Rumpetaske

Nå er den tilbake i trendbildet

Og slik kan du ta den i bruk! Moteekspertene Celine Aagaard og Karen Elieson gir deg svaret på hvorfor rumpetasken er så hot.

RUMPETASKE: Celine Aagaard viser deg hvordan du kan ta i bruk tilbehøret som kommer tilbake i rasende fart.   Foto: Envelope.no
RUMPETASKE: Celine Aagaard viser deg hvordan du kan ta i bruk tilbehøret som kommer tilbake i rasende fart. Foto: Envelope.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
PÅ RØD LØPER: Helen Mirren viser frem rumpetasken sin på premieren av The Great Wall. Foto: Rex Features
PÅ RØD LØPER: Helen Mirren viser frem rumpetasken sin på premieren av The Great Wall. Foto: Rex Features Vis mer

Helen Mirren (71) overrasket alle da hun møtte opp på den røde løperen i anledning premieren av «The Great Wall» i Los Angeles. Som alltid var 71-åringen elegant antrukket, denne gang i en sort dress med en rød silketopp under. Men det var ikke noe ved akkurat dette som overrasket, det var tilbehøret Mirren hadde valgt for kvelden. Rundt livet hennes hang nemlig den gode, gamle rumpetasken.

Den sorte skinntasken var festet rundt livet og plassert på venstre hofte. Vi har i en god stund nå sett av moteprofiler i både inn- og utland har tatt i bruk det gamle tilbehøret, og nå som det har nådd Hollywood er det bare å bemerke seg denne vesketrenden. Celine Aagaard fra motenettstedet Envelope.no hevder at 80- og 90-tallets comeback har vært med på å få rumpetasken tilbake i trendbildet.

- Vi begynner å bli lei av den tradisjonelle håndvesken. Bare se på hva som blir presentert på catwalken i disse dager i London. Formen på vesker har endret seg betydelig de siste årene, og personlig synes jeg det er veldig positivt, og ikke minst spennende, sier Aagaard.

Tilbehøret var blant de hotteste veskene i fjor. Aagaard var tilstede på visningene til DKNY, Rag&Bone og danske Baum und Pferdgarten, og alle presenterte sin variant av rumpetasken. Moteeksperten mener det er streetkulturen som har påvirket designerne mye de siste årene, noe som ifølge henne gjør at «anti-fashion» blir «fashion».

- Rumpetasken har omtrent hatt et like dårlig rykte som sokker i sandalene, men denne våren kommer trenden for fullt – også i mer feminine varianter. Vi snakker ulike materialer fra nylon til tweed og skinn, men også i paljetter og strass. Dette er en trend folk garantert har hatt et elsk/hat-forhold til, men uansett et forhold. Så sånn sett er det en veldig jovial, unisextrend, sier moteeksperten.

LES OGSÅ: Helen Mirren dukket opp i samme kjole som Rita Ora

FRA CATWALKEN: Både DKNY og Rag&Bone viste sine versjoner av rumpetasken da de presenterte sine kolleksjoner i fjor. Foto: Scanpix
FRA CATWALKEN: Både DKNY og Rag&Bone viste sine versjoner av rumpetasken da de presenterte sine kolleksjoner i fjor. Foto: Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Ifølge de britiske it-jentene er det denne jakken du bør ha nå
LES OGSÅ: Én ting vi elsker ved kolleksjonen til Burberry, og én ting vi hater
LES OGSÅ: Orange is the new black! Shop trendfargen fashionista Camille Charriere sverger til

Slik styler du den

Det at slike praktiske produkter finner sin plass i trendbildet er Karen Elieson, sylist og moteredaktør i SVA Magazine, svært glad for. 

- Selv bruker jeg gjerne en mindre versjon på tvers av overkroppen og har den under jakken når jeg skal ut på byen og danse, på konsert eller festival. Da slipper jeg å bekymre meg for at noe skal falle ut av vesken eller bli stjålet. Det er jo et veldig praktisk tilbehør, og jeg er nok litt praktisk av meg, sier Elieson.

Som nevnt var tilbehøret en stor hit i fjor, men designerne har også denne sesongen satt sitt preg på vesken. Under moteukene i høst, da vårkolleksjonene ble vist frem, presenterte designere som Jil Sander, Stella McCartney og Marni noen spennende varianter. Sistnevnte hadde tatt det hele til et helt nytt nivå, og hadde stylet modellene med rumpetasker som lignet mer på sekker rundt livet. Du kan se bilder nederst i saken. Rumpetasken Helen Mirren hadde på seg forleden dag var blant de mer feminine veskene, og Elieson skulle gjerne hatt en lik.

- Jeg digger flere av de feminine belteveskene! Har selv lyst på en i matt, sort skinn. Rumpetasken har fått et småharry rykte på seg, men har nok blitt populært igjen som en del av den «stygg-fine» bølgen av trender som har regjert en stund nå: Bøttehatt, grilldress, klumpete sneakers, rasker briller, dad og mom jeans osv.

- Men hvordan skal man style den?

- Vi har sett at rumpetasken har blitt stylet på mange kreative måter denne sesongen under moteukene. Her har nok designerne blitt veldig inspirert av gatemote. På catwalken har den blitt vist stylet tradisjonelt rundt hoftepartiet, på skrått foran, på skrått bak og hengende ned fra beltet. Det fine med denne trenden er at du kan få tak i mange brukte varianter. Det er også mulig å style en vanlig veske du har hjemme ved å bruke veskestroppen som et belte, sier Celine Aagaard.

LES OGSÅ: Disse skandinaviske jentene blir stadig knipset av verdens største motemagasiner

I VOGUE: Celine Aagaard gjorde en shoot for Vogue, og i utgaven kan du se hvordan hun styler vesken på ulike måter.   Foto: Privat
I VOGUE: Celine Aagaard gjorde en shoot for Vogue, og i utgaven kan du se hvordan hun styler vesken på ulike måter. Foto: Privat Vis mer
VÅREN 2017: Jil Sander, Stella McCartney og Marni viste alle sine versjoner av rumpetasken for den kommende sesongen.   Foto: Scanpix
VÅREN 2017: Jil Sander, Stella McCartney og Marni viste alle sine versjoner av rumpetasken for den kommende sesongen. Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer