Selena Gomez

Nå har det blitt trendy å kaste bh-en, igjen!

Kendall Jenner, Rihanna og Heidi Klum er blant stjernene som gjør det. Men passer det for alle?

HEIDI KLUM: Supermodell og mamma, Heidi Klum, lar ikke hennes 43 år stoppe henne fra å kaste seg på trenden. Foto: Splash News
HEIDI KLUM: Supermodell og mamma, Heidi Klum, lar ikke hennes 43 år stoppe henne fra å kaste seg på trenden. Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt merke til at stadig flere kjendisdamer har begynt å kaste bh-en? Ja, det kan nesten virke som om 60/70- tallstrenden med å «vise brystene» er tilbake, enten i form av null bh, eller en veldig tynn og enkel bestemor bh-en - som har fått en ganske så sexy gjenoppstandelse.  

Både langs Oslos gater og i Hollywood er trenden, som vi kan spore helt tilbake hippietiden, blitt tatt opp igjen blant nåtidens hipstere. For nå skal nemlig alt være så naturlig igjen - selv om vi, paradoksalt nok, ser flere og flere endre på utseende. Ifølge flere store motehus og it-jenter skal vi droppe det unaturlige som for eksempel bh-en og sminken, og la vårt «sanne jeg» skinne igjennom. 

I forrige uke droppet it-jenta Kendall Jenner bh-en på shopping i New York, og lot både brystene synes under en svært gjennomsiktig overdel. Et par dager senere fulgte supermodell Heidi Klum i hennes fotspor, og tidligere har stjerner som Rihanna, Lady Gaga og Rumer og Scout Willis (barna til Demi Moore og Bruce Willis) kastet seg på trenden, blant annet gjennom kampanjen «Free the nipple» (som har vært et slags motsvar til Instagram og Facebooks strenge sensurregler på bilder av kvinnebryster). 

Se kjendisene som har kastet seg på trenden nederst i saken!  LES OGSÅ: Bh-en Tone Damli ALDRI bruker

Passer ikke i alle anledninger 

- Personlig synes jeg at det er sexy med nipler som synes, sier KK.nos moteekspert Darja Barannik. Hun bekrefter også vår spådom om at «free the nipple»-bølgen er her for fult og forteller at dette definitivt er en trend vi kommer til å se enda mer av fremover:

- Det virker som samfunnet har et ganske avslappet forhold til bryster, i hvert fall i motebransjen. På catwalken den siste tiden har det florert av gjennomsiktige bluser og nipler som synes. Vi så det blant annet hos Anthony Vaccarello, Saint Laurent og Nina Ricci.

KENDALL JENNER: Kastet bh-en da hun var på shopping med venninnen Gigi Hadid i forrige uke.  Foto: Zuma Press
KENDALL JENNER: Kastet bh-en da hun var på shopping med venninnen Gigi Hadid i forrige uke. Foto: Zuma Press Vis mer

Også moteansvarlig for KK-magasinet, Stine Therese Strand, er enig med Barannik og forteller at trenden absolutt kan være fin dersom man er oppmerksom på et par ting.

-  Å gå uten bh kan være veldig fint i noen tilfeller og litt voldsomt i andre. Det kommer an på både størrelsen på brystene og antrekket, synes jeg, sier Strand og legger til:

- Om du har liten byste kan du godt droppe bh-en under for eksempel singleter og kjoler med spaghettistropper. Da får du frem de delikate detaljene uten at stroppene fra bh-en stjeler oppmerksomheten.

Begge moteekspertene er likevel klare på at trenden ikke egner seg i alle anledninger, til tross for at de mer enn gjerne ønsker den velkommen tilbake i trendbildet. 

- Kate Moss har siden 90-tallet gledelig vist både nipler og pupper i tide og u-tide. Ikoniske Moss slipper selvsagt unna med en gjennomsiktig kjole og en bitteliten truse, men for oss «vanlige» folk er det greit å tenke seg om en ekstra gang før man kaster bh-en, sier Barannik og fortsetter:

- Behold bh-en på i formelle settinger og jobbsammenheng. Skal du derimot på fest, festival eller på den franske rivieraen er det helt greit å droppe den. Jeg synes blant annet det kan være fint når man skimter niplene under en t-skjorte, en tettsittende kjole eller en topp.

- Trekant bh-en er et godt alternativ

Syns du likevel at å kaste bh-en helt kan være litt ubehagelig forteller Barannik at det finnes et godt alternativ, som vil føles mer naturlig enn en vanlig bh, men som ikke vil føles for provoserende - og for noen vil dette rett og slett være et mer riktig valg.

LES OGSÅ: Det er en viktig ting du må vite om denne populære bh-modellen!

- Ønsker du å kaste deg på denne såkalte trenden, er det essensielt med små pupper. Har man for store pupper kan hele uttrykket bli vulgært og harry. I så fall, dersom man likevel ønsker å «droppe» bh-en, kan man heller gå for den populære trekant bh-en og la blondene glippe frem under skjorten. Dette er også et godt alternativt for jenter med mindre pupper, som synes det er hakket for drøyt å droppe bh-en helt. 

Strand er enig med Barannik om at puppestørrelse vil være avgjørende, men forteller at de med større bryster ikke må se helt bort i fra trenden, men heller at det er ekstra viktig å velge riktige plagg dersom man absolutt ønsker å kaste bh-en.

- Har man stor byster og ønsker å gå uten bh kan det være lurt å finne plagg med litt støtte og hold. Tykkere materialer og formsydde snitt vil hjelpe deg å få et vellykket resultat, sier Strand og fortsetter:

- Plagg med volanger ved bystene og det å gå uten bh er også en god match for de med både små og store bryster. Med de voluminøse rysjene unngår man at uttrykket blir for avslørende.

Vi gjør oppmerksom på at Darja Barannik er blant bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media, som eier KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer