Øyenbryn:

Nå gjør denne bryntrenden comeback!

Nå skal brynene være tynne igjen (kanskje takket være Rihanna). Brynseksperten sier det er stor sannsynlighet for at trenden er tilbake ...

ØYENBRYN: Kommer vi til å «ta tilbake» de tynne brynene? FOTO: NTB scanpix
ØYENBRYN: Kommer vi til å «ta tilbake» de tynne brynene? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Rihanna pryder Vogues nylig lanserte septemberforside med fyrstikktynne øyenbryn - og moteverdenen friker ut! Vi har vel alle noen bilder fra 90-tallet eller tidlig 2000-tallet med bryn så tynne at de gir oss frysninger... Og hvor lang tid tok det ikke å få brynene til å vokse seg fyldige og sunne igjen?!

Likevel - det er ikke til å stikke under en stol at Rihanna ser ut som en «million dollar» på magasincoveret. Men vil det si at denne trenden virkelig tilbake i motebildet?

LES OGSÅ: Dette er microblading

Ja, nå skal brynene være tynnere

Brynspesialist Fred Hamelten sier det er stor sannsynlighet for at bryntrenden kommer tilbake. Han har lang fartstid i bransjen, og han har allerede sett de tynne bryna komme.

- Alt er mote nå, og den forandrer seg hele tiden. Moteindustrien må hele tiden lage noe nytt, noe annerledes, sier han til KK.

Brynstrendene har lang historikk når det kommer til å være revolusjonerende. Hamelten forteller at de syltynne brynene var populære allerede på 20-tallet. Alle de peneste jentene hadde slike bryn, men man fokuserte mer på skjønnheten deres enn brynene. På 1950-tallet kom Audrey Hepburn med hennes særegne, korte bryn, og på 80-tallet slo Pamela Anderson tilbake med svært tynne bryn igjen.

Ifølge Hamelten er dette et resultat av hele moteindustrien som ser sitt snitt til å tjene penger ved å benytte seg av en vakker muse.

- Så lenge hun er vakker, vil alle andre gjøre det samme, uansett! sier han.

LES OGSÅ: Dette er det verste du kan gjøre mot brynene dine

Nå har derimot de fyldige, markerte brynene vært i vinden lenge. Rundt 2010 var det den britiske modellen Cara Delevignes kraftige bryn alle strebet etter, og trenden har vedvart helt til nå. Kanskje det rett og slett er på sin plass med litt tynne bryn igjen - eller?

Hamelten synes derimot at øyenbrynstrendene er meningsløse. Jobben hans er å skape klassiske, velstelte bryn som er skreddersydd til hvert enkelt ansikt.

- Som jeg pleier å si, mote forandrer seg, men det gør ikke ansiktsproporsjonene dine!

Brynspesialist Fred Hamelten har forventet at de tynne brynene skulle gjøre comeback. Foto: Fred Hamelten AS
Brynspesialist Fred Hamelten har forventet at de tynne brynene skulle gjøre comeback. Foto: Fred Hamelten AS Vis mer

- Rihanna er en perfekt muse

Tynne bryn eller ei, Hamelten synes Rihanna ser fantastisk ut på Vogue-forsiden. Han møtte Rihanna da hun var i Norge i forbindelse med en opptreden i 2012. Da ga han henne en helt unik pinsett i gave, nemlig en som var prydet med diamanter og hvitt gull - til en verdi av hele 65.000! Han forteller at stjernen fikk flere gaver av flere forskjellige folk da hun var her, men ga han en spesiell takk på Twitter og viste fram gaven på Instagram-profilen sin.

- Jeg ser nå at hun har gått berserk med pinsetten min, ler han og legger til:

- Det er på tide med et skifte nå, og Rihanna er en perfekt muse. Hun er en av de vakreste kvinnene i verden. Fyldige bryn har vært in lenge nå, folk vil ha en ny «Pamela» eller «Cara»!

Han er overbevist om at folk kommer til å følge Rihannas eksempel, og skaffe seg tynne bryn igjen - og da vil en trend være skapt.

- Brynene er så klart veldig tynne, men det kommer ikke til å stoppe folk. Jeg kan rive ut det håret jeg ikke har alt jeg vil, men mange kommer til å gjøre det uansett! Det er bare sånn det er, sier han.

LES OGSÅ: Ny skjønnhetstrend herjer på Instagram: vi så ikke denne komme ...

LES OGSÅ: Fred Hamelten mener øyenbrynsmoten er på vei til å forandre seg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer