Andre Leon Talley

Nå går moteikonets garderobe på auksjon

Forventes å få inn millioner av kroner.

ANDRE LEON TALLEY: Han hadde en imponerende motesamling. Nå går den under hammeren. FOTO: NTB.
ANDRE LEON TALLEY: Han hadde en imponerende motesamling. Nå går den under hammeren. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Da journalist og motepersonlighet Andre Leon Talley døde for nesten akkurat ett år siden, etterlot han seg en imponerende samling av moteskatter.

Nå går samlingen hans på auksjon, og det mange kaller for «århundrets motesalg» er forventet å hente inn millioner av kroner når det nå går under hammeren.

MOTEIKON: Andre Leon Talley var journalist og moteikon. Her er han med Dame Vivienne Westwood i New York i 1996. FOTO: NTB.
MOTEIKON: Andre Leon Talley var journalist og moteikon. Her er han med Dame Vivienne Westwood i New York i 1996. FOTO: NTB. Vis mer

Nesten 400 objekter, blant dem både skisser, fotografier, plagg og tilbehør, som alle er betegnende for Talleys eksentriske personlige stil og hans forkjærlighet for mote vil være til salgs under auksjonen.

Det inkluderer blant annet hans karakteristiske fargerike silkekaftaner, kofferter fra det franske luksusmotehuset Louis Vuitton og ikke minst utallige bilder av Talley omgitt av sine venner; de rike og berømte.

PÅ FØRSTE RAD: Talley var selvskreven gjest under moteukene. FOTO: NTB.
PÅ FØRSTE RAD: Talley var selvskreven gjest under moteukene. FOTO: NTB. Vis mer

«Kolleksjonen er både glamorøs og intim, og reflekterer hans årelange forhold til med-ikoner slik som Karl Lagerfeld, Diane von Furstenberg, Ralph Rucci, Tom Ford, Diana Vreeland og Anna Wintour», skriver auksjonshuset om den brede samlingen.

TO GODE VENNER: Andre Leon Talley og Karl Lagerfeld før Chanel-visningen i 2006. FOTO: NTB.
TO GODE VENNER: Andre Leon Talley og Karl Lagerfeld før Chanel-visningen i 2006. FOTO: NTB. Vis mer

Det er det verdenskjente auksjonshuset Christie's i New York som står for gjennomføringen av auksjonen som vil finne sted både fysisk og også online.

HØYMOTE: En sjokoladefarget skinnjakke fra Chanel går nå på auksjon etter den avdøde Talley. FOTO: NTB.
HØYMOTE: En sjokoladefarget skinnjakke fra Chanel går nå på auksjon etter den avdøde Talley. FOTO: NTB. Vis mer

Auksjonshuset forventer at auksjonen vil hente inn mer enn én million dollar som vil gå til to baptistkirker som skal ha spilt en stor rolle i Talleys liv, skriver Reuters.

I SAMLINGEN: En fargerik kimono designet av Tom Ford var blant Talleys moteskatter. FOTO: NTB.
I SAMLINGEN: En fargerik kimono designet av Tom Ford var blant Talleys moteskatter. FOTO: NTB. Vis mer
PORTRETT: Et portrett av motepersonligheten av kunstneren Kim Cole Moore er blant det som nå går under hammeren. FOTO: NTB.
PORTRETT: Et portrett av motepersonligheten av kunstneren Kim Cole Moore er blant det som nå går under hammeren. FOTO: NTB. Vis mer

Talley var den første svarte mannen til å holde tittelen som kreativ leder ved amerikanske Vogue. Han døde 18. januar i fjor, 73 år gammel, av et hjerteinfarkt.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer