Undertøy:

Nå er denne 90-tallstrenden tilbake for fullt!

- Flere og flere plukker det opp.

UNDERTØY: - Vi ser at flere og flere ønsker den lille sorte, gjerne med blonder, som de kan "vise frem" under en gjennomsiktig topp eller genser som en del av antrekket, sier undertøyseksperten. Foto: NTB.
UNDERTØY: - Vi ser at flere og flere ønsker den lille sorte, gjerne med blonder, som de kan "vise frem" under en gjennomsiktig topp eller genser som en del av antrekket, sier undertøyseksperten. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Veldig mange av oss prøver så godt vi kan å skjule BHen. Du har gjerne investert i stroppløse BHer, BHer uten rygg og undertøy med ekstra dyp utringning for å ha under de litt mer vågale kjolene.

Synlige BH-stropper har rett og slett blitt sett på som en stor motetabbe i mange år.

Nå har derimot trenden snudd, og det siste i motebildet er at BHen skal være godt synlig som en del av antrekket.

Du husker gjerne trenden fra 90-tallet, da ikonet Sarah Jessica Parker viste frem BHen under klærne i «Sex and the City». Tidligere i år dukket også Scarlett Johansson opp på den røde løperen med BHen godt synlig under en stroppløs kjole, og flere norske kjendiser har kastet seg på trenden.

I sommer kan du med andre ord vise frem BHen og BH-stroppen uten å føle at du gjør noe feil - det gjør deg faktisk skikkelig trendy!

SYNLIG BH: Den norske sangeren, danseren og skuespilleren Alexandra Joner lar ofte BHen være en del av antrekket. Foto: MyMuse/@alexandrajoner.
SYNLIG BH: Den norske sangeren, danseren og skuespilleren Alexandra Joner lar ofte BHen være en del av antrekket. Foto: MyMuse/@alexandrajoner. Vis mer

De unge oppdager det på nytt

Så hva er grunnen til at det plutselig er "greit" å vise frem BHen igjen?

- Som ung må man gjøre noe annerledes enn foreldregenerasjonen for å være kul. Jeg er 45 år og ser at mange elementer fra min ungdom plukkes opp og gjøres litt annerledes av dagens unge. For dagens unge er det noe sært og fjernt, som de oppdager og gjør til sitt eget.

Det sier Ingrid Mørseth Tolstad, som er trendekspert og forsker ved OsloMet.

Tolstad har tidligere forsket på kulhet, og hun har god innsikt i hva som gjør noe kult og ikke.

BH UNDER KJOLEN: Tidligere i år dukket også Scarlett Johansson opp på den røde løperen med BHen godt synlig under en stroppløs kjole. Foto: NTB.
BH UNDER KJOLEN: Tidligere i år dukket også Scarlett Johansson opp på den røde løperen med BHen godt synlig under en stroppløs kjole. Foto: NTB. Vis mer

Slik skapes en trend

Ifølge Tolstad må tre elementer være til stede for at noe skal bli kult:

1. Det må være annerledes og skille seg ut.

2. Det som er annerledes må fremstå autentisk og ekte, og ikke som at du prøver å være annerledes. Trendsettere er de som gjør noe først, men får det til å fremstå som de ikke prøver. For eksempel å vise frem BHen, og få det til å fremstå originalt og uanstrengt.

3. Du bestemmer ikke hva som er kult, det er det alle andre som bestemmer. Når andre anerkjenner det du gjør, da er det kult.

- Når disse tre elementene henger sammen, blir det en trend. Flere og flere vil plukke opp trenden og med tiden vil det ikke være annerledes lenger, forklarer Tolstad.

GJENSKAPER TRENDEN: - For dagens unge er det noe sært og fjernt, som de "oppdager" og gjør til sitt eget, sier eksperten. Foto: NTB.
GJENSKAPER TRENDEN: - For dagens unge er det noe sært og fjernt, som de "oppdager" og gjør til sitt eget, sier eksperten. Foto: NTB. Vis mer

Flere vil vise frem BHen

- Det er flere måter å vise frem undertøyet under klærne, og det er fint å vise det frem nå om sommeren. Vi ser at flere og flere ønsker den lille sorte, gjerne med blonder, som de kan «vise frem» under en gjennomsiktig topp eller genser som en del av antrekket.

Det sier Sofie Jacobsen Standal, som er markedssjef hos MyMuse, til KK.

De ser også at en del ønsker å vise hele BHen og bruke den som en topp, uten noe over.

- Da går folk ofte for en BH som ikke er gjennomsiktig og som er mer alminnelig ute i gaten om sommeren. Vi har også mange kunder som ønsker lekre detaljer som stropper, blonder, sløyfer, glitter, shimmer eller sterke farger for å sprite opp et antrekk. Her lar de da gjerne detaljene få "titte frem" fra kjolen, blusen, toppen eller blazeren, sier hun.

Standal sier at det er også er mange som bruker nattkjoler som vanlige kjoler til både hverdags og fest.

Trender kommer tilbake

- Hva er grunnen til at slike trender kommer og går?

- Alt som er gjort før kan brukes til å lage nye trender og nye muligheter, og det er derfor vi ser at trender kommer tilbake igjen flere ganger. Jeg ser ofte min egen ungdomstid i motebildet, og gamle trender plukkes opp av dagens unge, sier Tolstad.

At BHen nå skal vises er en trend som var stor rundt år 2000, og som nå har blitt oppdaget igjen av de unge.

- Vi er alltid på jakt etter det nye, det som skaper identitet. Det handler om tilhørighet og hva man vil identifisere seg med, og vi vil vise frem at vi er unike i verden, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer