Negletrend

Nå er det denne negletrenden som gjelder

– Vi har merket trenden i salong.

NEGLETREND: Denne trenden kommer du ikke utenom denne sesongen. FOTO: Instagram / Hang Nguyen.
NEGLETREND: Denne trenden kommer du ikke utenom denne sesongen. FOTO: Instagram / Hang Nguyen. Vis mer
Publisert

Et like sikkert vårtegn som hestehoven er fargerike negler.

For etter en periode med «clean girl nails« er fargene tilbake på neglefronten.

Noe nytt er det imidlertid ikke, ifølge Marianne Vinje, medeier i Salong S&M.

– Vi har sett det i mange år allerede. Det er en enkel måte å få inn litt farge på, og kanskje også «knæsjere» farger enn man vanligvis har, samtidig som neglene fortsatt er ganske naturlige, sier hun.

Marianne Vinje står bak salongen S&M i Oslo sentrum. FOTO: Privat.
Marianne Vinje står bak salongen S&M i Oslo sentrum. FOTO: Privat. Vis mer

Jeg tror det er en trend som springer ut av både 90- og 2000-tallstendensene vi har sett lenge nå, men også en nedtrapping av all dekoren mange har hatt de siste årene.

– Du får en naturlig base, men det er likevel litt gøy, slår seniorteknikkeren fast.

For selv om du gjerne kan få hele neglen lakket i en av sesongens farger, er den virkelig store trenden fargerike tipper.

Som en slags moderne fransk manikyr.

TRENDSETTER: Hailey Biebers ord er nærmest lov. Her er hun med knallfargede negler. FOTO: Instagram / Hailey Bieber.
TRENDSETTER: Hailey Biebers ord er nærmest lov. Her er hun med knallfargede negler. FOTO: Instagram / Hailey Bieber. Vis mer

– Jeg føler at kundene egentlig aldri slutter å spørre om fransk manikyr, sier Eszter Bak som står bak neglesalongen Kolours til KK.

– Men den har utvilsomt endret karakter de siste par årene. Den mer tradisjonelle hvite tippen er nå i farge, enten i softere toner av nude eller også knæsje nyanser.

Bak mener «clean girl nails»-trenden fortsatt dominerer, men tror den fargerike franske manikyren er en ny måte å kanalisere den klassiske designens minimalisme med en vri.

Hun bekrefter at de har merket trenden.

Eszter Bak står bak Kolors i Oslo. Hun bekrefter trenden. FOTO: Privat.
Eszter Bak står bak Kolors i Oslo. Hun bekrefter trenden. FOTO: Privat. Vis mer

– Nå som våren er her for fullt, ser vi at stadig flere av kundene våre vil ha litt farge, og dette er en av de beste måtene å gjøre det på. Etterveksten er mindre synlig enn på en negl som er hellakkert, så det ser fint ut selv etter flere uker, sier hun.

– Er dette noe man kan gjøre hjemme selv?

– Å få til en fin fransk manikyr krever mye øvelse og tålmodighet, understreker Bak.

Hun har likevel gode tips å komme med:

– Fransk manikyr understreker neglens lengde og form. Fil neglene i samme lengde, og velg en form som enkelt lar deg skape en jevn, symmetrisk linje etterpå.

– Juks med basefargen. Velg en melkeaktig hvit eller rosa farge som dekker nok til å skjule «smilelinjen» der den rosa neglesengen og den hvite kanten møtes. Det lar deg selv bestemme tykkelsen på tippen, og gjør at du ikke trenger å følge den naturlige hvite delen av neglen din.

– Når det kommer til selve tippen er det mange hacks, for eksempel å bruke neglestempel i silikon. En mer tradisjonell måte å gjøre det på er å bruke klistremerker eller tape. Hvis du velger det, sørg for at baselakken er helt tørr før du setter på tapen. Fjern tapen med én gang etter at du har lagget på tippen, ikke vent til det tørker! Gjør én og én negl om gangen. Viderekommende kan gjøre det for frihånd ved å bruke en tynn kost. Da kan det lønne seg å holde børsten stødig og snu på hånda for å få en jevn tipp.

– Avslutt alltid med en god overlakk.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer