Denim

Nå er denne trenden tilbake

– Å kombinere dem kan være litt vrient, innrømmer motejournalist.

DENIM PÅ DENIM: Dette bildet av Britney Spears og Justin Timberlake trekkes ofte frem som 2000-tallets kanskje mest toneangivende moteøyeblikk. FOTO: NTB.
DENIM PÅ DENIM: Dette bildet av Britney Spears og Justin Timberlake trekkes ofte frem som 2000-tallets kanskje mest toneangivende moteøyeblikk. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Enten man elsker det eller hater det er tendensen klar; 90-tallet fortsetter å stå sterkt i motebildet også i høsten.

En av de aller største trendene fra tiåret som har gått er denim på denim. Men hvor anvendelig er den trenden egentlig?

For før denim på denim for alvor fikk fotfeste, både på catwalken og i gatemoten var det for en såkalt fashion faux pas å regne. Nå er det blitt noe av det mest trendy du kan ha på deg. Fenomenet har til og med fått et navn: The Canadian tuxedo.

Det hele startet selvsagt lenge før 90-tallet. Allerede på 50-tallet var denim på denim introdusert med navn som Elvis Presley, Men det var riktignok først på 70- og 80-tallet at trenden for alvor fikk fotfeste.

Og momentum? Britney Spears og Justin Timberlakes uforglemmelige denim på denim-øyeblikk under American Music Awards i 2011. Hun i en kjole laget av denim med matchende denim-veske, og han i denim-dress og denim cowboy-hatt.

Mange har forsøkt å gjenskape looken som står igjen som en av de kanskje mest brukte referansepunktene for tidlig 2000-tallsmote som nå trender nok en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer