Accessoirer

Nå er brosjen trendy igjen

Hertuginnen av Cambridge- Kate Middleton, har brakt bestemors favoritt ut av skyggen.

HOT MED BROSJE: Leighton Meester fra "Gossip Girl", Kate Middelton - hertuginnen av Cambridge og AnnaSophia Robb, som spiller Carrie Bradshaw i "The Carrie Diaries", er alle fan av den klassiske brosjen.  Foto: All Over Press
HOT MED BROSJE: Leighton Meester fra "Gossip Girl", Kate Middelton - hertuginnen av Cambridge og AnnaSophia Robb, som spiller Carrie Bradshaw i "The Carrie Diaries", er alle fan av den klassiske brosjen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kate Middleton, Hertuginnen av Cambridge, har vært ekstra mye i rampelyset de siste ukene, særlig i forbindelse med antrekkene hun har hatt på seg under dronning Elizabeths diamantjubileum.

Alle plaggene og accessoirene 30-åringen har hatt på seg har blitt grundig analysert av presse og moteeksperter. Likevel har én trendy detalj, klart å gå forbi alle motekritikerne.

LES OGSÅ: Slik får du den kongelige frisyren

FAN AV BROSJER: Hertuginnen av Cambridge- Kate Middelton, bruker ofte brosjer, og er en av årsakene til at den klassiske accessoiren er tilbake i motebildet.  Foto: All Over Press
FAN AV BROSJER: Hertuginnen av Cambridge- Kate Middelton, bruker ofte brosjer, og er en av årsakene til at den klassiske accessoiren er tilbake i motebildet. Foto: All Over Press Vis mer
PÅ CATWALKEN: Brosjer har også vært mye brukt på catwalken denne sesongen.Her fra Chanels høst/vintervisning med små strikkebrosjer, Oscar de la Rentas hårbånd, og Chanels  2013 Cruise collection med glitter og futuristisk glamor.  Foto: All Over Press
PÅ CATWALKEN: Brosjer har også vært mye brukt på catwalken denne sesongen.Her fra Chanels høst/vintervisning med små strikkebrosjer, Oscar de la Rentas hårbånd, og Chanels 2013 Cruise collection med glitter og futuristisk glamor. Foto: All Over Press Vis mer

Brosjen er tilbake

Da hertuginnen ankom kongeshipet «the Spirit Of Chartwell» i sin oppsiktsvekkende røde Alexander McQueen- kjole, hadde hun nemlig på seg en yndig liten delfinbrosje.

De to små gulldelfinene, som satt rett over Kates venstre brystbein, var en gave fra the Royal Navy Submarine Service.


Og ved at hertuginnen bar brosjen, viste hun at det som en gang ble forbundet med bestemødre og 50-tallet, virkelig er tilbake i motebildet, skriver Daily Mail på sin motenettside (ekstern lenke).

Det er imidlertid ikke bare hertuginnen av Cambridge som har gjort brosjen trendy igjen.

Retromoten har gjort et stort comeback på catwalken i år, og brosjen, som regnes som en av de mest klassiske accessoirene, var å se på visningene til motehus som Marni, Lanvin, Chanel og Oscar de la Renta både for våren/sommeren og høsten/vinteren 2012.


LES OGSÅ: Nå skal smykkene være enda større

I BUTIKK: Du får kjøpt brosjer i mange kjedebutikker og vintage/bruktbutikker, også på nett. Her ser du noen varianter. Fra topp venstre - rosa blomsterbrosje (72 kroner, Asos.com), hvit blomsterbrosje (79 kroner, Accessorize), humlebrosje (155 kroner, Asos.com), brosje med steiner som på modell (103 kroner, Asos.com), glitrende brosje (130 kroner, Accessorize).  Foto: Produsentene
I BUTIKK: Du får kjøpt brosjer i mange kjedebutikker og vintage/bruktbutikker, også på nett. Her ser du noen varianter. Fra topp venstre - rosa blomsterbrosje (72 kroner, Asos.com), hvit blomsterbrosje (79 kroner, Accessorize), humlebrosje (155 kroner, Asos.com), brosje med steiner som på modell (103 kroner, Asos.com), glitrende brosje (130 kroner, Accessorize). Foto: Produsentene Vis mer

Slik styler du trenden

Brosjen er en genial accessoir fordi den verken krever pene hender, velstelte ører eller et matchende antrekk. I tillegg vil en stilig brosje kunne løfte et ellers kjedelig antrekk og gjøre det til noe kult og unikt.

Dersom det å feste brosjen på venstre side av brystet – ala Kate Middelton, blir litt kjedelig for deg, så kan du prøve deg på en litt mer vågal stil.

Du kan for eksempel bruke en brosje på den ene kragen på herreskjorten din, eller feste det til et stilig kjede for en litt røffere effekt.


Har du en lekker omslagskjole, kan du feste det på siden, der folden ligger, eller så kan du feste det foran på favorittbeltet.

Eventuelt kan du gjøre som Osvar de la Renta og feste brosjen på et hårbånd, eller i håret for en søt og yndig stil, eller som Karl Lagerfeld hos Chanel – på siden av utringningen din.

Brosjer er noe du får kjøpt hos mange av billigkjedene, både på nett og direkte i butikk.

Ønsker du den litt gammeldagse stilen, lønner det seg å se etter noe vintage eller brukt, eventuelt kan du ta en tur i bestemors skuff. Vintagebrosjer kan du blant annet finne på Epla.no, Bloppis.no, Frøken Dianas salonger og Fretex på nett (eksterne lenker).

LES OGSÅ: Her er den nye Chanel-vesken

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer