<strong>FÅ OVERSIKTEN:</strong> Et mer organisert klesskap kan forebygge kleskriser. Sjekk hva du bør pakke ned, kan gi bort eller bør beholde. Foto: Thinkstock
FÅ OVERSIKTEN: Et mer organisert klesskap kan forebygge kleskriser. Sjekk hva du bør pakke ned, kan gi bort eller bør beholde. Foto: Thinkstock Vis mer

Klesskap

Nå bør du vårrengjøre klesskapet ditt

Her er listen over plaggene du bør beholde.

Publisert
Sist oppdatert
Har du «et overvektig klesskap»? Du er nok ikke alene.

I gjennomsnitt kjøper skandinaviske jenter mellom 15 og 20 kilogram klær i året. Da er det kanskje ikke så rart at du aldri vet hva du skal på deg.

- Ser du det ikke, bruker du det jo ikke, poengterer moteredaktør i KK, Silje Pedersen.

Det er med andre ord på tide å gjøre deg selv en tjeneste - og utvide vårrengjøringen til klesskapet ditt.

FØLG SILJE på bloggen Siljes Moteverden her på KK.no.

Stem her!

Har du hatt vårrengjøring i klesskapet ditt?Nei, men skal gjøre det snart
 
77 (47%)
Ja, har gjort det allerede
 
70 (43%)
Nei, og kommer ikke til å gjøre det heller
 
17 (10%)

Pakk ned

Spørsmålet er hva du bør pakke ned, hva du kan kvitte deg med og hva du bør beholde?

- Alle tunge vinterklær, ytterjakker og varme støvletter kan du pakke bort nå. Uggsene er vi ferdig med, sier Pedersen.

- Jeg har en stor bod som jeg er flink til å benytte meg av. Jeg pakker alltid ned vinterklærne om sommeren - og omvendt, så slipper klesskapet å bli overfylt.

- Men husk å merke alle eskene nøye, slik at du vet hva som er oppi dem, understreker hun.

<strong>GJENBRUK:</strong> Silje Pedersen ga bort sine gamle klær. Gjør det samme selv, gi dem til Fretex, en venninne - eller arranger byttekvelder. Foto: Blogg.kk.no
GJENBRUK: Silje Pedersen ga bort sine gamle klær. Gjør det samme selv, gi dem til Fretex, en venninne - eller arranger byttekvelder. Foto: Blogg.kk.no Vis mer

Gi bort

- Er det et plagg du ikke har brukt på et halvt år, pakk det ned – eller gi det bort, anbefaler Pedersen.

Selv har moteredaktøren benyttet seg av H&Ms kampanje «Spring clean your wardrobe», hvor du kunne levere inn dine gamle klær fra den svenske kleskjeden og få penger igjen.

Kampanjen er avsluttet nå, men du kan fremdeles donere bort plagg du ikke bruker til for eksempel Fretex. Eller til en venninne - som du vet hadde sett fantastisk ut i kjolen du aldri bruker.

En annen god idé er å arrangere «byttekvelder» hvor alle tar med plagg som støver ned i eget klesskap, men som kan bli en annens framtidige favorittplagg.

(Artikkelen fortsetter under.)


<strong>STRIKK OG BOOTS:</strong> Isabel Marant-stilen er perfekt til norske somre. Kombiner gjerne strikk med olashorts og ankelboots, foreslår Silje. Foto: All Over Press
STRIKK OG BOOTS: Isabel Marant-stilen er perfekt til norske somre. Kombiner gjerne strikk med olashorts og ankelboots, foreslår Silje. Foto: All Over Press Vis mer

Behold

Du gjør imidlertid lurt i ikke å være for overivrig når du først er begynt på «prosjekt vårrengjøring».- Ja, vi vet jo alle at den norske sommeren kan være lunefull, så behold noen varme gensere og strikkejakker til kjøligere dager, råder Pedesen.

La også plagg i denim og skinn ligge – som for eksempel olabukser og skinnjakker.

- Dongeri og skinn kan du så å si bruke gjennom hele året. Det er også enkelt å style, og det er plagg du kan bruke til det aller meste.

- Behold også ankelbootsene fremme, de er superfine til den avslappede Isabel Marant-stilen. Bruk dem til dongerishorts, strikkegensere og skjørt i sommer.

Til slutt: Organiser

Flott, da har du altså kvittet deg med dødvekten. Nå kan du begynne å organisere klesskapet ditt.

- Du gjør det mye enklere for deg selv hvis du er litt systematisk. Jeg legger alltid klærne etter kategori og farger, sier Pedersen.

- For eksempel sorterer jeg bukser, skjørt, gensere, topper, kjoler og blazere hver for seg. Det er også lurt å organisere plaggene etter farger. Da er det lettere å se kombinasjoner og klesskapet blir mer oversiktlig.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer