner som for eksempel å stenge butikker i Russland og midlertidig stoppe alt salg til landet.

– Nå betyr moten ingenting, sa Balenciagas kreative leder Demna i forkant av det franske luksusmotehusets visning under moteuken i Paris i helgen.

Han flyktet selv fra Georgia bare 12 år gammel under en opprivende borgerkrig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer