Jeans:

Nå er disse tilbake

– Savner ikke følelsen av å ikke kunne bøye seg fritt uten ekstrem knekk i knærne.

JEANSTREND: Etter halvannet år med joggebukser er jeansen tilbake. FOTO: NTB
JEANSTREND: Etter halvannet år med joggebukser er jeansen tilbake. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Moten er sirkulær av natur. Det betyr at det som en gang var trendy mer eller mindre garantert vil komme tilbake – og ikke bare én gang. Ettersom syklusene går raskere og raskere blir tiden mellom trendene stadig kortere, og det som kan virke som om var in i går er plutselig like relevant i dag eller i morgen.

Slik føles det nok for mange når 2000-tallet nå fortsetter å holde sitt klamme grep om motebildet med crop tops, tracksuits og kroppssmykker – trender som mange for lengst har pakket bort innerst i klesskapet.

Så da spørs det om det er særlig gode nyheter at nok en såkalt Y2K-trend nå er på trappene, nemlig jeans med lavt liv.

– Skrekk og gru

Elise Alexandra Gulbrandsen i MinMote kaller det en naturlig del av sent 90-/tidlig 2000-talls-estetikken som står sterkt nå.

– Det ble spådd at jeansen ikke ville overleve korona, men nå er vel alle så lei av joggebuksa at vi lengter tilbake til hverdagsfavoritten likevel. Jeg håpet bare ikke at det var low-rise-varianten som kom tilbake. Jeg ser stort sett tilbake på den med skrekk og gru, og tror jeg holder meg til bukser med middels til høyt liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer