Stirrup:

Nå er denne 80-tallstrenden tilbake igjen

Glem leggings, nå er stirrupen her igjen.

STIRRUP: Nå er det utskjelte plagget tilbake igjen. FOTO: Instagram @giorgiatordini.
STIRRUP: Nå er det utskjelte plagget tilbake igjen. FOTO: Instagram @giorgiatordini. Vis mer
Publisert

Noen stor overraskelse er det kanskje ikke. For så godt som alle nostalgiske trendelementer virker nå å komme tilbake i motebildet; den lave jeansen, bøttehatten, crop-topen. Så hvorfor ikke også stirrupen, liksom.

Joda, 80-tallstrenden er her igjen. Enten du elsker å hate den eller omvendt. For litt sånn er det med stirrupen, stakkar.

Den har imidlertid et noe ufortjent dårlig rykte. Laget av praktiske årsaker enten for å imponere på hesteryggen, stå på ski eller bedrive tiårets kanskje mest populære treningsform aerobics ble stirrupen etterhvert også litt av en moteyndling.

KLASISSK: Den sorte stirrupen er en klassiker som du kan ha i klesskapet for alltid. FOTO: Instagram @gildaambrosio.
KLASISSK: Den sorte stirrupen er en klassiker som du kan ha i klesskapet for alltid. FOTO: Instagram @gildaambrosio. Vis mer

Kanskje ikke så rart, for i tillegg til å være praktisk er plagget også komfortabelt, og det kan enkelt styles opp og ned etter anledning. Med andre ord er perfekt basisplagg som kan inngå i enhver garderobe. Selv for oss som var unge på 80-tallet, og allerede har vært igjennom trendens gullalder – minst én gang.

Tidligere denne måneden ble Victoria Beckham sett med trenden. Det samme gjelder motepersonligheter og influensere som Gilda Ambrosio og Blanca Miró.

TILBAKE IGJEN: Victoria Beckham i stirrups i 2019. FOTO: NTB.
TILBAKE IGJEN: Victoria Beckham i stirrups i 2019. FOTO: NTB. Vis mer
OG IGJEN: 80-tallstrenden blir med oss videre også neste år. Her fra Victoria Beckhams SS23-visning tidligere i høst. FOTO: NTB.
OG IGJEN: 80-tallstrenden blir med oss videre også neste år. Her fra Victoria Beckhams SS23-visning tidligere i høst. FOTO: NTB. Vis mer

Pandemien skal nok ha noe av æren for at plagget nå er tilbake. For sånn rent bortsett fra at 80-tallet utvilsomt trender, og har gjort det en stund allerede, spådde mange at hjemmekontor og sosiale distansering for alvor betød slutten for skinny jeansen. Og kanskje hadde de rett. Den langt mer komfortable leggingsen og nå også stirrupen har faktisk trendet siden.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer