Aw 2011

NÅ er de i butikken!

Så rimelige designerklær skal du lete lenge etter. Sjekk hvilket merke du bør se etter på Bik Bok.

4 AV 5 ER NORSKE: Fire av de fem designertalentene som har laget den nye Bik Bok-kolleksjonen som er i butikk fra mandag av er norske. Se flere bilder av plaggene lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland
4 AV 5 ER NORSKE: Fire av de fem designertalentene som har laget den nye Bik Bok-kolleksjonen som er i butikk fra mandag av er norske. Se flere bilder av plaggene lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jenny Skavlan har gjort det. Det samme har Charlotte Thorstvedt. Og Whitney Port skal gjøre det: Gjestedesigne for Bik Bok.

The City-stjernens kolleksjon kommer i salg i oktober. Men allerede på mandag kan du få tak i designerklær hos den norske kleskjeden. Og rimelig blir det også.

Se alle plaggene i bildeviserne under.

SE OGSÅ: Slik blir høsten på Bik Bok

TALENTFULLE: Silje, Hilde, Janne og Helle har laget fem plagg hver til Bik Bok.  Foto: Per Ervland
TALENTFULLE: Silje, Hilde, Janne og Helle har laget fem plagg hver til Bik Bok. Foto: Per Ervland Vis mer

25 plagg

Før jul 2010 lanserte Bik Bok en konkurranse hvor unge, lovende designere kunne sende inn sine designbidrag til en egen høstkolleksjon.

Juryen har gått gjennom 80 bidrag sendt inn av designtalenter fra Norge, Sverige, Danmark og England, og nå står det kun fem finalister igjen.

Hver av dem har laget fem plagg hver som til sammen utgjør kolleksjonen som har fått det passende navnet «5 x 5».

Av dem fem jentene er én svensk – resten er norske. KK.no traff de fire norske finalistene på torsdag, helgen før klærne deres kommer i butikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


I FULL SVING: KK.no ga finalistene i oppdrag å style en utstillingsdukke med sine plagg. Resultatet ser du lenger nede i saken. Foto: Per Ervland
I FULL SVING: KK.no ga finalistene i oppdrag å style en utstillingsdukke med sine plagg. Resultatet ser du lenger nede i saken. Foto: Per Ervland Vis mer

- Hakket modigere plagg

- Vi har alle hatt Bik Bok-kunden i tankene når vi har tegnet klærne, men kolleksjonen er gjerne hakket modigere enn resten av plaggene i butikk, tror Janne Aunan (26) fra Melsomvik, like ved Tønsberg.

Silje Munthe-Kaas Bjordal (25) fra Oslo er enig.

- Denne kolleksjonen vil jeg si er Bik Bok med en vri. Den vil nok skille seg litt ut, og mange av plaggene håper jeg vil føles nye.

- Vi fem har ganske ulik stil, men når vi setter det sammen føler jeg at vi likevel har fått en helhet i kolleksjonen, legger Helle Haraldsvik (22) fra Ålesund til.

- Vi dekker bredt, og hovedtrendene og nøkkelfargene er representert.

- Jeg håper alle som kommer inn og ser kolleksjonen vil finne noe de liker, sier Hilde Kristiansen (31) fra Oslo.

NORSKE KJENDISKVINNER: - Disse plaggene vi ha i høst

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Fra 349 kroner

Og 5 x 5-kolleksjonen tilbyr mye design for pengene. Plaggene er på samme prisnivå som resten av plaggene i butikken: Fra 349 til 499 kroner. Forhåpentligvis uten at kvaliteten på klærne er dårligere enn hva finalistene så for seg.

5 X 5-KOLLEKSJONEN FINNER DU HER:

NORGE:
Oslo Grensen
Oslo Bogstadveien
Oslo Karl Johan
Bergen Torgalmenningen
Trondheim Thomas Angels
Stavanger Storsenter

SVERIGE:
Stockholm Kungsgatan
Stockholm Gallerian
Göreborg Femman
Jönköping
Malmö

DANMARK:
Köpenhamn Strøget- Jeg har for eksempel gjort mitt beste for å finne materialer som er de beste alternativene til silke, men som er rimelige nok til at kunden har råd til å kjøpe plaggene, forklarer Hilde Kristiansen.

Og siden det ikke er lenge til klærne er i butikk, må vi selvfølgelig stille spørsmålet sportsjournalistene elsker: Hvordan føles det?

- Det kan best beskrives som skrekkblandet fryd. Men det blir skummelt, sier Kristiansen.

- Ja, at folk skal mene noe om hva jeg har laget, er skummelt. Men samtidig er det veldig spennende, smiler Janne Aunan.

Oversikt over hvilke Bik Bok-butikker klærne kommer i finner du i den grå boksen til høyre.

5 X 5-KOLLEKSJONEN

Janne Aunan (26) fra Melsomvik

Janne går tredje og siste året på designskolen ESMOD i Oslo. For øyeblikket jobber hun med sin avgangskolleksjon.

- Det var utrolig gøy å se de ferdige 5 x 5-plaggene. Som designstudent er jeg vant med å sy ting selv, så det var helt magisk å bare levere inn en skisse og få et ferdig produkt tilbake.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Jannes beste stiltips:
- Du trenger ikke å kle av deg for å skille deg ut. Jeg liker rene linjer, men gjerne i lag på lag. Jeg elsker også plagg som ser litt uferdige ut, men på en ferdig måte. Som rufsete råkanter og uvanlige lengder på ermer og buksebein.

Se Jannes plagg her:


Silje Munthe-Kaas Bjordal (25) fra Oslo

Silje har gått Fashion Marketing and Communication i Barcelona samt Art Direction på Westerdahls School of Communication.

- Jeg har tenkt på kunden, men også vært tro mot mitt uttrykk. Det viktigste for meg har vært frihet – klærne skal tillatte mye bevegelse, men også være chic.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Siljes beste stiltips:
- Et par ankelstøvletter i brunt eller svart skinn. De passer til alt – like godt til jeans som til kjole, som jeg har på meg i dag.

Se Siljes plagg her:


LAG PÅ LAG: Janne liker stilrene, enkle plagg i flere lag. Her har hun stylet dukken med sin blazer, vest, skjortekjole med splitter og herrebukse. Se hennes fem plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland
LAG PÅ LAG: Janne liker stilrene, enkle plagg i flere lag. Her har hun stylet dukken med sin blazer, vest, skjortekjole med splitter og herrebukse. Se hennes fem plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland Vis mer

Helle Haraldsvik (22) fra Ålesund

Helle går også tredje og siste året på ESMOD og jobber med avgangskolleksjonen. Hun har tidligere deltatt i designkonkurranser i regi av Amnesty, Rosemount og Triumph.

- Jeg har laget ting som jeg ville gått med selv. Jeg har tegnet klærne med Bik Bok-kunden i tankene, men også med et ønske om å få fram min særegne stil som designer.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Helles beste stiltips:
- Jeg liker klær som gjerne er enkle i seg selv, men som du gjør stilige ved å legge til noe. I dag er det for eksempel beltet som gjør forskjellen på mitt antrekk.

Se Helles plagg her:


Hilde Kristiansen (31) fra Oslo

Hilde har studert motedesign ved ESMOD og har egen moteblogg hvor hun følger tendensene i motebildet.

- Jeg har tegnet med tanke på markedet og på Bik Bok-kunden. Jeg vil si at klærne er kommersielle, men med et urbant preg.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Hildes beste stiltips:
- Hold det enkelt. Ikke less på med masse tilbehør, da kan det fort bli rotete, synes jeg selv. I dag har jeg for eksempel på meg armbånd, da dropper jeg halskjede. Sett fokus på ett element.

Se Hildes plagg her:


FRIHET: Klærne skal være lette å bevege seg i, men samtidig chic, forteller Silje. Se alle Siljes plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland
FRIHET: Klærne skal være lette å bevege seg i, men samtidig chic, forteller Silje. Se alle Siljes plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland Vis mer

Isabel Ågren (21) fra Gøteborg

Vi fikk dessverre ikke treffe Isabel, hun bor jo i Sverige, men vi kan fortelle at hun har gått den Nordiske Designskolen i Borås og har designet for Nelly.com. I en pressemelding uttaler hun følgende:

- Dette er en fantastisk morsom og spennende mulighet. Bik Bok er for meg en ung og kul merkevare som er med på å sette trendene, og dette er min sjanse til å bidra med en kul høstkolleksjon i deres butikker.

Se Isabels plagg her:


Men førstepremien er...

Ikke bare får finalistene solgt sine plagg i Bik Bok-butikker i Norge, Sverige og Danmark. Én av de fem vil også stikke av med førstepremien som er en stilling som designtrainee hos kleskjeden.

- Det har vært en utrolig spennende prosess, og det var veldig gøy å se hvor stort engasjementet var blant de so deltok. Kvaliteten på bidragene har vært utrolig høy, og det er spennende å se hvor mye talent som bobler rundt omkring i landet. Vi er utrolig spente på å følge finalistene videre i denne prosessen, sier René Høgsted, innkjøpsdirektør på Bik Bok, i en pressemelding.

ANVENDELIG: - Jeg har laget plagg som jeg vil gå med selv, sier Helle. Se alle Helles plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland
ANVENDELIG: - Jeg har laget plagg som jeg vil gå med selv, sier Helle. Se alle Helles plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland Vis mer
URBAN: Hilde har ønsket å lage klær som mange vil like, og som har et urbant preg. Se alle Hilds plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland
URBAN: Hilde har ønsket å lage klær som mange vil like, og som har et urbant preg. Se alle Hilds plagg i bildeviseren under. Foto: Per Ervland Vis mer
ISABEL ÅGREN: Siste jente i 5 x 5-gruppen. Foto: Bik Bok
ISABEL ÅGREN: Siste jente i 5 x 5-gruppen. Foto: Bik Bok Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer