Skjønnhet

Nå er det denne sminketrenden som gjelder

– Det er festsminke, men den er bekmørk.

TRENDER: Intens øyensminke er trendy nå, og Julia Fox får noe av æren. FOTO: NTB
TRENDER: Intens øyensminke er trendy nå, og Julia Fox får noe av æren. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De færreste av oss har sminket seg noe særlig de siste par årene. Joda, det har kanskje vært foundation og litt maskara før Teams-møtet, men det aller mest heftige har ligget brakk under pandemien for de aller fleste. Slik som så mye annet. Men hvordan står det til nå som ting er relativt tilbake til normalen?

På motefronten er det farger som gjelder. Det er det for så vidt også på skjønnhetsfronten, men denne trenden er unntaket som bekrefter regelen.

«Spiss kajalen», skriver W Magazine som spør om ikke både Chanel og Julia Fox begge er inspirert at Batman når de nå setter trenden for over-the-top øyesminke.

INSPIRASJONEN? Robert Patinsson i rollen som Batman. FOTO: skjermdump.
INSPIRASJONEN? Robert Patinsson i rollen som Batman. FOTO: skjermdump. Vis mer

For i mylderet av farger har en ganske mørk trend nå gjort seg gjeldende. Intens, sort øyesminke er nå så godt som overalt.

KULTSERIE: Euphoria har fått kultstatus, og serien setter trender. FOTO: skjermdump.
KULTSERIE: Euphoria har fått kultstatus, og serien setter trender. FOTO: skjermdump. Vis mer

Julia Fox får mye av æren for å ha skapt hypen. Blitsen haglet da hun sammen med Kanye West entret Kenzo-visningen i Paris. I matchende antrekk fra Schiaparelli var det likevel makeupen hennes alle snakket om. Neste dag var det en ny Schiaparelli-look, med samme øyensminke – signert Pat McGrath studios med touchups av Kanye West.

SMINKET: Julia Fox sverger til den intense øyensminken. FOTO: NTB
SMINKET: Julia Fox sverger til den intense øyensminken. FOTO: NTB Vis mer
HÅNDEN PÅ VERKET: Kanye West sminker Julia Fox. FOTO: skjermdump.
HÅNDEN PÅ VERKET: Kanye West sminker Julia Fox. FOTO: skjermdump. Vis mer
PAR: Julia Fox og Kanye West da de var et par under haute couture-moteuken i Paris tidligere i år. Nå skal de to ha gått hvert til sitt. FOTO: NTB.
PAR: Julia Fox og Kanye West da de var et par under haute couture-moteuken i Paris tidligere i år. Nå skal de to ha gått hvert til sitt. FOTO: NTB. Vis mer

På Chanel haute couture-visningen, der Grace Kellys barnebarn åpnet showet ridende inn på catwalken til hest, var også øyensminken på modellene tung og mørk.

PÅ CATWALKEN: Sminken under Chanel-visningen var intens og mørk. FOTO: Chanel.
PÅ CATWALKEN: Sminken under Chanel-visningen var intens og mørk. FOTO: Chanel. Vis mer
EYELINER: Den sorte eyelineren backstage hos Chanel. FOTO: Chanel.
EYELINER: Den sorte eyelineren backstage hos Chanel. FOTO: Chanel. Vis mer

– Hvis jeg skal bedrive alles favorittsyssel Synse Fritt rundt Konsekvenser av Pandemien, tror jeg den har skapt både et behov for fest og farge og optimisme, men også et slags mørke, sier Maja Hattvang.

Hun står bak nettsiden Kabinettet der hun nylig har skrevet en sak om trenden.

BEGGE DELER: Maja Hattvang mener den tunge øyensminken i form av eyelineren er et resultat av pandemien. FOTO: privat.
BEGGE DELER: Maja Hattvang mener den tunge øyensminken i form av eyelineren er et resultat av pandemien. FOTO: privat. Vis mer

– Pandemien har satt varige spor, i alt fra hverdagsliv til depresjonsnivå. Dessuten har alle gått inn og ut av bananbrødmodus i to år, og det har bygget seg opp en veldig trang til å leve utenfor hverdagen. Her tenker jeg at eyelineren kommer inn: Det er festsminke, men den er bekmørk.

Hattvang tror også det er en del av en større trend båret frem av Generasjon-Z.

– Der sminke er et uttrykksmiddel og noe å ha det gøy med mer enn noe man trenger for å se pen ut. På et vis kan man si at millienials med no-makeup-makeup har banet vei ved å gjøre det usminkede til ideal, ryddet plass til noe nytt så og si.

Dette har vokst seg frem over tid, så når Julia Fox dukket opp i en så tydelig look kan man kanskje se på det som et tegn på at trenden er moden, legger Hattvang til.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer