Trend

Nå er denne detaljen overalt i motebildet

Si det med blomster.

LA VIE EN ROSE: Rosen er overalt i motebildet akkurat nå. FOTO: Copenhagen Fashion Week.
LA VIE EN ROSE: Rosen er overalt i motebildet akkurat nå. FOTO: Copenhagen Fashion Week. Vis mer
Publisert

Moten er sirkulær av natur, og det som har vært kommer derfor gjerne igjen. Og igjen. Og igjen. Litt sånn er det med blomster som, av åpenbare grunner, dukker opp i motebildet med mer eller mindre jevne mellomrom. Som nå.

For nå er spesielt rosen så å si overalt.

Og det både på og utenfor catwalken.

Du har kanskje allerede lagt merke til den: På kåper og jakker, vesker og sko eller surret rundt halsen i en lisse som et slags gufs fra 90-tallet. Sistnevnte er trenden som for alvor har funnet veien inn i både nye kolleksjoner og i gatemoten forøvrig.

Og skal vi tro designerne, er rosen kommet for å bli – i alle fall ut neste sesong. For sesongens catwalker – som i all hovedsak viser moten for neste sommer – var overøst med roser.

Men hvorfor dukker den symboltunge blomsten opp overalt akkurat nå?

– Jeg tror blomsten gir mange den feminine touchen de ønsker seg i et antrekk, sier MinMote-journalist Elise Alexandra Årnes Gulbrandsen til KK.

– Blomster og blomstermønster vil aldri gå av moten, men nå er det rosen som virkelig står i sentrum, legger motejournalisten til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.