Sideskill

Nå er denne trenden tilbake

Flere kjente navn har allerede kastet seg på.

TRENDY: Skuespiller Margot Robbie har også hoppet på trenden. Foto: Steve Marcus/ Reuters
TRENDY: Skuespiller Margot Robbie har også hoppet på trenden. Foto: Steve Marcus/ Reuters Vis mer
Publisert

Både frisyre og skjønnhetstrender har en tendens til å endre seg over tid. Noen trender forsvinner kanskje helt, mens andre kommer tilbake.

Nå er sideskillen tilbake.

Flere store kjendiser ser ut til å kaste seg på. Blant annet skuespiller Margot Robbie, som startet Barbie-promoturneen med sideskill-frisyre, ifølge Harpers Bazaar.

Hårstylist og trendekspert Tom Smith forteller til magasinet at sideskill har økt i popularitet.

Han forklarer at en sideskill retter oppmerksomheten mot diagonale linjer som konturen av kinnbeinet og kjeven.

Også sanger og låtskriver Rihanna har nylig blitt sett med en sideskill.

Foto: Skjermdump/ Instagram Dazedfashion
Foto: Skjermdump/ Instagram Dazedfashion Vis mer

- Generasjon Z erklærte jo sideskillen for død og begravet for bare et par år siden. Og det var liksom greit for oss som hadde hatt det på 2000-tallet. Men så ble tiåret trendy igjen, og med det kommer jammen også sideskillen snikende tilbake, sier KKs mote- og skjønnhetsredaktør, Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Kommer med oppfordring

- Vi har sett den på superstjernene i hele år, egentlig. Når til og med stildronningen selv, Sofia Richie går god for den, ja, så er det ikke annet å si enn at den er tilbake, forteller Einarsdóttir.

Hun påpeker at heldigvis kan man gjøre akkurat som man vil.

- Jeg beholder midtskillen. Og generelt oppfordres vel folk til å gjøre det de føler seg mest vel med. Slik det er med alle andre trender der ute, avslutter moteredaktøren.

Flere trender vender tilbake

Det er ikke bare sideskillen som har vendt tilbake. KK har den siste tida skrevet om både skinny jeans og lyse concealerlepper som trender igjen.

Skinny jeans, altså smale og trange dongeribukser virker å være tilbake.

– Mote handler om kontraster, og er knyttet til nåtida. Det vi likte i fjor er ut i år, og da må det vi liker tydeliggjøres i det vi har på oss, som for eksempel en jeans, uttalte trendforsker Gunn-Helen Øye til KK tidligere i november.

GENIALT TRIKS: Mange sliter med at det kommer mye sminke på kragen på boblejakka, dette kan heldigvis fikses ganske kjapt! Video: Embla Hjort-Larsen / Ørjan Ryland. Vis mer

Hun var ikke overrasket over at trenden vendte tilbake.

– Etter enhver stor trend, slik som vide jeans, er motens dynamikk at noe nytt må komme. Og det som kommer må representere et klart skille. Det holder ikke med høyt eller lavt liv. Etter disse vide jeansene er vi altså tilbake til skinny jeans, fortsatte Øye.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer