Hår:

Nå er denne klippen tilbake!

Utvilsomt inspirert av 90-tallet.

HÅR: Tilfeldige bølger er i vinden denne sesongen, og stylingmulighetene er mange. FOTO: Cecilie Krogh
HÅR: Tilfeldige bølger er i vinden denne sesongen, og stylingmulighetene er mange. FOTO: Cecilie Krogh Vis mer
Publisert

Selv om de fleste av oss elsker sol og sommer, skinner høstmoten gjerne sterkere. Det gjelder også håret, og det skal være gøy! En stor forandring trenger du derimot ikke, men kanskje noe nytt som gjør at det blir artig å style håret igjen – og som følger årstiden.

Å bruke noen ekstra minutter på styling er med andre ord ofte mer morsomt etter en liten hår-makeover. Det kan være så enkelt som en ny klipp, en annerledes skill, eller rett og slett noen freshe og fine hårspenner. Her er sesongens seks største hårtrender!

Varme toner

Skal vi følge trendbildet, trenger ikke håret lenger å være utelukkende kaldt, grått eller blått. Det er jeg veldig glad for, for de kalde tonene er ofte vanskelige å bære. Uansett om du har mørkt eller lyst hår, vil varme toner gi mykhet til ansiktet og en eksklusiv hårfarge.

Tips: Be frisøren din legge inn noen striper med en varmere tone for å gi håret flere nyanser og dimensjoner. Husk at et naturlig hår består av flere toner, og ved å blande kalde og varme farger får du et lekkert uttrykk.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Bølger

Nå skal håret ose av volum og bevegelse! Det skal være naturlig, og den aller enkleste måten å oppnå «tilfeldige» bølger på, er å bruke en bølgetang. Den settes inn i håret, før du klemmer den nedover.

Er du ekstra dreven, kan du gjerne bruke en rettetang eller en krøllstav for å gjøre den samme jobben. Det krever en ganske god teknikk, men gir deg også mer frihet til å skape akkurat den looken du er på jakt etter. For å bevare det sunne og friske håret er det viktig at du alltid husker på å bruke varmebeskyttende produkter i det før du går løs med stylingjernet.

Tips! Flett håret etter at du har vasket det, og natten vil gjøre bølgejobben for deg! La håret være nesten helt tørt før du fletter, og bruk et hårserum som samler tuppene. Voilà – nå har du nydelige og naturlige bølger, helt uten varme!

Oppklippet hår og volum

La deg inspirere av 90-tallet – med lugg og en ordentlig oppklippet front. Ulike lag i håret gjør at det blir langt lettere å gi håret volum som faktisk holder. Denne frisyren kan bæres av alle, og du kan ofte dra det enda lenger enn du først trodde du ville kle. For å virkelig framheve en oppklippet frisyre er en rundbørste eller en føn-børste perfekte verktøy å bruke under stylingen. De vil gi håret ekstra mye blankhet og volum.

Tips: Har du lyst på en ny klipp, men er litt usikker på om du vil trives med en kortere front, behold lengdene lenger enn haken. Du vil få en ny frisyre, samtidig som håret er langt nok til å festes bak ørene.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer
FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Sideskill

En sideskill gjør trekkene dine mykere, og passer til alle ansiktsformer og hårlengder. En av de aller enkleste måtene å endre et uttrykk på, er ved nettopp å endre skillen, fordi håret vil oppleves nytt med en ny inndeling. Lek deg, og varier så mye du vil!

Tips: La håret tørke i skillen på motsatt side av slik du vil style det. Når du vender håret tilbake, vil du få skikkelig volum, som holder lenge.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Hårtilbehør

Er du usikker på om du vil gjøre en permanent forandring, er det mye du kan gjøre med bare styling. Selv leter jeg alltid etter de frisyrene som gir det lille ekstra. Finn fram lekre hårstrikker eller hårklyper, og sett håret ditt opp. Det bugner av lekkert hårtilbehør i butikkene, og jeg lover du vil finne noe som passer for deg. Tilbehør er også den raskeste måten du kan få en hårsveis fra ustelt til fresh, helt uten at du trenger ferdigheter eller tid.

Tips: Ønsker du et mykere uttrykk, la noe hår henge løst langs ansiktet.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Langt hår

Langt hår er virkelig tilbake, og jeg elsker at kvinner i alle aldre hiver seg på – også de som er godt voksne. Det har lenge vært en uskreven regel at voksne damer må klippe håret kort. Dette er bare tull, og endelig er trendbildet blitt med på den reisen. Et langt hår mykner opp utseende og gir ofte en lettere styling-hverdag. Et kort hår må klippes oftere for å holde fasongen, og har du en dårlig hårdag, må du ofte dusje det for å få stylingen skikkelig på plass.

Tips! Bytt ut balsamen med en hårkur som lukker skjellaget. Da får du kuret håret ditt regelmessig, uten at det tar lengre tid.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer