Nå som vi har lagt pandemien bak oss, er mange tilbake på kontoret. Hjemmekontor er ikke kommet for å bli for alle, og med det påvirkes også motebildet.

H&M avslører ny gjestedesigner

- Mange har lest dette og gått hjem for å ta tak i forholdet sitt
Nærmest rett fra catwalken kommer corpcore-trenden. Slik vil motebransjen at vi skal kle oss på kontoret fremover.

Da KK var på plass under Boss-visningen i Milano tidligere i høst, var nettopp corpcore gjennomgående i kolleksjonen.

Kjendisdesigner (68) i strupen på den italienske regjeringen
En moderne, spennende vri på tradisjonell kontorstil, ifølge det tyske motehuset selv.
Det er lett for de å si, som har laget nettopp dresser siden begynnelsen.

Men trenden er altså en slags oppdatert variant av det man kanskje tenker på når man hører det tørre ordet «kontorstil».

Slik har du ikke sett henne før



«Latterlig romslig» veske går viralt
Og da i ordets mer tradisjonelle betydning, tenk dresser, sett, blyantskjørt og stresskoffert, mer enn «hjemmekontoruniformen» som red trendbildet som en mare under koronapandemiens hyppige nedstengninger og pålagte hjemmekontor og sosial distansering.

I «hvorfor nå» bolken kan også nevnes en viss tv-serie som har vært svært populær, nemlig Succession. For det er unektelig noe stille luksus over corpcore-trenden også. Og det er ikke uten grunn at den gjerne også kalles for nettopp Successioncore.

Flashet svindyr luksusveske på kjendiskonsert
– Kanskje er dette en slags motreaksjon på street wear-trenden, sier Synne Skjulstad.

Hun forsker på mote og medier som førsteamanuensis på Høyskolen Kristiania.
– Samtidig kan det også være så enkelt som at ting er i endring. Dette er slik moten ser ut akkurat nå, og de estetiske preferansene endres hele tiden. For å si det på en litt annen måte: Når hele kontoret går i hettegenser, så er det kanskje morsommere å gjøre noe annet.

Nå kommer dette luksusmotehuset til Norge

Det å ta noe nokså utrendy og gjøre det trendy er ikke akkurat noe nytt. Snarere tvert i mot så er det det motebransjen har gjort nærmest siden tidenes morgen.

Lanserer eget motemerke
– Appropriering av logoer for eksempel, som vi har sett hos motehus som Balenciaga, er et kjent grep. Man tar noe som i utgangspunktet er bånn i bøtta, det minst trendy man kan tenke seg, og løfter det opp og setter det i sentrum. På den måten gir motehuset seg selv en slags estetisk makt gjennom å gjøre noe mange synes er teit moderne.

Skjulstad beskriver corpcore-stilen som klassisk, voksen og langt mer formell.

Har det klikka helt for motebransjen nå?
– Den skiller seg på mange måter ut fra det vi har sett lenge nå. Kontorstilen har vært veldig ut, men nå virker det som om den er på vei inn igjen, sier moteviteren.

– Jeg tror kanskje mange synes det er litt vanskelig å være «kul» i street wear, og med det går man gjerne tilbake til et litt annet repertoar med klær, sier Skjulstad.

Derfor går dette bildet viralt
– Når det gjelder Boss så er de jo på hjemmebane. Dette har de allerede gjort lenge, riktignok i et litt annen variant. Så det er nok lettere for de å ta dette videre som trend enn det er for mange andre.

Sant nok. Samtidig er det et neste steg for det tyske motehuset. For i stedet for å hvile på laurbærene tar de det videre.

Balenciaga-designer snakker ut om skandalen
Det står i stil med endringene som nylig ble gjort. I fjor ble merket delt i to; Hugo skal representere en yngre, mer trend-drevet målgruppe, mens Boss den mer klassiske. Det virker imidlertid ikke å være til hinder for modernisering, når Boss nå satser på corpcore med kontorklær for fremtiden.