Moonboots

Nå er disse trendy igjen

De austronatinspirerte skoene har i det siste fått mange bein å gå på.

Den siste tiden har skoene med utgangspunkt i månelandinger landet på snødekt norsk jord.

STYLEmag-blogger og Tone Damlis stylist Hedda Skoug har gått til anskaffelse av et par, det samme har stylist Line Langmo fra Lilisfashion.

I Sverige har den populære motebloggeren Columbine Smille tydd til moon boots de siste par årene når temperaturen har nådd minusgradene.

- Personlig synes jeg moon boots er kule, MEN i riktig setting. Jeg synes ikke noe om å bruke Moon boots som trendsko i byen, det ser bare dumt ut. Da skal det i så fall nettopp ha falt to meter nysnø, sier moteredaktør i STYLEmag, Julie Kase.

SITT RETTE ELEMENT Hvorvidt skoene passer i byen eller i sitt rette element, på fjellet (og/eller månen) kan diskuteres, og moteredaktør Julie Kase er bestemt på hvor de gjør seg.

- Moon boots hører til på fjellet eller ved uteaktiviteter hvor man lett fryser på beina, sier hun.

Moteredaktøren synes det er lurt å holde seg til klassiske farger for å unngå å gjøre en moteblemme.

- Det har kommet flere nye varianter denne sesongen, blant annet har jeg sett en nettere variant i svart som jeg synes var fin, sier Kase.

Det er på fjellet STYLEmags sjefredaktør Celine I. Aagaard tar i bruk sitt par.

- Vinter på fjellet krever varme klær, så Uggsene har fått seg en utfordrer i moon bootsene, sier hun.

HISTORIE Skoene er unektelig komfortable og varme. De karakteristiske skoene ble skapt av italienske Giancarlo Zanatta, etter at han på et besøk i New York så skoene astronautene hadde på seg på månelandingen.

Han lot seg inspirere av den særegne formen, og tok med seg skissene tilbake til teamet sitt i Italia.

Resten er en nokså klumpete historie. Nå til dags finnes de i en rekke farger og mønstre, med kviltet stoff eller vanlig canvas, og en eller annen måne-inspirert støvel har nå og da dukket opp på catwalken hos de store motehusene i løpet av de siste årene.

De nå famøse Uggs-bootsene har helt siden de eksploderte som fjortissjenters foretrukkede skovalg hatt et noe omstridt rykte, og Moon boots er enda et par vintersko man ikke klarer å bestemme seg for om man hater eller elsker.

image: Nå er disse trendy igjen

HVITE: Sjefredaktør i STYLEmag, Celine I. Aagaard bruker sine hvite moon boots på fjellet. Foto: Celine I. Aagaard

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: