Nettshopping

Nå blir nettshoppingen billigere!

Nye tollregler gjør shopping på nett enklere også.

NETTSHOPPING: Endringene i statsbudsjettet gjør det enklere og rimeligere å handle klær på nettet. Les hvorfor lenger ned i saken! Foto: All Over Press
NETTSHOPPING: Endringene i statsbudsjettet gjør det enklere og rimeligere å handle klær på nettet. Les hvorfor lenger ned i saken! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du har handlet klær på nettet fra utlandet før, vet du sikkert alt om hvor kjedelig det er å få en høy tollregning i ettertid.Det nye statsbudsjettet gjør det nå enklere å vite hva tollfakturaen vil komme på og du kan enklere regne ut totalbeløpet på kjøpet ditt.LES OGSÅ: Husk dette når du handler jeans på nett

Fra 11 til 2 satser

Tidligere har det vært hele 11 ulike prosentsatser på tekstiler, og 7 satser på klær når det gjelder fortolling. VG.no skriver blant annet at tollvesenet måtte operere med ulike kalkyler på et strikket skjerf kontra et vevd skjerf. På det vevde skjerfet var prosentsatsen 5,9 prosent, mens på det strikkede skjerfet var satsen 10,7 prosent.Nå skal de 11 ulike satsene reduseres til to; 5,6 prosent eller 10,7 prosent. Hele varegrupper vil nå tolles likt. Ingen av tollsatsene øker, de forblir enten de samme eller reduseres. Nå blir altså det å handle klær på nettet enklere - både for oss og for tollvesenet. De nye reglene vil tre i kraft fra 1. januar 2013.

Nettshoppingsguide

KK.no har tidligere laget en guide over hva du bør kjøpe via nettet og hva du bør styre unna. Her er et lite sammendrag:Dette bør du shoppe på nett:
 • Smykker
 • Vesker
 • Skjerf
 • Felles for disse tingene er at man slipper å tenke på størrelser og passform. På nettet er utvalget nærmest uendelig! Mange foretrekker derfor å handle tilbehør via internett.Dette bør du styre unna:
 • Solbriller
 • Skinnbukser
 • Det er viktig at solbrillene passer til ansiktsformen din, derfor kan det være en utfordring å kjøpe solbriller uten å prøve dem først. Skinnbukser skal sitte godt, og passformen varierer fra merke til merke, men også innenfor samme merke.Les hele saken og få flere tips om nettshopping her.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer