Moonboots

Nå er disse trendy igjen

De austronatinspirerte skoene har i det siste fått mange bein å gå på.

Nå er disse trendy igjen
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har skoene med utgangspunkt i månelandinger landet på snødekt norsk jord.

STYLEmag-blogger og Tone Damlis stylist Hedda Skoug har gått til anskaffelse av et par, det samme har stylist Line Langmo fra Lilisfashion.

I Sverige har den populære motebloggeren Columbine Smille tydd til moon boots de siste par årene når temperaturen har nådd minusgradene.

- Personlig synes jeg moon boots er kule, MEN i riktig setting. Jeg synes ikke noe om å bruke Moon boots som trendsko i byen, det ser bare dumt ut. Da skal det i så fall nettopp ha falt to meter nysnø, sier moteredaktør i STYLEmag, Julie Kase.

SITT RETTE ELEMENT Hvorvidt skoene passer i byen eller i sitt rette element, på fjellet (og/eller månen) kan diskuteres, og moteredaktør Julie Kase er bestemt på hvor de gjør seg.

- Moon boots hører til på fjellet eller ved uteaktiviteter hvor man lett fryser på beina, sier hun.

Moteredaktøren synes det er lurt å holde seg til klassiske farger for å unngå å gjøre en moteblemme.

- Det har kommet flere nye varianter denne sesongen, blant annet har jeg sett en nettere variant i svart som jeg synes var fin, sier Kase.

Det er på fjellet STYLEmags sjefredaktør Celine I. Aagaard tar i bruk sitt par.

- Vinter på fjellet krever varme klær, så Uggsene har fått seg en utfordrer i moon bootsene, sier hun.

HISTORIE Skoene er unektelig komfortable og varme. De karakteristiske skoene ble skapt av italienske Giancarlo Zanatta, etter at han på et besøk i New York så skoene astronautene hadde på seg på månelandingen.

Han lot seg inspirere av den særegne formen, og tok med seg skissene tilbake til teamet sitt i Italia.

Resten er en nokså klumpete historie. Nå til dags finnes de i en rekke farger og mønstre, med kviltet stoff eller vanlig canvas, og en eller annen måne-inspirert støvel har nå og da dukket opp på catwalken hos de store motehusene i løpet av de siste årene.

De nå famøse Uggs-bootsene har helt siden de eksploderte som fjortissjenters foretrukkede skovalg hatt et noe omstridt rykte, og Moon boots er enda et par vintersko man ikke klarer å bestemme seg for om man hater eller elsker.

Nå er disse trendy igjen

HVITE: Sjefredaktør i STYLEmag, Celine I. Aagaard bruker sine hvite moon boots på fjellet. Foto: Celine I. Aagaard

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer