Hår til julebordet:

Nå gjør denne utskjelte frisyren comeback!

Dette er partysesongens største hårtrender.

HÅR TIL JULEBORDET: Årets partysesongtrender lover både glam og lekenhet - og beviser at én spesiell trend har gjort skikkelig comeback. FOTO: Michael Tran / AFP / NTB)
HÅR TIL JULEBORDET: Årets partysesongtrender lover både glam og lekenhet - og beviser at én spesiell trend har gjort skikkelig comeback. FOTO: Michael Tran / AFP / NTB) Vis mer
Publisert

November måned betyr gjerne at det begynner å fylle seg opp i kalenderen med den ene festligheten etter den andre. Partysesongen er ofte både utrolig artig og litt slitsom, så det er deilig å være forberedt på både hår- og antrekksfronten i god tid før festlighetene.

Frisørene gir oss sin guide til hårtrendene som gjelder for årets partysesong. Det er stort spenn og rom for å være kreativ og i tillegg, er det bare å gjøre seg klar for gjensyn med en sveis som har vært utskjelt en god stund.

– De små detaljene utgjør stor forskjell og bringer frem det beste i deg. Og det er den beste følelsen til julesesongen, sier Johanna Mbye, Creative Educator i Nikita, til KK.

Balletcore

Både Mbye og Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva, er enige om at vi er langt fra ferdige med fenomenet balletcore. Trenden har herjet moteverdenen – med både ballerinasko i allskens varianter samt leggvarmere og silkebånd i håret – en god stund, og til partysesongen kan du trygt satse på looken også for håret.

– Liker du å ha håret bort fra ansiktet, er det en lav ballerinabun som gjelder. Synes du det blir veldig stramt med denne looken, kan du gjerne la selve knuten være litt messy, tipser Thorsen.

Knuter og buns i flere variasjoner har vi sett mye av det siste året, vi har troen på at balletcore-trenden vil fortsette videre i i 2024, slår Mbye fast.

– Dette er også en helt perfekt styling i jul- og festsesongen. Her kan du variere med å plassere knuten både lavt eller høyt, men nå skal den helst være litt mer renfrisert enn det vi har sett tidligere denne høsten, forklarer hun.

BALLERINA: Balletcore trenden har glidd inn i håruniverset og buns og knuter i alle varianter vil være gjeldende i partysesongen. Jennifer Lopez er stadig å se i en stram knute. FOTO: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB
BALLERINA: Balletcore trenden har glidd inn i håruniverset og buns og knuter i alle varianter vil være gjeldende i partysesongen. Jennifer Lopez er stadig å se i en stram knute. FOTO: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB Vis mer

Skikkelig vått - og jelly look

Som vi tidligere har skrevet, er sveisen wet look allerede utpekt som en av høstens heiteste hårtrender, og den har også blitt videreført såpass langt at skittent, fettete hår også er blitt en look.

Når det er sagt, kan alle de våte uttrykkene kanskje spores tilbake til mermaidcore i fjor og tidligere i år. Disneys Den Lille Havfruen fikk oss ikke bare til å trekke nostalgisk på smilebåndet – en hel verden lot seg åpenbart friste til å se litt ekstra våt, vill og mystisk ut.

Wet look har vi sett i flere sesonger nå, og den gjelder fortsatt. Den kan gjøres på mange forskjellige måter og i både oppsatt og løst hår – eller der kun toppen har wet look, mens lengdene er tørre, tipser Thorsen.

– Her er det viktig å finne et produkt som holder seg godt hele kvelden, gjerne en gel, understreker han.

Mbye trekker frem nok en variant av den våte looken – og der skal det ikke spares på kruttet.

– Vi har sett wet look dominere på catwalken det siste året, og trenden fortsetter med en enda litt mer glansfull look og teksturerte lengder – sleek back eller jelly look, forteller hun.

– Lag et skarpt skille mellom det glatte og resten av håret for å skape spenning i frisyren – og påfør ekstra glans i som finish, tipser hun.

Denne frisyren passer godt til både kortere og lengre hår, lover hun.

– Og best av alt, håret trenger ikke være nyvasket, legger Mbye til.

VÅTT OG GLINSENDE: Hårtrendene er skikkelig våte om dagen. Miu Miu-modellene hadde "skittent" hår i ulike varianter under SS24-showet i Paris. FOTO: Vogue Runway/Armando Grillo
VÅTT OG GLINSENDE: Hårtrendene er skikkelig våte om dagen. Miu Miu-modellene hadde "skittent" hår i ulike varianter under SS24-showet i Paris. FOTO: Vogue Runway/Armando Grillo Vis mer

Sideskillen er tilbake

Midtskillen har dominert i lang tid. For noen år siden, var det en snakkis at Gen Z hadde stemplet sideskillen som noe av det verste Millenials og eldre folk gjorde. Den yngste generasjonen la sideskillen død – sammen med blant annet emojien som ler så den gråter med to tårer, en på hver side.

Det er ikke godt å si hvorfor, men trendene går tross alt alltid i ring – så here we go again. Du kan trygt kjøre sideskill til årets festligheter.

- Sideskillen er tilbake, og den henter inspirasjon fra 60-tallet, bekrefter Thorsen.

– Ved å dra den litt ekstra ut på siden, kan du bare ha håret løst og samtidig ha en stilig look, tipser han.

DETTE GJELDER NÅ: Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva samt eier for flere av salongene, forteller om partysesongens heiteste trender. FOTO: Adam og Eva
DETTE GJELDER NÅ: Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva samt eier for flere av salongene, forteller om partysesongens heiteste trender. FOTO: Adam og Eva Vis mer

Det lille ekstra

Nok en motetrend som sømløst glir inn i hårverdenen, er quiet luxury. Det har lenge vært fokus på det enkle, elegante og alt som er effortless – men som likevel oser luksus.

– «Hidden glam» ser vi når det kommer til både hår, klær og sminke. Et minimalistisk preg, ikke overdreven styling, men likevel glam. Effortless styling, men likevel luksuriøs, beskriver Mbye.

En god metode for å oppnå dette uttrykket i hårveien, er å tenke glans, glans, glans.

– Påfør eksempelvis en ekstra glansfull finish på et helt rettet ut hår, eller glam up krøllene dine med enda mer definisjon og glansfull finish, tipser Mbye.

Hårtilbehør er hot - og særlig disse to

Denne sesongen skal du ikke være redd for å la hårtilbehøret være prikken over i-en i kveldens antrekk.

– Det blir mye fokus på accessories fremover skal vi tro de store moteplattformene, bekrefter Mbye.

Ifølge Mbye, er det bare å pynte i vei med både sløyfer, spenner, strass og bøyler.

– Denne stylingen passer superfint til de med krøller! Lag en stram hestehale og la krøllene utgjøre knuten – og har du god lengde på håret, lag en bun og påfør glans og accessories, tipser hun.

Thorsen trekker frem særlig to accessories som kan være verdt en investering til årets partysesong: Svarte sløyfer og store brosjer.

«Mean girls» er endelig tilbake, men denne gangen er det en tvist. Nå er suksess-konseptet gjort om til en musikal. Video: Entertaintment Tonight. Vis mer

– Vil du gå for en enkel hestehale kan du enkelt løfte looken med å knyte et svart sløyfebånd rundt starten av hestehalen, tipser han.

Tykkelsen på sløyfebåndet kan du med fordel variere utfra hva du liker eller hva som kler antrekket, mener Thorsen. Og skal man tro sosiale medier, er det ikke mangel på spenn her – det florerer av bilder av både slanke silkebånd og digre sløyfer for tiden.

Ifølge Thorsen, er store brosjer et smart triks for en enkel look, og funker fint i både løst og oppsatt hår.

– Store brosjer løfter med én gang et enkelt hår. Her er det bare å leke seg med den type brosje du liker – men det skal være litt størrelse på den slik at den ikke forsvinner i håret, sier han.

Go for it

Er du dristigere av deg, påpeker Mbye at det faktisk trender å klippe håret rett av. En rekke kjendiser har slengt seg på og latt de lange lokkene falle.

– Ønsker man større endringer i håret kan gå for en såkalt big chop – en kortere frisyre enn det man selv er vant til, beskriver hun.

Og er det en fargeforandring som frister, tipser Mbye om en varmere fargetone. Og det for å omfavne vinteren!

– Det å farge håret så det matcher årstidene er supertrendy. Det trenger ikke være mørk farge, men en nedtonet farge som skiller seg fra det solblekede sommerhåret. Og best av alt, det trenger ikke alltid være snakk om store, dyre behandlinger, sier Mbye.

– De små detaljene utgjør stor forskjell og bringer frem det beste i deg. Og det er den beste følelsen til julesesongen!

TIPSER: Johanna Mbye, Creative Educator i Nikita Hair, deler sine tanker og tips for julebordhåret. FOTO: Nikita Hair
TIPSER: Johanna Mbye, Creative Educator i Nikita Hair, deler sine tanker og tips for julebordhåret. FOTO: Nikita Hair Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer