Pels

Nå er motebransjen ferdig med pels

Gjennomførte nettopp sin første pelsfrie moteuke.

PELS: Stadig flere moteaktører sier nei til pels. FOTO: James Cochrane.
PELS: Stadig flere moteaktører sier nei til pels. FOTO: James Cochrane. Vis mer
Publisert

Den danske moteuken har fjernet pels fra catwalken, og har nettopp nå avsluttet sin første pelsfrie moteuke.

Forbudet mot pels for merkene som viser under moteuken trådte i kraft i januar.

Det er bare ett av flere såkalte minimumskrav som går på bærekraft når det kommer til både strategi, design, materialvalg, sosialt ansvar, mangfold og inkludering samt set design og visning.

– Vi er glade for at Copenhagen Fashion Week, som en toneangivende representant for dansk mote, går foran som et godt eksempel for motebransjen. Tiden er for lengst løpt fra at dyr skal lide for at vi skal smykke oss med pelskrager og pelskåper, sier Stephanie Kruuse Klausen i World Animal Protection Danmark i en uttalelse.

– Alt for mange dyr har måttet lide alt for lenge allerede. Nå hører det heldigvis fortiden til med pels på den danske moteuken. Vi oppfordrer de til å se på om vi ikke også skulle få inkludert andre ville dyr slik som krokodiller, slanger og strutsefjær, der dyrene lider for å bli til belter eller håndvesker, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer