Jeans

Nå får du jeans med push-up!

Har hold in-effekt som gjør at du ser smalere ut.

DENIMNYTT: Både Never Denim og Cubus satser stort på jeans denne våren, og push up-effekt og supermyke materialer er noen av nyhetene vi har i vente. Foto: Per Ervland og Stine Therese Strand
DENIMNYTT: Både Never Denim og Cubus satser stort på jeans denne våren, og push up-effekt og supermyke materialer er noen av nyhetene vi har i vente. Foto: Per Ervland og Stine Therese Strand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeans er noe de fleste av oss har i klesskapet, og for mange er det kanskje det aller viktigste plagget i basisgarderoben.

Men det å finne riktige jeans kan være en utfordring. Førsteprioritet er at buksen sitter som et skudd, og det har blant andre butikkjedene Cubus og Bik Bok satt stort fokus på denne våren.

LES OGSÅ: Perfekte jeans for kvinnelige former

Nylanseringer

Denne uken lanserer Cubus en helt ny denimkolleksjon. Til dame er det åtte nye modeller som finnes i forskjellige vasker, totalt er det hele 54 ulike bukser som koster fra 200 til 600 kroner. I tillegg inneholder kolleksjonen skjorter og shorts i denim, samt denimnyheter til herre og barn.

Never Denim, som er denimlinjen til Bik Bok, har lenge vært kjent for å tilby behagelige jeans med masse stretch. Nå har de videreutviklet konseptet, og lanserer materialet Super Soft. De supermyke buksene kommer for salg fra neste uke.

LES OGSÅ: Sjekk lommene når du prøver jeans

Superelastiske jeans med push up-effekt

En av nyhetene til Cubus, er jeansen med push up-effekt, som har fått det fengende navnet «Push up Pixie».

- Hemmeligheten bak push up-effekten ligger først og fremst i materialet. Vi har kalt stoffet «Hyper-elastic», og det som kjennetegner materialet er at det er superelastisk med masse stretch. Stoffet tøyer seg minimalt, og holder passformen vask etter vask. I tillegg har det en slags hold in-effekt som gjør at man ser smalere ut, forteller Jonas Arrelov som er produktsjef på denim hos Cubus.

PUSH UP PIXIE: Den hjerteformene sømmen gir rumpa et rundere utseende, mens lommene er plassert høyt for å løfte. Foto: Stine Therese Strand
PUSH UP PIXIE: Den hjerteformene sømmen gir rumpa et rundere utseende, mens lommene er plassert høyt for å løfte. Foto: Stine Therese Strand Vis mer

- Sømmen som går over lommene, som kalles back yoken, er vanligvis rett, men vi har valgt å gjøre den mer hjerteformet for å skape en rundere form. Lommene er plassert ganske høyt, for å gi rumpa et løft, sier Arrelov.

LES OGSÅ: Slik ser du kul ut i jeans

Velg riktig størrelse

KK.no har tidligere skrevet at du ikke bør kjøpe for trange bukser i håp om at de vider seg ut, det kan faktisk ødelegge stretchen.

Arrelov er enig, og mener at du bør gå for bukser som sitter fint og føles behagelige på allerede i prøverommet:

- Mitt tips er å velge en bukse som sitter fint og behagelig allerede når du kjøper den. Vanligvis velger de fleste en modell som er veldig stram og ukomfortabel i prøverommet, fordi de tror at jeansene vil utvide seg. Men våre «Hyper-elastic»-jeansene utvider seg minimalt, og har samme passform etter både bruk og vask, sier Arrelov.

LES OGSÅ: Jeans som gir perfekt rumpe

Ekspertenes favoritter

EKSPERTENES FAVORITTER: Camilla elsker boyfriendjeans, Jonas fortrekker en slim passform og Christin går for snekkerbuksen i vår. Foto: Stine Therese Strand
EKSPERTENES FAVORITTER: Camilla elsker boyfriendjeans, Jonas fortrekker en slim passform og Christin går for snekkerbuksen i vår. Foto: Stine Therese Strand Vis mer

Camilla Abry, designer i Cubus:

- Det er vanskelig å velge bare én favoritt, men jeg er veldig glad i denne boyfriend-modellen som jeg har på meg i dag. Den heter «Tomboy Tracy» og er en veldig genuin boyfriendjeans. Det kunne faktisk vært en bukse du har lånt av kjæresten din, og det uttrykket liker jeg, sier Abry.

- Jeg liker å spille på kontraster i antrekket, og mitt tips er å kombinere boyfriendjeansene med et par høye heler og fint tilbehør. I tillegg kan man brette opp buksen, både for å gi den et kulere preg, men også for å tilpasse lengden, tipser hun.

Jonas Arrelov, produktsjef på denim hos Cubus:

- Om jeg skal trekke frem en favoritt, faller valget på «Low waist Lexie». Det er en slim modell, og det som skiller den fra skinny jeans, er at den ikke er fullt så stram i bena. Den er litt rettere fra knærne og ned, noe som er veldig i tiden nå. Tror dette blir en viktig modell denne våren, sier Arrelov.

Christin Opheim, innkjøper på Cubus:

- Snekkerbuksen er en av mine absolutte favoritter fra kolleksjonen. Det kommer både med lange ben, som den jeg har på meg i dag, og også som shorts med seler, sier Opheim.

Se flere modeller fra kolleksjonen her:

LES OGSÅ: Husk dette når du kjøper jeans på nett

Supermyke jeans

De nye jeansene fra Never Denim har fått navnet Super soft - rett og slett fordi de er supermyke og behagelige å ha på. Jeansene kommer for salg i uke 9 og koster 600 kroner.

Se Martin Gustavsson, som er produktsjef for Never Denim, fortelle om hva som skiller disse jeansene fra andre bukser i videoen under:

- Super soft er en forlengelse av Super flex-konsptet, hvor vi ønsket å gjøre buksene enda mykere. Hemmeligheten er modal, som er et stoff vi har brukt i jeansene. Det er modalen som gir dem den supermyke følelsen, sier Gustavsson.

- Jeans med veldig myke vasker er en ny trend vi kommer til å se mye av i årene fremover, legger han til.

Se noen av modellene fra kolleksjonen her:

LES OGSÅ: Kjendisene flokket til Burberry-visningen

Så myke er de faktisk

- Buksene kommer i samme modeller og vasker som Super flex, og har de samme egenskapene, bare at de er mykere og ikke har fullt så mye stretch i seg. De er litt strammere rett og slett, så de gir bedre shape, sier Gustavsson.

På lanseringen av de nye jeansene, ble det demonstrert hvor myke og fleksible jeansene er. Se bilder av modellen som til og med gjør yoga i olabuksene her:

LES OGSÅ: Lær deg stiltriksene fra London

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer