Hudpleie om vinteren

Nå gjelder det å være snillere med huden din

Ifølge eksperten kan den kalde vinterkulden og det varme inneklimaet skape både inflammasjon, rødhet og eksem.

HUDPLEIE OM VINTEREN: Eksperten deler noen gode tips til hvordan du tar vare på huden din i vinterhalvåret. Foto: NTB
HUDPLEIE OM VINTEREN: Eksperten deler noen gode tips til hvordan du tar vare på huden din i vinterhalvåret. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi befinner oss i en ganske så kald vinter. De nasjonale tiltakene som er blitt innført det siste året har også ført til at vi tilbringer masse tid utendørs i skog og mark. Samtidig har det selvfølgelig også gjort at vi også må oppholde oss mye innendørs.

På vinteren er luften kaldere, råere og ofte tørrere, og huden vår kan bli tørr og irritert. Ifølge Karim Sayed, lektor og medisinsk ansvarlig ved Universitetet i Sørøst-Norge, Fakultet for Helsevitenskap, kosmetisk dermatologisk, kan det føre til at inflammasjon, rødhet og eksem kan blusse opp.

- Fordi vi fyrer inne er jo også inneklimaet ofte tørrere enn ellers, så her gjelder det å være litt «snillere» med huden din og holde på fuktigheten!

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Gode tips

Det er lett å tenke at en god runde med skrubb i ansiktet er det som skal til for å avsløre ny, glødende, sunn hud. Ifølge Karim Sayed er det alltid bra å eksfoliere huden for å bli kvitt døde hudceller, men anbefaler deg å ta en ekstra titt på produktet du har stående i baderomshylla.

- På vinteren kan du gjerne bytte til et produkt som ikke er full så tøft. For eksempel et mindre kornete og grovt produkt dersom du bruker en fysisk eksoliator, eller en mildere syre om du bruker kjemisk eksfoliator. De som inneholder begge deler kan bli litt for tøffe.

Han anbefaler også å eksfoliere litt sjeldnere. For eksempel to ganger i uken i stedet for hver dag.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Det er også andre produkter som er med på å irritere huden din. Sayed understreker at retinol fortsatt er utrolig viktig, men at du kanskje skal påføre det noe sjeldnere.

- Du kan vurdere å gå ned til to eller tre ganger i uken.

Som alltid er fuktighetskrem viktig, men det kan hende det kan være lurt å bytte ut denne også. For som vi har vært inne på: Det er ganske stor forskjell på sommer- og vintervær, og huden til vil derfor trenge ulike produkter til de ulike årstidene.

- Bytt gjerne lotion eller serum til en noe fetere type om vinteren. Men dersom du har fet hud som lett får akne må du kanskje unngå de fetere produktene, sier Sayed og anbefaler deg å prøve deg litt frem.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

- Hvis du smører deg med fuktighetskrem rett etter du har dusjet eller badet så kan du «fange» litt av fuktigheten fra vannet i huden, og det er gunstig!

- Apropos dusjing, sier Karim Sayed og fortsetter:

- Skru gjerne ned temperaturen på vannet noe, og bruk en mild krembasert eller oljebasert såpe som ikke tørker ut huden så mye som tradisjonell såpe. Og drikk godt med vann så du holder deg hydrert gjennom hele dagen!

Balsam og kur kan visstnok erstattes med en god dose majones i håret. Det gikk ikke helt etter planen da journalist Angelica skulle teste. Vis mer

Husk alltid solfaktor

Selv om det er vanskelig for å tro at man ikke trenger å bruke solfaktor når det er helt grått og vinter utendørs, så er det kjempeviktig!

- Selv om det er vinter trenger vi forsvar mot lysets skadelige effekter. Husk å bruke antioksidant på dagtid, da antioksidantene fanger opp oksygenradikaler som dannes på grunn av sollyset og som skader huden, sier Sayed og fortsetter:

- Jeg pleier å si at hvis solfaktor er festningens mur, så er antioksidantene soldatene som forsvarer festningen fra de fra fiendens rekker som klarer å trenge seg inn. Se gjerne etter både E-vitamin, C-vitamin og ikke minst vil jeg anbefale Niacinamid. Og husk, bruk alltid solfaktor selv om det er vinter!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer