Jeans

Nå er buksene med lavt liv tilbake

- Det setter nok gutta pris på.

GJØR COMEBACK: R&B-stjerne Rihanna er allerede fan av jeans med svært lavt liv (se helfigurbilde under).  Foto: All Over Press
GJØR COMEBACK: R&B-stjerne Rihanna er allerede fan av jeans med svært lavt liv (se helfigurbilde under). Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Etter flere sesonger med høyt liv ser det ut til at toppen er nådd. Nå begynner nemlig bukselivet å synke igjen.- Bestselgeren vår om dagen er en modell med høyt liv og smale bein. Men framover blir det nok mer og mer lavt liv, sier Ingrid Bredholt til KK.no.SE OGSÅ: Nei, ikke kjøp jeansene for små

Britney-buksa er tilbake

Sammen med Patrik Rosenfors står hun bak det norske jeansmerket Mardou & Dean. - Lavt liv er tilbake på catwalken, og det virker som om kundene er klare for det også. Folk trenger litt forandring etter en stund.Britney Spears, som var dronningen av low cut på begynnelsen av 2000-tallet, har allerede hentet fram igjen sine gamle bukser, blant annet på coveret av Rolling Stone. R&B-superstjerne Rihanna digger også de hoftelave jeansene. Sør i Europa herjer trenden allerede.- Ja, i Italia for eksempel går «alle» med lave bukser nå. De er ekstremt lave, de rekker bare hit, sier Rosenfors og plasserer hånden et sted hvor trusekanten normalt befinner seg. (Artikkelen fortsetter under.)

Gutta foretrekker lavt liv

Og dette er nok nyheter som gutta liker godt, tror Bredholt.- Menn som er interessert i klær og mote liker høyt liv på jenter. De synes det ser feminint og trendy ut. - Men det er nok slik at de aller fleste gutter foretrekker lavt liv. - Høyt liv kan jo få rumpa til å se litt lengre og flatere ut, mens lavt liv gjør den litt rundere og mer spretten.(Artikkelen fortsetter under.)

Unngå «rørleggersprekk»

Denne våren skal Mardou & Dean og fire andre norske designere konkurrere om å lage det perfekte kjøreantrekket i forbindelse med lanseringen av nye Citroën DS5. Og da er kanskje ikke lavt liv det første du tenker på.

Stem her!

Hva foretrekker du på jeans?

- Er du bekymret for «rørleggerepisoder», se etter low cut-bukser som er høyere bak, da er de mer behagelige å gå med også.

Smale, korte legger fortsetter

Er low cut likevel helt uaktuelt, trenger du ikke å få panikk.- Høyt liv fortsetter også, forsikrer Bredholt. - Hva med bukseleggen? Hvordan skal den se ut?- Den smale leggen holder seg. Den ankelkorte lengden likeså. Den vide leggen ble nok ikke så stort som mange hadde trodd, så slengtrenden er nok litt mer nedtonet enn i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer