Andre Leon Talley

Nå går moteikonets garderobe på auksjon

Forventes å få inn millioner av kroner.

ANDRE LEON TALLEY: Han hadde en imponerende motesamling. Nå går den under hammeren. FOTO: NTB.
ANDRE LEON TALLEY: Han hadde en imponerende motesamling. Nå går den under hammeren. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Da journalist og motepersonlighet Andre Leon Talley døde for nesten akkurat ett år siden, etterlot han seg en imponerende samling av moteskatter.

Nå går samlingen hans på auksjon, og det mange kaller for «århundrets motesalg» er forventet å hente inn millioner av kroner når det nå går under hammeren.

Nesten 400 objekter, blant dem både skisser, fotografier, plagg og tilbehør, som alle er betegnende for Talleys eksentriske personlige stil og hans forkjærlighet for mote vil være til salgs under auksjonen.

Det inkluderer blant annet hans karakteristiske fargerike silkekaftaner, kofferter fra det franske luksusmotehuset Louis Vuitton og ikke minst utallige bilder av Talley omgitt av sine venner; de rike og berømte.

«Kolleksjonen er både glamorøs og intim, og reflekterer hans årelange forhold til med-ikoner slik som Karl Lagerfeld, Diane von Furstenberg, Ralph Rucci, Tom Ford, Diana Vreeland og Anna Wintour», skriver auksjonshuset om den brede samlingen.

Det er det verdenskjente auksjonshuset Christie's i New York som står for gjennomføringen av auksjonen som vil finne sted både fysisk og også online.

KK Pluss - mer av virkeligheten

Få tilgang til alt innholdet på KK.no:

Eksklusive kvalitetsartikler

Prisvinnende reportasjer og avsløringer

Premium format og lekker presentasjon

Intropris

måned
1 kr / 119 kr mnd

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer