Kjole

Nå har kjolesplitten løpt løpsk

Det er ikke bare legger og lår, men også rumpe som skal titte frem!

FOR DRØYT FOR JULEBORDET?: Kjolene vi ser på den røde løperen blir stadig mer interessante. Her ser vi Julianne Hough med skrå splitt, Zoe Saldana med futuristisk bølgesplitt, Michelle Williams i kjole og synlig svart hipstertruse, Gwyneth Paltrow med to brede sidesplitter og Jaimie Alexander i en kjole der sømmen tar turen innom hotepartiet. Foto: All Over Press
FOR DRØYT FOR JULEBORDET?: Kjolene vi ser på den røde løperen blir stadig mer interessante. Her ser vi Julianne Hough med skrå splitt, Zoe Saldana med futuristisk bølgesplitt, Michelle Williams i kjole og synlig svart hipstertruse, Gwyneth Paltrow med to brede sidesplitter og Jaimie Alexander i en kjole der sømmen tar turen innom hotepartiet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når man skal på fest vil man gjerne kle seg i sin fineste stas. Kjolen velges møysommelig ut fra klesskapet, og kombineres med silkestrømper, høye hæler og feststemt tilbehør.

Men akkurat som at lengden på skjørtet kryper opp og ned, så har hver sesong sine nye «it»-kjoler.

Selv om «den lille sorte» alltid er en slager, er den pikante sidesplittkjolen noe av det mest trendy du kan ha på deg nå.

SKAPTE MYE HARABALL: Jaimie Alexander har fått mye oppmerksomhet for sin Azzaro-kjole med buet gjennomsiktig søm. Foto: All Over Press
SKAPTE MYE HARABALL: Jaimie Alexander har fått mye oppmerksomhet for sin Azzaro-kjole med buet gjennomsiktig søm. Foto: All Over Press Vis mer
HELT NAKEN UNDER: Rihanna fikk mye oppmerksomhet for denne kjolen hun hadde på seg under Grammy-awards for noen år siden. Foto: All Over Press
HELT NAKEN UNDER: Rihanna fikk mye oppmerksomhet for denne kjolen hun hadde på seg under Grammy-awards for noen år siden. Foto: All Over Press Vis mer

Trendy å vise mye hud

For på den røde løperen og i cocktailbarer og på kjendisfester i Hollywood er det legger og lår som gjelder.

Helst skal kjolen vise mer enn den skjuler, og i tillegg til en flott kløft skal vi også se et lite glimt av rumpa.

Og det sier seg selv at undertøy blir vanskelig under en slik kjole, men en florlett neglisjè kan jo være et alternativ hvis det blir for voldsomt.

En som fikk mye oppmerksomhet for en slik kjole nylig, var den amerikanske skuespilleren Jaimie Alexander (29). På USA-premieren av den nye «Thor: The Dark World»-filmen, stilte hun i en lang svart kreasjon som overlot lite til fantasien.


Kjolen, som er designet av Azzaro, som har stjerner som Nicole Richie, Mila Kunis og Kate Moss på kundelisten, hadde et bueformet og gjennomsiktig kjolestoff som løp fra anklene og opp til skuldrene, og var innom både rumpen og hoftepartiet.

Men er vi klare for å kle oss i slike kjoler, eller er det litt for drøyt?

- Personlig vil jeg helst ikke se nakne rumper, hvis jeg kan velge, men hvis noen vil gå i det, så synes jeg de skal få lov til det, sier KKs motejournalist og stylist Nadine Monroe.

Stylisten synes likevel det er kult at noen går i slike kjoler, selv om de er utrolig dristige.

- Det krever sin kropp, men har du lyst til å kle deg slik så er det bare å kjøre på, etter min mening. Men kommer du i en slik, vil du nok vekke mye oppmerksomhet.

I ANTONIO BERARDI-KJOLE: Gwyneth Paltrow er kjent for sine heftige kjoler - her på filmpremieren til Iron Man 3 i februar. Foto: All Over Press
I ANTONIO BERARDI-KJOLE: Gwyneth Paltrow er kjent for sine heftige kjoler - her på filmpremieren til Iron Man 3 i februar. Foto: All Over Press Vis mer

En hit på den røde løper

Alexander er ikke den eneste som har falt pladask for den heftige stilen. Hollywood-stjerne og tidligere Oscar-vinner Gwyneth Paltrow (41) er en av damene som virkelig har fått fart på trenden.

Ikke bare har hun stått for noen av de flotteste utringningene siden 2001 - i kjoler, buksedresser og topper som viser naken hud helt ned til midten av magen - men på premieren av «Iron Man 3» tidligere i år, tok hun pusten fra de fleste i en kjole signert Antonio Berardi.

Den var i sort og sølv, og på hver side av kjolen gikk en gjennomsiktig søm fra de høye hælene og opp til armhulene.


- Vel, la oss bare si det slik at alle løp av sted for å kjøpe barberingshøvel. Så jeg gikk fra å være en av de vakreste til å bli den mest ydmykte, skal Paltrow ha sagt på tv-showet til komikeren Ellen DeGeneres, ifølge Grazia Daily.

SORTE BLONDER OG HØY SIDESPLITT: Popstjerne Jennifer Lopez og skuespillerne Michelle Williams og Kristen Stewart har alle forelsket seg i festantrekk med pikant tvist. Foto: All Over Press
SORTE BLONDER OG HØY SIDESPLITT: Popstjerne Jennifer Lopez og skuespillerne Michelle Williams og Kristen Stewart har alle forelsket seg i festantrekk med pikant tvist. Foto: All Over Press Vis mer

Med futuristisk tvist

Skuespiller Zoe Saldana er også fan av denne stilen, og strålte i sin sorte Gucci-kjole med grønne og science fiction-inspirerte striper langs hver side på LACMA: Art and Film-gallafesten, som gikk av stabelen forrige helg.

Og ved første øyekast kunne man tro skuespiller Michelle Williams hadde gått for en tekkelig og nesten litt sedat kjole på filmpremiere i Los Angeles i februar i år, men da hun snudde seg til siden tittet en sort hipstertruse fram.


Andre som har stilt i famøse sidesplitter, er «Twilight»-stjerne Kristen Stewart og danser/skuespiller Julianne Hough. I sort blondebuksedress og giftig gul kjole feide de de fleste andre av banen på den røde løperen.

LUFTIG SPLITT: Rihanna fikk mye oppmerksomhet da Chanel hadde visning for neste vår- og sommer, i en kjole kun holdt igjen av to knapper! Legg merke til den lekre Chanel-vesken, forresten. Foto: All Over Press
LUFTIG SPLITT: Rihanna fikk mye oppmerksomhet da Chanel hadde visning for neste vår- og sommer, i en kjole kun holdt igjen av to knapper! Legg merke til den lekre Chanel-vesken, forresten. Foto: All Over Press Vis mer

Tidenes hotteste Chanel-antrekk

En annen som er vant til å få oppmerksomhet for sine antrekk, og ikke er redd for en synlig splitt, er popstjernen Rihanna.

Da Chanel viste sin kolleksjon for neste vår- og sommer, bar 25-åringen en lett gjennomsiktig, oversized hvit skjortekjole med skyhøy splitt og særdeles dyp utringning, så vidt dekket av flere rader med store perlekjeder.


Kjolen var kun holdt igjen av to knapper, og det var så vidt disse ikke gikk opp i det popstjernen entret lokalet.

Noe for julebordet?

Selv om kjoler med sidesplitt ikke er for alle og enhver, er det fullt mulig å bruke den med en tynn neglisjè under.

Og du trenger ikke å velge den drøyeste splitten - går du for en mer moderat variant, kan det bli superlekkert. Vær bare obs på hvilke strømper du bruker, og kjør gjerne på med høye hæler.

Hvis du vil dra splitten enda litt lenger, kan du la deg inspirere av Chanel og gå for kjoler med body under og gjennomsiktig blondestoff på resten. Fargene du skal se etter er turkis, mynte og fersken.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer