Salg

NÅ kan du gjøre et kupp!

Dette bør du se etter på januarsalget.

SEMSKET SKINN BLIR STORT TIL VÅREN - KLASSISKE PLAGG GÅR ALDRI AV MOTEN: - Sats på kvalitet og legg heller litt ekstra penger i gode materialer, og unn deg noe eksklusivt undertøy, tipser KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen. Foto: All Over Press/Produsenter
SEMSKET SKINN BLIR STORT TIL VÅREN - KLASSISKE PLAGG GÅR ALDRI AV MOTEN: - Sats på kvalitet og legg heller litt ekstra penger i gode materialer, og unn deg noe eksklusivt undertøy, tipser KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen. Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Januar er måneden du kan gjøre noen gode kjøp, og det er ikke bare kjedebutikkene som byr på plagg til nedsatte priser.

Også designerforretninger og nettbutikker har salg på mange varer, og dette er en fin tid å investere i designerplagg du ellers ikke ville tatt deg råd til.

- Lag en liste over designerplagg, sko og vesker som du virkelig ønsker deg fra forrige sesong og som er investeringer som varer. Sats på kvalitet og legg heller litt ekstra penger i gode materialer, og unn deg noe eksklusivt undertøy, tipser KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

Smarte kjøp på salg

Ifølge KKs stylist og moteekspert Nadine Monroe, er det enkelte plagg, sko og vesker som er spesielt gode investeringer i 2015, og i siste nummer av KK får du masse gode tips - her er 5 av dem:

1. Kåpen har vært det store IT-plagget de siste sesongene, og sånn vil det fortsette. Du bør se etter en ensfarget, klassisk variant med moderne detaljer, for en oppdatert look. Velg kvalitet i stedet for kvantitet, slik at kåpen vil vare lenge.

KLASSISK FARGE: Beige (kr 3800, Nanushka) Foto: Produsenter
KLASSISK FARGE: Beige (kr 3800, Nanushka) Foto: Produsenter Vis mer

2. Ankelstøvletter redder enhver kleskrise, og særlig om du velger et par i svart. Med litt hæl og høyt skaft, passer skoene til de fleste anledninger og antrekk.

Psst: Sko og bukser i samme farge, gir lange, slanke bein, og smale skaft er mest flatterende.

KJØP BOOTS I SKINN - DE HOLDER FØTTENE GODE OG VARME: Kule boots (kr 2500, Front Society). Foto: Produsenter
KJØP BOOTS I SKINN - DE HOLDER FØTTENE GODE OG VARME: Kule boots (kr 2500, Front Society). Foto: Produsenter Vis mer

3.Undertøyet er vel så viktig som resten av antrekket, og har mye å si for figuren og hvordan klærne sitter på kroppen.

Benytt januarsalget til å se etter noe mer eksklusivt enn vanlig, og unn deg noe ekstra lekkert.

Ikke glem å få hjelp av en ekspert, for å finne undertøy som passer din fasong.

UNN DEG NOE EKSTRA LEKKERT: Undertøy (kr 1150, underverker.no). Foto: Produsenter
UNN DEG NOE EKSTRA LEKKERT: Undertøy (kr 1150, underverker.no). Foto: Produsenter Vis mer

4. Skinnbuksen er ikke lenger bare for bikere, men er et tidløst plagg alle bør ha i basisgarderoben. Den passer både på jobb og på fest, og er like kul til en hvit skjorte som en lun og god kasjmirgenser.

Kle deg opp med hæler eller ned med et par boots eller sneakers, og en sort bukse er alltid mest flatterende.

EN HJØRNESTEN I GARDEROBEN: Skinnbukse (kr 1175, BLK DNM). Foto: Produsenter
EN HJØRNESTEN I GARDEROBEN: Skinnbukse (kr 1175, BLK DNM). Foto: Produsenter Vis mer

5. Ja, trenger du en festkjole, så er januarsalget en utmerket anledning. Gå for en svart klassisk kjole, og bla opp litt ekstra, for dte vil du ikke angre på.

Vil du ha noe mer enn «den lille sorte», ser du etter en med blonder eller gjennomsiktige detaljer.

LITT MER SEXY MED GJENNOMSIKTIGE ARMER. Blondekjole (kr 1900, By Malene Birger). Foto: Produsenter
LITT MER SEXY MED GJENNOMSIKTIGE ARMER. Blondekjole (kr 1900, By Malene Birger). Foto: Produsenter Vis mer

Shop litt av vårens trender

Januarsalget er også en fin anledning til å sikre seg vårens trender.

Vi vet allerede nå at 70-tallet blir det store, så se opp for slengbukser, frynser, ruter, semsket skinn og blonder. 

SEMSKET JAKKE I 70-TALLSSTIL: Hos Saint Laurent skal vi tilbake noen tiår, og kle oss i lysebrune semskede plagg. Foto: Stephane Cardinale/People Avenue
SEMSKET JAKKE I 70-TALLSSTIL: Hos Saint Laurent skal vi tilbake noen tiår, og kle oss i lysebrune semskede plagg. Foto: Stephane Cardinale/People Avenue Vis mer

Og du finner garantert noe av dette - det gjelder bare å vite hva du skal se etter. Noe annet du bør se etter, er bh-er, truser og neglisjeer:

- Eksklusivt undertøy er også et must på salg. I januar kan du ofte gjøre superkupp på gode merker, jeg har selv fått tak i mye lekkert til 70 prosent avslag, sier KKs moteredaktør Silje Pedersen.

UT I NATUREN: Erdem gir oss vakre kjoler denne våren. Foto: (c) Fairchild Photo Service/Cond
UT I NATUREN: Erdem gir oss vakre kjoler denne våren. Foto: (c) Fairchild Photo Service/Cond Vis mer

Lett å bli svimmel

Når salgsplakatene blinker imot deg, gjelder det å holde hodet kaldt. Det blir nemlig ikke et kupp dersom du går på en shoppingsmell og kjøper flust av salgsvarer som blir liggende bakerst i klesskapet.

Ville du kjøpt plagget dersom det var full pris? Ikke kjøp ting du egentlig ikke liker, eller kanskje bare liker «litt». De ender som regel opp med aldri å bli brukt

Kommer du til å bruke plagget om tre måneder? En knæsj rosa treningstopp på salg er vel og bra nå som knallfarger er i skuddet. Dersom du fort blir lei sterke farger kan imidlertid dette bli et bomkjøp.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer